Dodaj do ulubionych

drgawki u kota

19.09.06, 14:11
U mojego kota od 3 dni wystpilo slinienie sie z pyska, a wczoraj dostła pojedynczego ataku a dzisiaj już dwa razy nie wiem co się dzieje . byliśmy dzisiaj u weterynarza dostała zastrzyki. najprościej te drgawki mozna opisać w następujący sposób:ciało naprężone , totalny amok,skacze wykonuje gwałtowne ruchy, trwa to ok 30 sekund, ślinienie się, (jak padaczka)kot je normalie i wypróżnia się ale ma odruchy wymiotne ale nie może zwymiotowac . proszę o pomoć
Obserwuj wątek
    • avasawaszkiewicz Re: drgawki u kota 19.09.06, 19:02
      Na ogół drgawki wynikające z padaczki nie objawiają się w ten sposób. Chodzi mi
      tu głównie o to natężenie. Odwodzi mnie również owa piana i odruchy wymiotne.
      Proszę mi powiedzieć a czy kociak nie miał szans zjeść coś czego nie powinien???
      Bardziej wygląda mi to na zatrucie - może jakaś roślinka, detergent cokolwiek???
      A kiedy pjawiają się odruchy wymiotne i owe drgawki??? Jak często w ciągu dnia
      i czy poprzedzają je jakieś szczególne zachowania??? W jakim wieku jest kociak
      i czy jest kotem wychodzącym??? Czy w momencie natężenia ciała głowa jest
      wyciągnięta jakby ku górze?? Czy kot podczas owych drgawek traci przytomność??
      Czy oddaje wówczas kał lub też mocz??? Co wykazały badania krwi??? A jak kociak
      chodzi?? Czy wykazuje wciąż aktywność czy racej poleguje i się nie rusza?? A
      gdzy chodzi traci czasem równowagę??? Czy po wizycie u weteryarza poprawiło się
      choć troszkę???
      Wiem 1000 pytań ale to rzeczywiście interesujący przypadek - pozdrawiam ava

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka