12.02.07, 13:42
Hej
Czy spotkaliście się z tym, że yorki mogą się załatwiać do kuwety (gdzieś o
tym przeczytałam)? Sama mam dwa koty i to jest noramlne, że załatwiają się
tam, ale trudno mi uwierzyć żeby pieska można było tego nauczyć.Pozdrawiam
wszystkich
Obserwuj wątek
    • cheyenne20 Re: York 12.02.07, 13:46
      Yorki nie takie rzeczy potrafią.
      Gdzieś czytałem, że i obiadek potrafią ugotować.
    • paraqua Re: York 13.02.07, 20:33

oczywisce. pomimo ze mieszkam w domu moja suczka ma wlasna kuwete i nie ma z
      tym zadnych problemow.
      • mag755 Re: York 15.02.07, 14:39
        Dzięki za odpowiedź. Ale czy trzeba pieska w jakiś "specjalny sposób" uczyć
        tego ?
        • etta2 Re: York 16.02.07, 19:47
          Nie widzisz, że robią sobie z ciebie jaja? Pies ma się załatwiać do kuwety? A
          nie przyszło ci do głowy, że pies musi sobie pobiegać? Kuwety są dla kotów
          (choć i koty są szczęśliwsze mogąc powałęsać się po dworze), a psy - powinny
          być wyprowadzane na spacerki.
          • lola211 Re: York 16.02.07, 22:44
            Akurat york moze sie nauczyc zalatwiac do kuwety, to bardzo wygodne dla
            wlasciciela przede wszystkim.A na spacery nikt nie broni chodzic, to sie nie
            wyklucza.
            Moja sunia w nosie ma spacery- siknie i zasuwa do domu, szkoda ze nie nauczylam
            jej zalatwiania sie w domu do pojemnika, w razie deszczu czy silnego mrozu nie
            musialaby wychodzic, co czyni bardzo niechetnie.

• wrexham Re: York 16.02.07, 23:19
              dokladnie, co ma piernik do wiatraka? mozna wychodzic z psem na spacery, a on
              moze sie zalatwiac do kuwety wtedy kiedy mu sie chce siku, a nie wtedy kiedy
              akurat z nim wyjdziemy; gdybym miala yorka, nauczylabym go zalatwiac sie do
              kuwety; to jest sikalna wolnosc, ograniczana zazwyczaj przez terminy spacerow;
              wrex.
            • etta2 Re: York 17.02.07, 00:36
              OK, serdecznie współczuję takim psiakom, których właściciele z WYGODNICTWA
              skazują je na sikanie do pudełka tylko dlatego, że małe (prawie jak kot...). A
              nie lepiej zamiast modnego yorka sprawić sobie szczurka, myszkę lub chomika?
              Nie będzie wogóle problemu z wychodzeniem....
              Do licha, przecież york - to terrier!
              • lola211 Re: York 17.02.07, 09:31
                Co z tego , ze terier? Myslisz, ze jemu sprawia róznice, gdzie narobi? Mojemu
                sie zdarza nasikac na balkonie jak lezy snieg- tylko i wylacznie wowczas.Nikt
                go nie zmusza do takiech niecnych praktyk;0.
                Zalatwianie sie do kuwety tak jak juz napisano jest wygodne rowniez dla psa,
                ktory nie stresuje sie pełnym pecherzem az do powrotu wlascicieli.Czy to tym
                psom uwlacza?
                • paraqua Re: York 17.02.07, 10:38

kto nie ma yorka niech nie filozofuje tu naten temat!!!!!!!!!!

mieszkam w domu z ogrodem, moja suczka uwielbia spacery chodzi na nie 2 razy
                  dziennie, a latem cały czas przebywa na polu, uwielbia to:) pomimo tego w domu
                  ma kuwete i sie do niej zalatwia - nie ma z tym zadnych problemow zarowno dla
                  mnie jak i dla suczki. a problem to chyba wy macie skoro tego nie rozumiecie i
                  robicie z tego nie wiadomo jakie problemy!!
                  • wrexham Re: York 17.02.07, 12:33
                    no wlasnie, ja tez nie widze tu problemu (choc yorka nie mam); mysle, ze
                    wszelkie sprzeciwy sa zawiazane z nieuzasadnionym przekonianiem, ze kuweta jest
                    rownoznaczna z zaniedbaniem spacerow;

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka