alcybiades5 07.03.07, 01:28 Czy Wasz kot zjada Wam papirusy (Ciborę)lub inne rośliny ??? Biedne rośliny nie mogą porządnie urosnąć ... :| Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lisia312 Re: Kot a papirus 07.03.07, 07:25 Moja kicia zjada wszystko zielone, które widzi. Smakuje jej paprotka, zrywa kwiaty nie tylko z doniczkowych, ale wazonów też. Zasiałam jej zboże, to zniszczyła, najbardziej jej smakuje kapusta, jak kroję, to gdzie by nie była leci do kuchni. Poradźcie, jakie rośliny powinna mieć dostępne, a jakie schować poza zasięgiem /hihi/?! Papirus dopiero mi puszcza korzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
hania261 Re: Kot a papirus 07.03.07, 08:08 Moje zjadly mi doszczetnie papirusa, teraz sieje im zboze do doniczki, bardzo to lubia i pasa sie jak krowy :) Lisia poszukaj na goglach :trujace rosliny dla kotow, jest tego sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
szadoka Re: Kot a papirus 07.03.07, 11:17 oczywiscie :), nie moge doczekac sie wiosny , wtedy pasie sie na dworze i moje rosliny maja szanse podrosnac. Odpowiedz Link Zgłoś
alcybiades5 Re: Kot a papirus 07.03.07, 12:25 Niestety mój jest kotem 100% domowym, wiec pasie się w domu :) Ale za to papirusy na wiosnę pójdą na balkon to będą miały większe szanse hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
smerfatosia1979 Re: Kot a papirus 01.07.23, 17:27 Dzień dobry, ze względu na obecność siedmiu kotów w domu praktycznie wszystkie kwiaty poszły w odstawkę, rosną jedynie dwie palmy koralowe , dwie areki i jeden papirus, właściwie od niedawna. Koty pierwsze dni były bardzo podekscytowane papirusem i jego pióropuszem, trochę podgryzały ale bardziej dla zabawy:) teraz rośnie w donicy którą wstawiłam w głębsze wiaderko z wodą, zobaczymy czy się "uchowa" 😉 Odpowiedz Link Zgłoś