Dodaj do ulubionych

z psem w góry?

25.03.07, 14:22
Czy możecie polecić jakieś kwatery? Najchętniej w Zakopanem. Jeśli możecie,
npaiszcie mi proszę gdzie można wybrać się z psem a gdzie nie wpuszczają (np.
oczywiste Park Narodowy ;-) )
Obserwuj wątek
    • ddb2 Re: z psem w góry? 25.03.07, 15:54
      Wlasnie wrocilam ze Slowacji. Tam praktycznie wszedzie mozesz wejsc z psem.
      Slowacy nie sa jakos specjalnie kochajacy zwierzeta, ale turystow z psami
      goszcza chetnie. Nie ma problemow z przekraczaniem granicy- pies ma paszport, z
      chodzeniem do restauracji - na kilka pobytow, nie zdazylo mi sie, zeby zwrocono
      mi uwage. Z hotelami tez jest bezproblemowo, choc w niektorych trzeba zaplacic
      za psi pobyt.
      • kolorowe_domki Re: z psem w góry? 25.03.07, 16:34
        a gdzie byłaś konkretnie? tzn. w jakiej miejscowości i gdzie mieszkałaś?
        • ddb2 Re: z psem w góry? 25.03.07, 21:45
          W zeszlym roku w Tatrzanskiej Lomnicy, w hotelu Odborar, z sieci Sorea.
          W tym roku, na Chopoku Poludniowym, w hotelu Srdiecko.
          Bardzo dobre warunki za przystepna cene.
          • blueone Re: z psem w góry? 11.04.07, 19:17
            Czy to prawda, że pies musi mieć chipa lub tatuaż żeby przekroczył granicę? Nie
            mam ochoty robić mojej psince ani jednego ani drugiego ale podobno takie są wymogi?
            • ddb2 Re: z psem w góry? 12.04.07, 07:43
              Zeby pies mogl przekroczyc granice, musi miec wyrobiony psi paszport, z
              wpisanymi danymi o sobie i o wlascicielu, z wpisami na temat szczepien, w tym o
              wsciekliznie i o odrobaczeniach. Zeby moc psa zidentyfikowac, ze to dokladnie o
              tego, a nie innego, chodzi, musi miec trwaly slad, czyli nr.tatuazu lub chipa.
              Taki jest wymog, bez tego nie ma paszportu.
              Chip to poprostu zastrzyk w okolice karku. Bora nawet na to nie zareagowala.
              Jest to bezbolesne i nie sluchaj zadnych glupot na ten temat. Absolutnie ci
              gwarantuje, bylam przy tym zabiegu i tez sie go obawialam.
              Za to teraz jezdzimy razem nie tylko po kraju.
    • magic_woman Re: z psem w góry? 17.04.07, 00:19
      Tatry i psiak..oj kiepsko
      ale polecam Beskidy ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka