misti23 11.06.07, 09:28 Witam. Mój pies wszedł łapami w smołe, może wie ktoś jak mogę ją usunąć?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
avasawaszkiewicz Re: smoła 11.06.07, 10:34 Jedyny ratunek o ile się nie mylę to benzyna. Ale trzeba uważać gdyż jest dość drażniąca i potem dobrze wypłukać łapki w wodzie. A dużo tej smoły się przykleiło??? Czy to głównie dotyczy opuszek czy też innych partii??? kiedy dokładnie to było??? Jak psiak na to reaguje??? Pozdrawiam - Ava Odpowiedz Link Zgłoś
jul-kot Re: smoła 11.06.07, 12:09 Witam, Smoły u zwierząt nie usuwa się benzyną, tylko tłuszczem, np. masłem. Tłuszcz rozpuszcza smołę, potem trzeba wytrzeć czymś wsiąkliwym, np. ręcznikiem papierowym, potem powtarzać to wielokrotnie, aż futro będzie czyste. Potem umyć wodą z mydłem. Pozdrawiam, Juliusz. Odpowiedz Link Zgłoś
wrexham Re: smoła 11.06.07, 12:47 tak, tez slyszalam o sposobie z tluszczem (maslem), z benzyna lepiej nie ryzykowac, a poza tym trudno wyplukac ja w wodzie; w. Odpowiedz Link Zgłoś
avasawaszkiewicz Re: smoła 12.06.07, 11:47 Tak macie całkowita rację - choć kiedyś byłam świadkiem metody z benzyną - ale uważam, że nie było to dobre wyjście :(. Ale jak tam ma się psina??? Pozdrawiam - Ava Odpowiedz Link Zgłoś