orchidea04 30.06.07, 19:58 Mam bardzo chudego kota. Czym go karmić żeby trochę przytył? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cat_s Re: kot 30.06.07, 23:23 Orchideo... Mój kot (a raczej kotka) też jest "chudawa"... ;-) Tak już jest - niektóre koty są "grubawe" a niektóre "chudawe". Ale warto kota przebadać - możliwe są robale jakieś albo co... przez neta diagnozy zrobić się nie da :-( Zalecam jednak wizytę u weta i życzę oczywiście Twemu kotu zdrowia! Pozdrawiam cat_s Odpowiedz Link Zgłoś
beali Re: kot 01.07.07, 00:50 A czym go karmisz? Czy jest wychodzący,czy domowy? Czy odrobaczony? Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: kot 01.07.07, 10:48 a co to jest za kot w ogole? niektore rasy np orientalne sa takie chude z urody. podobnie jak u psow charty. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
orchidea04 Re: kot 01.07.07, 13:12 Kot jest domowy, dachowiec. Wychodzi na dwor bo mamy domek z ogrodkiem. Odrobaczany nie był... Odpowiedz Link Zgłoś
beali Re: kot 01.07.07, 14:17 Wychodzący kot musi mieć wysokoenergetyczną karmę. Zarobacza się także ragurlanie, bo poluje. Nawet koty domowe odrobacza się i robi im badania kału co jakiś czas na obecność pasożytów, aby dobrać odpowiedni lek. Bytujące w przewodzie pokarmowym pasozyty, ich larwy gnieżdżące się np. w płucach osłabiają organizm i zżerają mu pokarm. Moje wychodzące odrobaczam regularnie. Kota,która od malego ma skłonności do bycia szczupłą laską, przy robalach chudnie na szczapę. Wybierz się do weta na przegląd ogólny kota i niech go porządnie odrobaczy nawet serią odrobaczeń skoro nie odrobabaczałas go. Potem dobre żywienie i za jakis czas,ale nie częsciej niż trzy miesiące kolejne odrobaczanie. Co trzy miesiące regularnie, by nie nadwyrężyć watroby, która truciznę jednak przetworzyc musi. I powinno byc lepiej choc koty wychodzące z reguły nie są tłuściochami,ale patrzy się także na masę mięśniową. Odpowiedz Link Zgłoś