Dodaj do ulubionych

królik w podróży

03.07.07, 19:23
Już na kilku forach się pytałam, ale zobaczymy co Wy mi doradzicie. Mam pięcioletniego królika i chcę zabrać do nad jezioro. Podróż samochodem będzie trwała koło godziny. W co najlepiej go włożyć, jak ochronić, żeby się nie stresował?
Obserwuj wątek
    • ansag Re: królik w podróży 03.07.07, 22:08
      Ja wiozłam mojego 2h, kupiłam go na wakacjach i przywiozłam do domu :) Wiozłam
      go w klatce 100 cm, złożone siedzenia z tyłu :) Dał radę :) Miał wtedy 2 lata.
      Niestety uciekł mi ze "spacerniaka" rok temu.

A dziś kupiłam nowego królisia, ma 2 m-ce :) Wiozłam go 45 min przez zakorkowaną
      Wawę w transporterze dla kota, czyli dużym. Żyje, chociaż przez pierwsze 15 min
      był w ciężkim szoku :)
      • amnestria Re: królik w podróży 04.07.07, 19:12
        Najlepiej zaopatrzyć się w transporterek. Zależy jakiej wielkości jest króliczek, ale w większości przypadków dla miniatury odpowiedni jest transporter przeznaczony dla kota. Taki zakup to nie są pieniądze wyrzucone w błoto (przyda się podczas wizyty u weta i na inne wyjazdy) więc warto zainwestować. Ceny są naprawdę różne, ale już za 50 zł można kupić bardzo dobry transporter.
        • aga_ata Re: królik w podróży 04.07.07, 21:54
          dzięki:)
          • kasia.z Re: królik w podróży 01.08.07, 18:36
            Mój od ponad 9 lat podróżuje w wiklinowym koszyku, który odziedziczył po
            poprzednim króliku.
            • martabg Re: królik w podróży 02.08.07, 16:58
              Mój ma swój własny karton a w środku wszystko, czego potzebuje. Zjeździł z nami
              już pare tysięcy km, a w tą sobote wybiera się do Paryża:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka