erina1 17.08.07, 10:32 Mam problem z pieskiem,drapie się i jego białe futerko w okolicach oczu,pyszczka oraz głowy zmieniło kolor na ciemny beż proszę o pomoc do jakiego specjalisty się z nim udać i gdzie?jestem z Warszawy pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patimaja1 Re: shitzu alergia 17.08.07, 13:23 trzeba regularnie psa odpchlać i zmienić dietę na dla psów alergicznych! Odpowiedz Link Zgłoś
erina1 Re: shitzu alergia 17.08.07, 20:57 Przed napisaniem "porady"proszę się zastanowić co się pisze,a może odpchlij swojego "burka" co siedzi koło budy!!!!kto wie jak wygląda shitzu nie pisze takich bzdur....:( Odpowiedz Link Zgłoś
patimaja1 Re: shitzu alergia 03.09.07, 11:16 O psach wiem więcej niż możesz sobie wyobrazić a o odpchlanie chodzi mi regularne i nie sądzę żeby tylko podwórkowe burki miały pchły ze swojej wieloletniej praktyki jako lekarz weterynarii wiem ,że shitzu też je miewają Odpowiedz Link Zgłoś
anna.jozwik Re: shitzu alergia 04.09.07, 00:03 Może na początek udaj się po prostu do weta najbliższego. On przeprowadzi dokładny wywiad i zbada psa, sprawdzi jego skórę, może wezmie jakies próbki do badania. Przyczyn drapania moze byc tak duzo, ze nie damy rady wszystkich wymienic. Biała siersc w okolicy oczu i pyska zmieniła zabarwienie, poniewaz ma ciągły kontakt z płynami ustrojowymi, które zawierają pewne enzymy zmieniające zabarwienie siersci. Ślina i łzy to bardzo agresywne płyny ustrojowe dla skóry i jej wytworów. Siersc mająca ciągły kontakt z tymi płynami zmienia zabrwienie z jasnego na brązowy. Odpowiedz Link Zgłoś