aniutek Re: nagle chory psiak 20.08.03, 15:56 przepraszam ze zdenerwowania wyslalam puste moja suczka od kilku dni miala rozwolnienie ( i kilka osob w domu tez wiec nie robilam paniki) ale dzis rano zaczela utykac na tylnia lape i strasznie sie boje czy to nie jest cos powazniejszego, jakis psi tyfus, czy inne utrapienie. Nie moge teraz ( u mnie rano ) isc z nia do weterynarza, dopiero po poludniu moze ktos cos poradzi? jest troszke osowiala i boli ja lapa ( nie skaleczona czy stluczona mam wrazenie ,ze jakby zdretwiala ) rozwolnienie mniejsze i chetnie je ( jadla wczoraj ) martwie sie bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
adam.pietron Re: nagle chory psiak 22.08.03, 17:05 Na poczatek w takich sytuacjach przegłodzić nawet 24 godziny , a potem zacząć od podawania kleiku ryżowego z marchwianka jeśli po nim biegunka się utrzymuje biec do lekarza. Natomiast jezli razem z biegunką wystepuja wymioty lub w stolcu jest śluz i krew nie czekac na odwodnienie tylko udać się do lekarza by powstrzymac stan zapalenia jelit ( lub żołądka). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś