ela9945 16.03.09, 13:16 Witam!Jak reagują Wasze pieski na tę obroże.Jak długo wydziela intensywny zapach?Czy psom to nie przeszkadza [szkodzi].Będę wdzięczna za opinie.!!!!Ela Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aganiok32 Re: Obroża preventic. 16.03.09, 18:25 u mnie na początku psica była niezadowolona, ale po dwóch godzinach zapomniała, że ma coś na szyi. Zapach tylko na samym początku jest intensywny. Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: Obroża preventic. 17.03.09, 00:15 Nie reagują wcale. Po kilku dniach przestaje tak strasznie smierdzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
janigor1 Re: Obroża preventic. 19.03.09, 01:02 Warto wiedzieć, że Preventic nie działa na pchły, no ale kleszcze ważniejsze. I że w przypadku dużych psów warto dodatkowo zakroplić jakiś środek typu spot-on na tył psa (nad ogonem). Odpowiedz Link Zgłoś
avasawaszkiewicz Re: Obroża preventic. 21.03.09, 12:58 Ja też tak uważam, że warto dodatkowo zwierzaki zabezpieczać szczególnie przy jakiś wyjazdach, czy na terenach gdzie macie dużo wolnych przestrzeni - łąki, krzaki,,, (nawet w miastach). Co do samej obróżki (ja od razu czuje gdy do gabinetu wchodzi psiak z obróżką niezależnie od tego jak długo ją ma) więc raczej później przyzwyczajacie się do tego zapachu (ale zdecydowanie już po kilku dniach zapach nie jest aż tak intensywny). Pozdrawiam - Ava Odpowiedz Link Zgłoś