r_rojkowska 26.06.09, 17:05 Weterynarz zalecil dla mojego psa karmę Royal bądź Eukanubę hypoalergiczną. Czy może mi ktoś doradzi jak znaleźć ją na allegro? Bo wpisuję rożne hasla i nie mogę trafić na wlaściwą. dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tenshii Re: Karma hypoalergiczna dla psa 26.06.09, 17:10 www.allegro.pl/item654806382_royal_canin_hypoalergenic_moderate_energy_7kg.html Odpowiedz Link Zgłoś
tenshii Re: Karma hypoalergiczna dla psa 26.06.09, 17:10 www.allegro.pl/search.php?string=royal+canin+HYPOALLERGENIC&category=28105&country=1 Odpowiedz Link Zgłoś
margin1 Re: Karma hypoalergiczna dla psa 26.06.09, 18:36 Bardzo wielkie dzięki! Teraz wiem, trzeba wpisać HYPOALLERGENIC :) Kurczę blade, droga ta karma. Czy mozna gdzieś kupić taka karmę taniej niż 275zł? Tak pytam z ciekawości, bo może są tańsze miejsca niż allegro? Odpowiedz Link Zgłoś
tenshii Re: Karma hypoalergiczna dla psa 26.06.09, 18:51 Wiesz co. Ja Ci powiem w ten sposób. Mój piechol też ma problemy alergiczne, nawet dość duże. I również musi jeść karmę weterynaryjną. Ale weterynarz powiedział, że zamiast hypoalergenica może być RC Sensitivity. Ona jest troszeczkę tańsza, ale niewiele. Na innych karmach hypoalergicznych się nie znam, ale powiem Ci że nam RC pomógł BARDZO. Zniknęły łyse plamy, przebarwienia sierści, kondycja sierści jest 300% lepsza. Naprawdę warto Odpowiedz Link Zgłoś
r_rojkowska Re: Karma hypoalergiczna dla psa 26.06.09, 22:04 Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Sprawdzalam karmę jedna i drugą i ta Sensitivity wychodzi o 30zł taniej. Moj pies ma ogromniasty łupież i częsty świąd skory. Nie daje się szczotkować, bo chyba sprawia mu to ból, po szczotkowaniu skora jest zaogniona. Lekarka wspomniala że pies może miec atopowie zapalenie skory. Czy wiesz może jak wygląda atopowe zapalenie skory? Jak to potwierdzić bądź wykluczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
tenshii Re: Karma hypoalergiczna dla psa 26.06.09, 22:22 Moja Daisy ma atopowe zapalenie skóry. Mój lekarz zrobił badanie zeskrobiny. Wykluczył wszelkie pasożyty itd. Poza tym mamy różne objawy AZSu: - świąd skóry - przebarwienia skóry - przebarwienia sierści - sucha skóra - suche łuszczące się strupy - zapalenia uszu (drożdżycowe) - wypadająca nadmiernie sierść - zmiany skórne między palcami - nasilenie objawów w okresie pylenia Z czesaniem problemów nigdy nie było. Żadnego bólu. Karma RC sensitivity pomogła nam BARDZO. Zlikwidowała bardzo wiele objawów. Odpowiedz Link Zgłoś
r_rojkowska Re: Karma hypoalergiczna dla psa 26.06.09, 23:17 chcialabym żeby lekarz zrobil mojejmu psu takie badanie. Wlaśnie moge tylko przypuszczać, ze moj pies tez ma atopowe zapalenie skory. Takie właśnie objawy, ktore opisujesz, wystepuja u mojego psa. Nawet ma problem z uszami:( Pies ma siedem lat i dopiero teraz wiem co mu jest, a do tej pory bylo leczenie metoda prob i błędow a lupiez jak byl tak jest. Pierwszy raz kupię mu karme hypoalergiczną i sądze że bedzie to strzal w dziesiątkę. Sierśc ma taka slabą, bez życia, bez blasku :( W takim razie sprobuje leczenie od karmy RC Sensityvity. Tylo martwię się, żeby znowu nie zacząl mi tyć, bo od dłuższego czasu je tylko Royala dla otylych psow. Ta pierwsza karma Moderate Energy jest wskazana także dla otylych psow. A znasz się troche na skladnikach? Czy Sensityvity nie jest kaloryczna? Odpowiedz Link Zgłoś
r_rojkowska Re: Karma hypoalergiczna dla psa 26.06.09, 23:30 Sensitivity ma w skladzie: Maniok (tapioka), mączka rybna (gromadnik), hydrolizowana wątróbka drobiowa, tłuszcz zwierzęcy, celuloza oczyszczona, fruktooligosacharydy, oleje roślinne, sole mineralne, chelatowane pierwiastki śladowe, L-tyrozyna, DL-metionina, tauryna, wyciąg z aksamitki (bogaty w luteinę), witaminy. A Moderaty Energy: Ryż, hydrolizowany izolat białka sojowego, tłuszcz zwierzęcy, sole mineralne, hydrolizowana wątróbka drobiowa, pulpa buraczana, oleje roślinne (w tym olej z ogórecznika), tran, fruktooligosacharydy (FOS), tauryna, wyciąg z aksamitki (bogaty w luteinę). Ciężki wybor... Odpowiedz Link Zgłoś
tenshii Re: Karma hypoalergiczna dla psa 27.06.09, 06:56 Moja suka też ma skłonności do tycia bo jest po sterylizacji. Ale dostaje 400 gram karmy dziennie i nie tyje. Mogę nawet powiedzieć że schudła. Jeśli będziesz przestrzegać dawek to będzie OK. Spróbuj ! Odpowiedz Link Zgłoś
ata99 Re: Karma hypoalergiczna dla psa 30.06.09, 22:00 Ta Hypoalergenic Royala jest warta swojej ceny. Przez parę lat walczyłam z nawracającym stanem zapalnym skóry łap u mojego psa. Po 2 tyg. nie ma śladu. Wydałam majątek na leki, wymazy, antybiogramy. Prosta karma, chociać droga. Ja kupuję w Krak_Vet Odpowiedz Link Zgłoś
tenshii Re: Karma hypoalergiczna dla psa 30.06.09, 22:24 No to samo mówił mi wet :) Ale sensitivity też ekstra podziałała. Odpowiedz Link Zgłoś
r_rojkowska Re: Karma hypoalergiczna dla psa 27.06.09, 13:38 Dziękuje za poradę, wlaśnie zdecydowalam sie na Sensitivity :) Odpowiedz Link Zgłoś
tenshii Re: Karma hypoalergiczna dla psa 27.06.09, 20:23 Nie zapomniej napisać jak idzie! :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
r_rojkowska Re: Karma hypoalergiczna dla psa 27.06.09, 23:08 nie zapomnę :))) a po jakim czasie od stosowania tej karmy moge spodziewać się pozytywnych rezultatow? Odpowiedz Link Zgłoś
tenshii Re: Karma hypoalergiczna dla psa 27.06.09, 23:46 Około 6 tygodni. To taki optymalny termin. Ale może i wcześniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
afrodyta2307 Re: Karma hypoalergiczna dla psa 07.07.09, 19:29 u mojego psa długo były problemy ze skórą- objawiały świądem, zaczerwienieniem itd - weterynarz stwierdził, że to alergia i też musieliśmy przejść na karmę weterynaryjną. Próbowaliśmy i Eukanuby, i Royala. Royal okazał się zdecydowanie lepszy, w tym że my się jednak zdecydowaliśmy na hypoallergenica, www.krakvet.pl/royal-canin-hypoallergenic-14kg-p-843.html , bo ten sensitive jakoś nie przypasował, choć jest odrobinę tańszy. Karmę- samego Royala jadł przez rok, po roku zaczęliśmy mu mieszać i teraz jest dobrze :) je pół na pół więc koszt relatywnie się obniżył :) ale przyznam że warto było wydać trochę więcej pieniędzy za takie efekty. Mam nadzieję że u Ciebie też będzie dobrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
crocodylwarszawa Re: Karma hypoalergiczna dla psa 26.07.09, 22:03 Ja kupuję co prawda inną dietę ...ale wszystkie diety weterynaryjne są na www.GrandeCane.pl , zamiast szukać podam do nich telefon bo ja zazwyczaj dzwonię 0 509 28 45 45. p.s. W Warszawie sami dowożą a co najważniejsze nawet późno jak jestem w domu po 21:00 :-) Na allegro nie kupuję ...bo tam za długo trzeba czekać Odpowiedz Link Zgłoś
diego_8 Re: Karma hypoalergiczna dla psa 28.07.09, 22:14 Ech, my mamy dwa psy, i oba niestety na drogich karmach... Pierwszy ma alergię pokarmową, nadwrażliwość czy coś w tym rodzaju i już od dawna karmimy go Hill'sem z/d Ultra. Jak tylko przechodzi na coś innego, zaraz pojawiają się wymioty. Wcześniej jadł RC Intestinal, ale też nie pomagało. Przy Hill'sie wymioty ustąpiły jak ręką odjął. Tyle, że teraz już możemy mu dodawać czegoś po troszku, żeby choć smak sobie odmienił :) Drugi, którego mamy dopiero od dwóch miesięcy, jak na razie je Intestinal Royala, bo po jakichś Purinach itp. dostawał strasznego rozwolnienia. Może po jakimś czasie trawienie mu się unormuje, bo jest po diecie, że tak powiem, "śmietnikowej", i będzie można zrezygnować z tego Intestinala. W każdym razie Hill's u nas zadziałał idealnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gen_y Re: Karma hypoalergiczna dla psa 28.04.10, 18:55 mojego psa wyleczyliśmy 1st Choice: www.1stchoice.com.pl/karmy/karma_specjalistyczna,8/dorosle_psy,11/dorosle_psy,18.html w skłądzie mięso z kaczki ( sporo bo 25% suchego wiec ponad kilo świeżego), bez zboż , naturalnie konserwowana itd. to kanadyjska karma, jest naprawdę niezła Odpowiedz Link Zgłoś
mamciadancia86 Re: Karma hypoalergiczna dla psa 26.06.18, 15:58 Najlepiej zamówić jakąś od producenta. Myślę, że Bozita się sprawdzi. Przynajmniej u nas się sprawdziła bo pies był uczulony na zboża Odpowiedz Link Zgłoś