worldhouse 28.08.07, 16:18 W jakim banku mogę bez problemu zaciągnąć kredyt hipoteczny, gdy mam pół domu (bliźniak), jednak jest to udział - dwa domy stanowią współwłasność? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michal.macierzynski Re: kredyt hipoteczny 05.09.07, 14:06 worldhouse napisała: > W jakim banku mogę bez problemu zaciągnąć kredyt hipoteczny, gdy mam > pół domu (bliźniak), jednak jest to udział - dwa domy stanowią > współwłasność? > Pozdrawiam Wszystko zalezy od Pana zdolnosci kredytowej – posiadanie nieruchomosci moze wplynac jedynie na wysokosc oprocentowania. Odpowiedz Link Zgłoś
bogaty_ojciec polecam BPH... 08.09.07, 19:08 ale niestety dają tylko w PLN, marża za to niska (mi przy 100% kredytowaniu nieruchomości zaproponowano 0,85%), odradzam kontakty z doradcami kredytowymi, nie mówią o wielu istotnych szczegółach, bazują na oprocenotwaniu nominlanym, które często ma sie nijak do rzeczywistego uwzględnijącego koszty masy ubezpieczeń, ja skusiłam się na fachowa poradę w znanej firmie - nic nie wiedzieli o ofercie, jak złożył mi bank, twierdzili, że warunki są "niemozliwie" korzystne; najlepiej poczytać w necie i odwiedzić wybrane banki (przed podpisaniem czytaj nie tylko umowę ,ale i regulamin banku, sa tam często istotne dla kredytu informacje np. charakter rekacji na zmiany stóp procentowych) Odpowiedz Link Zgłoś
nomia79 Re: kredyt hipoteczny 12.09.07, 15:50 banki nie chcą zabezpieczać się na udziałach dlatego poproszą aby współwłaściciele wyrazili zgodę na obciążenie domu kredytem, w wielu bankach nie muszą być nawet współkredytobiorcami Pana kredytu. Odpowiedz Link Zgłoś
familyfinanse Re: kredyt hipoteczny 25.09.07, 14:27 Najlepiej dlatego znieć współwłasność przed zaciągnięciem kredytu. Wtedy wybór banków jest o wiele większy. Odpowiedz Link Zgłoś