Gość: genna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.05.10, 16:35 Biedna owieczka boża-aresztowana zamiast byc nakarmiona w domu boga. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kruk51 Zakonnica zamknęła złodzieja w kościele 31.05.10, 17:19 A Jezus Nazareńczyk powiedział ! Spragnionego napoić, głodnego nakarmić , nagiego przyodziać, chorego odwiedzić, uwięzionego pocieszyć, i co tam jeszcze ? Oj źle siostrzyczka służy Jezuskowi ! Oj, źle ! No to to wszystko te kilka groszy to marność nad marnościami. A liczy się człowiek. Obraz Boga Najwyższego ! Chyba ? Chyba że co ? Chodzi o moni toring w kościele na który w najbliższą niedzielę złożą się parafianie. Tak jak to było w świątyni w Rychwałdzie koło Żywca. Tam super monitor też wykrył złodzieja na kilkanaście złotych. Ależ się inwestycja opłąciła ! Oj ! Opłaciła ! Odpowiedz Link Zgłoś
greg0.75 Re: Zakonnica zamknęła złodzieja w kościele 01.06.10, 07:27 Ciekawość, skąd u Szanownego Interlokutora taka sympatia dla drobnego złodziejstwa... Odpowiedz Link Zgłoś
wtes2 No i wszystko to zostanie spełnione. 01.06.10, 07:39 Teraz go napoją i nakarmią, dają nowe ubranie, zęby podleczą, będzie miał dach nad głową, a zakonnica może go nawet w więzieniu odwiedzić. A jeżeli nie zakonnica to kilku kolesi w potrzebie. Nie umarł więc na razie z pochówkiem zaczekajmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diablolubny Zakonnica zamknęła złodzieja w kościele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.10, 22:52 Ni jak biedak nie znalazł pocieszenia w domu bożym . A powiedział Pan przyjdzcie do mnie a ja was nakarmię i przyodzieje . Kradziez to ciężki grzech lecz siostra zamiast zamykać człowieka zdesperowanego powinna nim zająć sie przed czynem lecz pewno wtedy rozmawiała z ksiedzem o zabijaniu nienarodzonych . Bedziesz sie siostro w piekle smarzyć bo to była próba twej bożej służby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek szatanista z po porwał się na najwększąą świętość IP: *.chello.pl 01.06.10, 07:12 wszystkich religii. Stos! Na stos! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: szatanista z po porwał się na najwększąą świę IP: *.bielsko.dialog.net.pl 01.06.10, 07:42 jak widzę nadal w tym kraju kwitnie usprawiedliwienie dla zlodziejstwa. Skoro nie mial co jeśc to mógł przyjść i te siostre poprosić, pewnie by nie dmowila, ale pewnie lepiej kraśc i kombinować. A jeszcze sie poklask zyska. Bardzo dobrze ta siostra zrobiła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody Zakonnica zamknęła złodzieja w kościele IP: *.connecta.pl 01.06.10, 08:01 wiara katolicka. zamiast facetowi otworzyc ta skarbonke i dac wybor, kradniesz czy nie, a potem zaoferowac spowiedz i nawrocenie to zakonnica kosciol zamknela i po policje zadzwonila. jakas parodia kosciola i jego misji. moze ja tez po policje bede dzwonil jak mnie ksiadz bedzie chcial okrasc na te 5 stowek za udzielenie slubu, odprawienie porzebu? Odpowiedz Link Zgłoś
wtes2 Re: Zakonnica zamknęła złodzieja w kościele 01.06.10, 08:15 Niestety, nie otrzymasz slubu w kościele. Jeżeli badanie małżonków jest prowadzone rzetelnie to proste testy wykażą, że jesteś zbyt tepy na małżeństwo. Wyjaśnienie otrzymasz gdy odpowiesz sobie na prosty test: idziesz to księdza i kupujesz usługę "ślub kościelny" idziesz to szewca i kupujesz usługę "naprawa butów" w którym wypadku zapłata jest "kradzieżą" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody Re: Zakonnica zamknęła złodzieja w kościele IP: *.connecta.pl 01.06.10, 10:04 Na szczęście nie ty o tym zdecydujesz czy uzyskam ślub w kościele. Szkoda za to, że nie ma testów dla uzytkowników sieci, bo miałbyś zapewne całkowity zakaz zamieszczania glupich komentarzy, w dodatku obraźliwych. A co do meritum, idąc do księdza nie kupuję usługi, tylko idę do niego po sakrament. Natomiast idąc do szewca płacę za wykonaną usługę. Jeśli ktoś nie jest w stanie rozróżnić kwestii wiary i religii od działalności gospodarczej/zarobkowej to niech nie zabiera gosu. Odpowiedz Link Zgłoś
wtes2 Re: Zakonnica zamknęła złodzieja w kościele 01.06.10, 10:12 A kto zapłaci za prąd zużyty do oświetlenia kościoła, świece, organistę, sprzątaczki które pozamiatają po twoich gościach. Może z kasy parafialnej która pochodzi z dowbrowolnych datków. Dlaczego ja albo twój sąsiad ma płacić za twoje potrzeby ? Dlaczego jako mężczyzna chcesz coś dostać za darmo ? Dziecko jesteś ? Ciągle czekasz na prezenty ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody Re: Zakonnica zamknęła złodzieja w kościele IP: *.connecta.pl 01.06.10, 10:50 Jest takie powiedzenie- nie dyskutuj z idiotą, sprowadzi cię na swój poziom i pokona doświadczeniem. No ale cóż, chyba po raz ostatni się go nie posłucham ... Po pierwsze: za organistę, chórki czy wokal w kościele płacą pary które przystępują do sakramentu, to jest oczywiste, ignorancie jeden. Po drugie: dając datki na kościół licz się z tym, że pieniądze idą na tzw. dobro wspólne i nic ci do tego na co i w jaki sposób będą wydawane. Wrzuciłeś do skrzyneczki to, wbrew temu co nasmarowałeś w komentarzu niżej, nie masz żadnych praw ani roszczeń do tych pieniędzy. Po trzecie: miej silniejszą wiarę w swój kościół, stać go na to aby kupić świece i ku mojej uciesze zapalić je podczas mojego sakramentu. Po czwarte: widzę, że dalej nie potrafisz rozróżnić naprawy butów od sakramentu świętego. Po piąte: otrzymując sakrament jestem wdzięczny za to księdzu, jednak czy mu zapłacę to tylko i wyłącznie moja sprawa (wypadkowa moralności, poczucia odwdzięczenia się i dbania o dobro wspólne jakim jest kościół). Ja natomiast poruszyłem haniebną dla kleru kwestię udzielania jakiegokolwiek sakramentu pod warunkiem zapłaty. Koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
wtes2 Re: Zakonnica zamknęła złodzieja w kościele 01.06.10, 11:12 "Po pierwsze: za organistę, chórki czy wokal w kościele płacą pary" "Po piąte: otrzymując sakrament jestem wdzięczny za to księdzu, > jednak czy mu zapłacę to tylko i wyłącznie moja sprawa" Jakim trzeba być geniuszem aby zapomnieć w piątym zdaniu co się napisało w piewrszym ! Zdumiewające ! Odpowiedz Link Zgłoś
wtes2 Do wszystkim palantów, którzy uważają że zakonnica 01.06.10, 08:25 powinna nie bronić pieniędzy w skarbonie. TO NIE BYŁY JEJ PIENIĄDZE. Ideą skarbon w kościele jest że jej zawartość przeznaczana jest na konkretny cel, nawet jeżli jest to zakup np. kwiatów do kościoła. Pieniądze w skarbonie należą do tych którzy je tam wrzucili. Wrzucając mówią (domyślnie oczywiście, kretyni) - księże, rado parafialna lub zakonnico weź te pieniądze i wydaj na cel który widnieje na skarbonie. Czy ksiądz, rada parafialna lub zakonnica robią to ? Nie o tym jest artykuł. Ale na pewno nie mogą powiedzieć złodziejowi - potrzebujesz pieniądze to ja ci z tej skarbony dam bo to by oznaczało współudział kradzieży. Czy naprawdę chcesz aby siostra zakonna ze złodziejem okradli twoją Babcię która chciała wspomóc jakiś plan ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruk51 Zakonnica zamknęła złodzieja w kościele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.10, 10:44 Dziękuję tym wszystkim, którzy potraktowali tę historię z przymruże niem oka. Zdobyli się na żartobliwe spojrzenie. Natmiast ubolewam nad tymi co dopatrują się problemów tam gdzie ich nie ma. Siostrzyczka ucieszona i dumna złapała złodzieja. Dla niej to wielkie przeżycie. Otóż co ? Ksiądz Mateusz w spódnicy ! Czy nie fajnie ! Odpowiedz Link Zgłoś
michalmos Jaskinia 01.06.10, 13:55 Ale Chrystus powiedział także, że "nie będziecie robić jaskini zbójców z domu Ojca!". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Zakonnica zamknęła złodzieja w kościele IP: *.chello.pl 02.06.10, 00:36 Dobrze zrobiła!! Zamknęła drania żeby nie robił proboszczowi konkurencji. Oj ma gość przechlapane bo kto jak kto ale czarni nie lubią się dzielić łupem:) Odpowiedz Link Zgłoś
wtes2 Re: Zakonnica zamknęła złodzieja w kościele 02.06.10, 08:45 Nie wiedziałem o tym że czarni łupią. Opowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś