Dodaj do ulubionych

Gazeta Bielska

IP: *.ost-poland.com.pl 24.05.01, 16:23
Ile razy kupie GW w BB to sie denerwuje. Malo informacji o miescie, malo
informacji z Podbeskidzia (nawet jak Papiez byl w Wadowicach, to na pierwszej
stronie byly informacje z Gliwic). GW zasunela nowa zelazna kurtyne i takie
miasta jak Kety, Sucha Beskidzka, Wadowice, czy Oswiecim po prostu dla niej nie
istnieja.
Obawiam sie, ze GW zamiast cos poprawic, to pojdzie na latwizne, skonczy te
szopke i wogole nie bedzie Gazety "Bielskiej" (Nowy portal GW www.gazeta.pl w
odroznieniu od www.wyborcza.pl wogole nie ma "Bielska-Bialej" w wykazie "Twoich
miast" - niedopatrzenie ???).
Do Slazakow nic nie mam - sa w porzadku (przynajmniej niektorzy), ale Slask to
Slask, Zaglebie to Zaglebie, a Podbeskidzie to Podbeskidzie - nowe puzzle
Kuleszy tego nie zmienia.
Obserwuj wątek
    • Gość: emi Re: Gazeta Bielska IP: 192.160.110.* 24.05.01, 16:48
      też niedawno odkryłem, że Bielsko nie liczy się na mapie GW.
      Masz rację, chyba zlikwidują całą tą mutacje GB. Michnik jest ślązakiem!
      • Gość: wawa Re: Gazeta Bielska IP: *.zywiec.sdi.tpnet.pl 30.05.01, 14:30
        Jeśli mam sie codziennie wkurzać czytając podtytuł "G. Bielska" a treść
        katowicko-gliwicko-bytomsko-zabrzańska - to faktycznie lepiej skończyć z tą
        kpiną. Będę miał czyste sumienie przestając wogóle kupować "G.W." (a sprzedaż
        ponoć ostatnio coraz mniejsza?!).
        Wawa
        • Gość: emi Re: Gazeta Bielska IP: 192.160.110.* 30.05.01, 16:20
          No co ty wawa nie chcesz czytać o knurowie!
      • Gość: MSZ Re: Gazeta Bielska IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 08.07.01, 19:11
        A jak myślisz? Skąd Michnik kandydował do Sejmu w 1989 r.?
    • Gość: kjs13 Re: Gazeta Bielska IP: *.bielsko.dialog.net.pl 29.06.01, 21:28
      Zgadzam sie z wami. Jeżeli pisze GAZETA NA PODBESKIDZIU to tak ma być.
      • Gość: wawa Re: Gazeta Bielska IP: *.zywiec.sdi.tpnet.pl 03.07.01, 13:28
        Gość portalu: kjs13 napisał(a):

> Zgadzam sie z wami. Jeżeli pisze GAZETA NA PODBESKIDZIU to tak ma być.

Pewnie, ze tak ma (powinno?) być!!!!!! Tylko co z tego, skoro te Pleno Titulo
        Palanty z katowickiej redakcji ani myślą ustąpić i dalej bedziemy czytali o
        ślaskiej czarnej dziurze. No, chyba że przestaniemy kupować GW i to jest zdaje
        sie dobry pomysł.
        Cześć Wawa.

• Gość: wawa Re: Gazeta Bielska IP: *.zywiec.sdi.tpnet.pl 05.07.01, 11:09
      Policzyłem ile procent powierzchni trzech kolejnych numerów dodatku GW, szumnie
      zwanego Gazetą Bielską, poświęcone było obszarowi dzisiejszych powiatów
      bielskiego, cieszyńskiego i żywieckiego. Oto wyniki:
      1) Nr 152 z poniedziałku 2 lipca - 0,8% ogólnej powierzchni;
      2) Nr 153 z wtorku 3 lipca - 4,7% ogólnej powierzchni;
      3) Nr 154 ze środy 4 lipca - 4,4% ogólnej powierzchni.

To przecież są wyraźne kpiny katowickiej Redakcji z czytelników w tych
      powiatach.
      Przestaję kupować GW, gdyż bardzo nie lubię kiedy ktokolwiek robi ze mnie wała.
      Pozdrowienia, Wawa.
      • Gość: emi Re: Gazeta Bielska IP: 192.160.110.* 05.07.01, 12:49
        czy podzieliłeś się swoją statystyką z redakcją w Stalinogrodzie!
        Na pewno odpiszą ci w ten sposób : "Na świecie istnieją trzy rodzaje kłamstwa:
        po pierwsze kłamstwo, po drugie wielkie kłamsto, po trzecie statystyki". ja
        dodam jeszcze, że po czwarte istnieje Gazeta bielska.
    • Gość: Edo Re: Gazeta Bielska IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.01, 12:34
      Gość portalu: Tom napisał(a):

> Ile razy kupie GW w BB to sie denerwuje. Malo informacji o miescie, malo
      > informacji z Podbeskidzia (nawet jak Papiez byl w Wadowicach, to na pierwszej
      > stronie byly informacje z Gliwic). GW zasunela nowa zelazna kurtyne i takie
      > miasta jak Kety, Sucha Beskidzka, Wadowice, czy Oswiecim po prostu dla niej nie
      >
      > istnieja.
      To jest smutne, ale prawdziwe. Mam na myśli to co napisali wszyscy przede mną.
      Nie pochodzę z tych stron. Mieszkam tu od niedawna, a więc nie mam uprzedzeń do
      nikogo. Śmieszu mnie jednak to, że Bielsko-Biała czy Żywiec to województwo
      śląskie. Następna parodia to fakt, że w mutacjach regionalnych GW nie potrafi
      rozeznać jakie wiadomości dotyczą jakiego regionu ( nie wierzę, że redaktorzy są
      na bakier z geografią - to już chyba przeszłość). Ostatnie moje zdziwienie
      dotyczy samego Forum. Czy tego nie czytają dziennikarze z GW ? Przecież tu piszą
      ludzie o tym co ich boli. Ile wspaniałych tematów, ale trzeba by się trochę
      narazić swojej "wierchuszce", a to już ryzyko nawet dla "niezależnych"
      dziennikarzy, jeśli tacy są.
      > Obawiam sie, ze GW zamiast cos poprawic, to pojdzie na latwizne, skonczy te
      > szopke i wogole nie bedzie Gazety "Bielskiej" (Nowy portal GW www.gazeta.pl w
      > odroznieniu od www.wyborcza.pl wogole nie ma "Bielska-Bialej" w wykazie "Twoich
      >
      > miast" - niedopatrzenie ???).
      > Do Slazakow nic nie mam - sa w porzadku (przynajmniej niektorzy), ale Slask to
      > Slask, Zaglebie to Zaglebie, a Podbeskidzie to Podbeskidzie - nowe puzzle
      > Kuleszy tego nie zmienia.

• Gość: Maro Re: Gazeta Bielska - O czym tu pisać? IP: 155.158.220.* 10.07.01, 12:34
      Narzekasz, że mało pisze się o Bielsku i Podbeskidziu. A o czym tu pisać?
      Zobacz sobie liczbe wypowiedzi na bielskim forum - 218, wobec np. takiego
      Radomia (691) czy Torunia (824) albo Płocka (1697), które też przecież nie są
      dużymi miastami. Skoro my sami nic nie mamy do powiedzenia sobie i innym, to co
      tu oczekiwać, że inni (tj. Wyborcza) będą o nas pisać.
      • Gość: emi Re: Gazeta Bielska - O czym tu pisać? IP: 192.160.110.* 10.07.01, 14:14
        a ty skąd się urwałeś - to fakt - gazeta to jedyne portale w tych miastach, ale
        BB ma ich więcej. Nie każdy zresztą chce cokolwiek pisać na stronach takiego
        chłamu - tuby śląskości - ludzie nie identyfikują się z problemami Knurowa i
        olewają ten portal i tą gazetę.
        • Gość: andrzej Re: Gazeta Bielska - O czym tu pisać? IP: *.bielsko.msk.pl 10.07.01, 22:27
          Emi zauważył sedno sprawy. Jedyne co trzyma mnie przy tym portalu to mozliwość
          przeglądu opini bliskich moim w obszarze antyhanysostwa.
          • Gość: Wawa Re: Gazeta Bielska - O czym tu pisać? IP: *.zywiec.sdi.tpnet.pl 11.07.01, 12:01
            Oj prawda to prawda!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka