Gość: aaa IP: *.chello.pl 02.02.05, 21:43 mam zamiar z mezem kupic mieszkanie w Bielsku ale kompletnie nie wiemy w jakiej okolicy.Doradzcie gdzie sa najfajniejsze miejsca dla mlodego malzenstwa z dzidziusiem.Pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
albrecht1 Re: Bielszczanie pomocy!!!! 03.02.05, 06:26 Jeśli jest maleństwo to przede wszystkim trzeba szukać mieszkania w bloku z windą. No chyba że młody tata lubi niepunktowaną konkurencję w sportach ekstremalnych: bieg z przeszkodami, pod górę z dociążeniem przednim kołowym ;-). Skoro blokowisko, to chociaż żeby widoki były ładne np. os. Słoneczne, albo Langiewicza, no może tez Karpackie i Wojska Polskiego. Przy okazji w miarę dobrze jest rozbudowana infrastruktura- sklepy, dojazdy autobusów, apteki etc. Pozostje kwestia ceny, nie zawsze to co się podoba, jest dostępne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pamiętliwy Re: Bielszczanie pomocy!!!! IP: *.bielsko.msk.pl 03.02.05, 20:16 Do:aaa. Kupno mieszkania to nie kupno skarpetek. Nikt za was tego nie załatwi natomiast może pomoc jakies biuro nieruchomości. Ale i tam nie wystarczy powiedzieć, że chcecie kupic mieszkanie. To co dla jednych dobre, to dla innych złe i na odwrót. Blokowiska najczęsciej zbudowane są z wielkiej płyty. Nie wszystkie budynki w tym systemie maja docieplone ściany zewnętrze, a to minus bo więcej zużywa się ciepła na ogrzanie mieszkania. Poza tym mieszkania w blokowiskach nie maja liczników zużycia ciepła do centralnego ogrzewania, a liczniki ciepłej wody to też w dużej mierze fikcja, bo spółdzielnie rozliczaja wg regulaminów, których prawie nikt nie jest pojąć. W budynkach wysokich (powyżej 5 kondygnacji) z windami mieszka wielu mieszkańców i klatki schodowe są tak zdewastowane, że przy wejściu robi sie niedobrze. Najlepsze mieszkania są te sprzedawane przez developerów. Jednak bardzo trzeba uważać od kogo sie kupuje. Nie wszystko złoto co się świeci. Trzeba też uważać na stronę prawną (księga wieczysta, kredyty i t.p.). Wszystko co napisałem, nie oznacza że zniechęcam do zamieszkania w Bielsku-Białej. Wręcz odwrotnie.Zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: Bielszczanie pomocy!!!! IP: *.nwrk.east.verizon.net 07.02.05, 06:14 a osiedle srodmiejskie to nie laska? w centrum, blisko wszedzie, widoczki tez ladne... Odpowiedz Link Zgłoś
mcmaxim Re: Bielszczanie pomocy!!!! 07.02.05, 10:08 problem w tym ze srodmiejskie jest - mimo ze w centrum - dosyc niebezpieczne. jezeli kolezanka ktora rozpoczela ten watek ma troche pieniazkow na wydanie, to proponuje rozejrzec sie za jakims osiedlem na uboczu, typu przy ul. Cizemki, lub pod Szyndzielnia. a jesli sie spieszy, i potrzeba blisko centrum, to dobrym wyborem bedzie Sloneczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzes co? niezbezpieczne? IP: *.nwrk.east.verizon.net 08.02.05, 00:09 No co ty chlopie gadasz, prawie cale zycie tam mieszkalem, odkad wybudowali to badziewie az do 2002 roku i nie powiedzialbym, ze jest niebezpieczne, w przeciwienstwie do Karpackiego, Zlote Lany...masz jakis przyklad? Pobili kogos, czy jak? zaraz zadzwonie do starszych i sie spytam;P pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
mcmaxim Re: co? niezbezpieczne? 08.02.05, 08:34 tak sie sklada ze ja mieszkam na srodmiejskim (fuj, niewlasciwa strona rzeki - zdradzilem rodzine ;-) od pol roku, i: - sasiedzi niemili ("do pozna pan halasuje, zawiadomimy policje!" - przy czym ja przychodze z pracy o 9pm, jem kolacje i o 10:30 juz spie... rotfl...) - juz interweniowalem na policji, bo jakies smarki mnie zaczepialy - i to nie bylo smieszne zaczepianie, tylko szarpanina. - i to sa mieszkancy tego bloku. nawet kumpel w tym samym bloku mieszka i byl zdziwiony ze juz takie historie odchodza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oki Re: co? niezbezpieczne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 16:14 mcmaxim napisał: > tak sie sklada ze ja mieszkam na srodmiejskim (fuj, niewlasciwa strona rzeki - > zdradzilem rodzine ;-) mówiłem, że polaczenie miast spowoduje predzej czy pozniej komplikacje, ej co za roznica po ktorej stronie mieszkasz? Czy po śląskiej, czy po galicyjskiej z wpływami śląskimi? Odpowiedz Link Zgłoś
wikin Re: co? niezbezpieczne? 12.02.05, 17:00 mcmaxim napisał: > tak sie sklada ze ja mieszkam na srodmiejskim (fuj, niewlasciwa strona rzeki - > zdradzilem rodzine ;-) od pol roku, i: > - sasiedzi niemili ("do pozna pan halasuje, zawiadomimy policje!" - przy czym j > a przychodze z pracy o 9pm, jem kolacje i o 10:30 juz spie... rotfl...) > - juz interweniowalem na policji, bo jakies smarki mnie zaczepialy - i to nie b > ylo smieszne zaczepianie, tylko szarpanina. > - i to sa mieszkancy tego bloku. nawet kumpel w tym samym bloku mieszka i byl z > dziwiony ze juz takie historie odchodza. to sobie wybrałeś osiedle, ale to o czym piszesz to ma miejsce na innych osiedlach w mniejszym lub większym stopniu, a strona rzeki nie ma znaczenia, bo jeszcze gorszą opinią cieszą beskidzkie czy WP, kiedyś złote łany, ale ostatnio wszyscy je zachwalają tyle, że pozostałe osiedla w miare komponują się z otoczeniem, a wstawienie tak szpetnego osiedla w centrum miasta było nie mniejszą głupotą od wyburzenia podcieni Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: co? niezbezpieczne? 12.02.05, 23:06 wikin napisał: > to sobie wybrałeś osiedle, ale to o czym piszesz to ma miejsce na innych > osiedlach w mniejszym lub większym stopniu, a strona rzeki nie ma znaczenia, bo > > jeszcze gorszą opinią cieszą beskidzkie czy WP, kiedyś złote łany, Zgadza się, takie przypadki nie są jedynie specjalnością śródmiejskiego. A propos beskidzkiego to już ktoś w innym watku poruszył tą kwestię: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=53&w=20463904 Odpowiedz Link Zgłoś
aliveinchains Re: co? niezbezpieczne? 12.02.05, 23:12 > - juz interweniowalem na policji, bo jakies smarki mnie zaczepialy - i to nie b > ylo smieszne zaczepianie, tylko szarpanina. Ile czekałeś na gliny. Bo moja dziewczyna po włamaniu do biura firmy której pracuje musiała czekać aż 4,5 GODZINY! Kiedy zirytowana powiedziała policjantowi, że nic nie robią - odpowiedział jej że mają wiele POWAŻniejszych zmartwień na głowie niż włamanie i kradzież sprzętu za 10tys ZŁOTYCH! Dodał jeszcze, że policjanci to też ludzie, dlatego boją się interweniować np. przy bójkach, mają rodziny itd. Pewnie łatwiej jest wypisać mandat, dać upomnienie itd. Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: co? niezbezpieczne? 13.02.05, 06:39 aliveinchains napisał: > Ile czekałeś na gliny. Bo moja dziewczyna po włamaniu do biura firmy której > pracuje musiała czekać aż 4,5 GODZINY! Ja, w sytuacji podobnej jak opisał mcmaxim czekałem ok 10 min. Z Policją jest trochę jak z pogotowiem, gdzie są przypadki lżejsze i cięższe. Mało prawdopodobne jest, ze ktoś okradnie po raz drugi miejsce, w którym dopiero co wyniesiono co wartościowsze rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Re: Bielszczanie pomocy!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 14:17 mieszkam na kopernika i jestem bardzo zadowolony. mój znajomy chce sprzedać mieszkanie na tym osiedlu i nawet w tym samym bloku jak jestescie zainteresowani dajcie znać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Bielszczanie pomocy!!!! IP: *.chello.pl 04.02.05, 17:45 dzeki za propozycje!!!mozesz odac jakis numer kontaktowy albo cos w tym rodzaju (maila).bedziemy w BB w przyszlym tygodniu.A w ogole to gdzie jest Kopernika? pozdrawiam A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bis Re: Bielszczanie pomocy!!!! IP: *.isuzu.pl 07.02.05, 10:16 też mieszkam na Kopernika i powiem tak......wszystko byłby ok gdyby tam tak wiatr nie hulał. Toż to można zwariować jak zawieje porządny południowo zachodni wiatr. Polecam komuś kto lubi sporty extrmalne lub potrzebuje co jakiś czas dawkę adrenaliny...bo na Kopernika można się przekonać co to znaczy mocny wiatr. No ale nie bez powodu hulanka nazywa się tak a nie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Bielszczanie pomocy!!!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 05.02.05, 11:56 Cześć- Tak sie składa, że chcemy sprzedać 2 pokojowe mieszkanie na cichym i spokojnym osiedlu niemal w centrum BB.Jeżeli jesteś zainteresowana i chcesz poznac wiecej szczegółów podaje mail kontaktowy magdalena.bz@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
szamanek23 Re: Bielszczanie pomocy!!!! 12.02.05, 10:56 POLECAM KARPACKIE,POD SAMYMI GÓRAMI,JEDYNY MINUS TO NAJDROŻSZE MIESZKANIA W BIELSKU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Litości Re: Bielszczanie pomocy!!!! IP: *.bielsko.msk.pl 12.02.05, 13:44 Mieszkasz na Karpackim czy tylko znasz z opowiadań lub chwilowej bytności? Nie wpuszczaj ludzi w maliny. Pisz konkretnie. Karpackie to blokowisko z wielkiej płyty. Tylko część budynków ma zewnętrzne ocieplenie ścian. Stale są awantury o rozliczanie kosztów centralnego ogrzewania, bo ci którzy płacą mają wliczane koszty za tych którzy nie płacą. Same mieszkania maja ładny rozkład, ale wiekszość klatek schodowych szczególnie tych z windami to syf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidzia24 Re: Bielszczanie pomocy!!!! IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 12.02.05, 11:35 Witaj. Ja polecam Ci zamieszkanie w pieknej dzielnicy Bielska, jaką są Mikuszowice Śląskiej. Śliczna okolica, a do centrum 10minut autobusem. Odpowiedz Link Zgłoś
anja666 Re: Bielszczanie pomocy!!!! 19.02.05, 13:55 Ja polecam os.Dygasińskiego, mało znane bo na obrzezach miasta niedaleko granicy z Kozami i obok lipnika. Właśnie buduja nowe bloki, ale na pewno znajda sie juz gotowe mieszkania do sprzedania. Jest tu cisza, spokój, dużo zieleni i widok na całe miasto oraz góry. Mieszka tu wiele małżeństw z maluszkami:) Polecam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś