20.03.06, 12:24
Czy w Bielsku jest szansa na mieszkanie z TBS? Bardzo podobają mi się budynki
na św. Pawła i na Karpackim.A w ogóle jak tam się mieszka, czy ktoś mógłby
podzielić się doświadczeniami?
Obserwuj wątek
    • Gość: dzidka Re: TBS IP: *.bielsko.dialog.net.pl 20.03.06, 17:47
      Dwa lata temu jak szukałam nie było sznas na mieszkanie. jedyna szansa to jeśli
      znajdziesz kogoś kto się z TBSu wynosi. A takich coraz więcej. Moi znajomoi
      mieszkali w TBSie na Gorkiego i są szczęśliwi że zwiali z niego. Czynsze
      miesięczne sa większe niż w mieszkaniach spółdzielczych.
    • Gość: ddd Re: TBS IP: *.bielsko.dialog.net.pl 20.03.06, 22:24
      Jeśli masz na myśli jakieś nowe budynki, to chyba nie za bardzo. Obecne władze
      uważają TBS za darmozjadów i nie dają kasy.
      • ewelyn4 Re: TBS 21.03.06, 10:25
        A jakie są tak naprawdę koszty użytkowania takiego mieszkania, czy naprawdę
        takie wysokie?Czy trzeba wpłacać kaucję?Czy mozna odkupić od kogoś mieszkanie w
        TBS, czy to jest legalne?Czy te mieszkania są akustyczne?
        • Gość: Nowszy Bielsko - Bialskie TBS, ul. Nadbrzeżna 12 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 12:22
          www.bip.tbs.bielsko.pl/index.php?module=articleview&cid=1 lub
          www.tbs.bielsko.pl
          Zagladnij pod powyższe adresy.Znajdziesz wszystkiem namiary: adres, numery
          telefonów, adres mailowy. Dowiesz sie wszystkiego z pierwszej reki. Mieszkań
          BBTBS nie mozna kupować (legalnie) poniewaz nie sa one wlasnościa najemców.
          Mieszkania w jednym segmencie jednego z budynków obok osiedla Karpackiego sa
          hipotecznymi własnosciami, ale nie przypuszczam, aby ktorys z właścicieli
          chciał takie mieszkanie sprzedać.
    • ewelyn4 Re: TBS 22.03.06, 07:46
      Ja chciałam dowiedzieć się o TBS od strony praktycznej tzn. od mieszkańców, nie
      oficjalnej.Jak tam naprawdę się mieszka, jakie sąsądziedztwo, jakie opłaty. Czy
      to prawda, że to są mieszkania po znajomości, dla np. urzędników?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka