ewelyn4 20.03.06, 12:24 Czy w Bielsku jest szansa na mieszkanie z TBS? Bardzo podobają mi się budynki na św. Pawła i na Karpackim.A w ogóle jak tam się mieszka, czy ktoś mógłby podzielić się doświadczeniami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dzidka Re: TBS IP: *.bielsko.dialog.net.pl 20.03.06, 17:47 Dwa lata temu jak szukałam nie było sznas na mieszkanie. jedyna szansa to jeśli znajdziesz kogoś kto się z TBSu wynosi. A takich coraz więcej. Moi znajomoi mieszkali w TBSie na Gorkiego i są szczęśliwi że zwiali z niego. Czynsze miesięczne sa większe niż w mieszkaniach spółdzielczych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: TBS IP: *.bielsko.dialog.net.pl 20.03.06, 22:24 Jeśli masz na myśli jakieś nowe budynki, to chyba nie za bardzo. Obecne władze uważają TBS za darmozjadów i nie dają kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelyn4 Re: TBS 21.03.06, 10:25 A jakie są tak naprawdę koszty użytkowania takiego mieszkania, czy naprawdę takie wysokie?Czy trzeba wpłacać kaucję?Czy mozna odkupić od kogoś mieszkanie w TBS, czy to jest legalne?Czy te mieszkania są akustyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowszy Bielsko - Bialskie TBS, ul. Nadbrzeżna 12 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 12:22 www.bip.tbs.bielsko.pl/index.php?module=articleview&cid=1 lub www.tbs.bielsko.pl Zagladnij pod powyższe adresy.Znajdziesz wszystkiem namiary: adres, numery telefonów, adres mailowy. Dowiesz sie wszystkiego z pierwszej reki. Mieszkań BBTBS nie mozna kupować (legalnie) poniewaz nie sa one wlasnościa najemców. Mieszkania w jednym segmencie jednego z budynków obok osiedla Karpackiego sa hipotecznymi własnosciami, ale nie przypuszczam, aby ktorys z właścicieli chciał takie mieszkanie sprzedać. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelyn4 Re: TBS 22.03.06, 07:46 Ja chciałam dowiedzieć się o TBS od strony praktycznej tzn. od mieszkańców, nie oficjalnej.Jak tam naprawdę się mieszka, jakie sąsądziedztwo, jakie opłaty. Czy to prawda, że to są mieszkania po znajomości, dla np. urzędników? Odpowiedz Link Zgłoś