Dodaj do ulubionych

Drugi dzień protestu w firmie K-TEL

• Gość: Związkowiec Do pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 21:46
      Wiecie co najbardziej w tym boli ..? Żona mi powiedziała, że dzieci już się w
      domu same bawią w "tatusia"... Czy to one powinny tak sie bawić czy tatuś z
      nimi ? I własnie to jest sedno naszego protestu... :(. I dlatego nie
      odpuszczę...
      • Gość: gość portalu Re: Do pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 21:57
        Wiecie co mnie wkurza?
        W TVP3 mówią o wszystkim i o wszystkich, a o Was tylko wspominki na
        regionalnej. W ogólnopolskiej nic i tak jest również w Gazecie Wyborczej, tylko
        zapis w dodatku bielskim.
        W Krakowie jest cisza, chyba że ktoś odbiera regionalkę z Katowic.
        Pozdrowienia i życzenia świąteczne.
        WASZA MATKA
      • Gość: żona montera Re: Do pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 22:03
        a ja tak właśnie usiadłam w ciszy i zadumie i pomyślałam sobie że jutro pewnie
        szanowny zarzad będzie klęczał w pierwszym rzędzie w kościele, ludzie sobie
        pomyślą -co za pobożni ludzie i nikt nie będzie wiedzial że mają na sumieniu
        nieudane święta 160 rodzin..................

• Gość: w Re: Do pracodawców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 22:24
          Właśnie o to chodzi że ci ludzie nie mają sumienia
        • Gość: Bronek Re: Do pracodawców IP: *.czechowice.net.pl 15.04.06, 22:54
          ...proszę spokojnie przeżyć te trudne chwile! Miałem zaszczyt i przyjemność
          pracować z nimi, niektórych znam osobiście, to są naprawdę wspaniałe
          chłopaki!!!Wiedzą doskonale co robią, potrzebne jest dla nich wsparcie nas
          wszystkich!!! Mimo wszystko Pogodnych Świąt dla Nich i ich rodzin!!!
          • Gość: Cicha_aa Re: Do pracodawców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.06, 23:35
            Nie pozostało mi nic innego jak zyczyć wszystkim, bez wyjątku....
            Zdrowych, Pogodnych
            Świąt Wielkanocnych,
            pełnych wiary, nadziei i miłości.
            Radosnego, wiosennego nastroju,
            serdecznych spotkań w gronie
            rodziny i wśród przyjaciół
            oraz wesołego "Alleluja"
            Cicha_aa

Nowych informacji juz od 2 dni brak, wiem, że dzis został poświęcony krzyz
            zrobiony z słupów....
            duchem i serduchem w Bielsku
    • Gość: pytacz Ilu naprawdę strajkuje ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 16:15
      Czy prawdą jest, że jakaś grupa strajkujących zwiała w nocy do domu? (Ilu ludzi
      jest naprawdę w okupowanym budynku)
      • Gość: Związkowiec Re: Ilu naprawdę strajkuje ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 16:54
        Trzeba było przyjść na mszę, którą mieliśmy o 14:30 to byś wiedział ilu nas
        jest. Jest nas ponad 150 osób tak jak było wcześniej i nikt nie zwiał...
        • Gość: popierający Re: Ilu naprawdę strajkuje ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 17:09
          Pozdrowienia z Cieszyna jutro sie zobaczymy..
          • Gość: żona i syn Re: Ilu naprawdę strajkuje ??? IP: 81.219.123.* 16.04.06, 18:24
            Nasz mąż i ojciec dobrze się trzyma i wytrzyma do końca-nie damy nim tak
            pomiatać przez firmę K-Tel. Jeśli monter we Francji może zarabiać duzo i być
            mianowany to czemu u nas traktują wszystkich jak Chińczyków. Trzymajcie się
            chłopcy. Wesołych Świąt.
            • Gość: popierający Re: Ilu naprawdę strajkuje ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 18:28
              Pozdrawiam i popieram....trzymajcie się,wiem że Pani sobie poradzi tak samo
              dobrze jak mąż radzi sobie tam....
        • Gość: Olek z Dortmundu Re: Ilu naprawdę strajkuje ??? IP: *.dip.t-dialin.net 16.04.06, 18:57
          Trzymam kciuki za Was wszystkich i za Wasze rodziny i mam nadzieje,
          ze w Polsce powieje pewnego dnia "nowy" wiatr! Europa jest w wiekszosci
          katolicka, ale tego nie widac niestety (wszystko tylko cieply wiatr).
          Blizni sie nie licza. Ale Wy wytrwacie i ja Wam tego zycze.

• Gość: Jurcio Re: Ilu naprawdę strajkuje ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 23:25
        też pytam, czy prawdą jest, że ludzie z Raciborza się wycofali w nocy ze
        strajku????
        • Gość: M Re: Ilu naprawdę strajkuje ??? IP: *.novos.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.06, 10:36
          Skąd ty masz te popier...e informacje?
          Nikt się nie wycofał i wszyscy siedzą na miejscu.
          Co ty w ogule zamęt tu siejesz. z K-telu jestes czy co?
          • Gość: Jurcio Re: Ilu naprawdę strajkuje ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 11:14
            Dla M:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=53&w=40284072&a=40362825
    • pzppracownik Re: Ilu naprawdę strajkuje ??? 16.04.06, 20:50
      panowie jestem z PzP(nieważne co robię),nie pracuję w k-telu ale w podobnym
      gó..e !!!!!
      Masa ludzi was popiera(byli pracownicy tepsy),i niestety czeka na rozwój
      wydarzeń.
      Trzymajcie się!!!!!!
      • Gość: popierająca Artykuł na temat K-telu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 21:05
        PODKARPACIE. Miało być tak dobrze...A na razie właściwie nawet nie wiadomo jak
        jest? W
        kaŜdym razie, pracownicy obsługujący sieć telekomunikacyjną na Podkarpaciu znów
        mają o czym
        myśleć. A z ostatnich informacji wynika, Ŝe myślą nawet o strajku.
        Kiedy kilka miesięcy temu rozstrzygnięty został konkurs na firmę, która dbać ma
        o stan sieci
        telekomunikacyjnej na Podkarpaciu, pracownicy zdawali się być zadowoleni.
        Przetarg wygrała firma Wafro
        z Brzozowa, jako pracodawca ciesząca się wśród nich dobrą opinią. Pracownicy
        bez oporów wyraŜali zgodę
        na przejście, choć mieli na tym nieco stracić. Cieszyli się zwłaszcza ci,
        pracujący wcześniej w rzeszowskim
        Łączbudzie, z którego szefostwem wielu prowadziło niemal otwartą wojnę.
        A panom dziękujemy...
        Nie na długo. Okazało się bowiem, Ŝe przetarg przetargiem, jego wyniki
        wynikami, a rzeczywistość sobie.
        Nagle w grze pojawił się jeszcze jeden gracz, firma K-Tel z Wielkopolski.
        Firma ta miałaby się stać nowym pracodawcą dla monterów i serwisantów. I tu
        pojawiło się pierwsze
        rozczarowanie. Na dzień dobry, spośród ok. 350 pracowników, pracę miałoby
        podobno stracić nawet ok.
        150 ludzi. Gdzieniegdzie do obsługi duŜego terenu miałoby zostać tylko kilku
        ludzi.
        - Tłumaczyliśmy wiceprezesowi K-Tela, który przyjechał do nas na rozmowy, Ŝe
        przy takiej obsadzie
        ludźmi, nie sposób wykonać planowo wszystkich zleceń.- mówi mi jeden z
        pracowników.
        A co, podobno, usłyszeli w odpowiedzi? śe dla firmy nie będzie to Ŝadnym
        problemem. Jej szefowie
        juŜ duŜo wcześniej załoŜyli, Ŝe będą musieli płacić kary do kasy
        Telekomunikacji Polskiej, za nieterminowe
        wykonanie robót i wszelkie wpadki.
        Pracownicy zasięgnęli teŜ języka u swych kolegów z Wielkopolski, pracujących
        juŜ w K-Telu. Miny
        miały im zrzednąć jeszcze bardziej.
        - Mamiono nas premiami a okazało się, Ŝe nikt ich tam nie widział. I to od
        dawna.
        - dodaje mój rozmówca.
        W kilkunastu miastach na Podkarpaciu, pracownicy stanęli więc okoniem.
        Gdzieniegdzie jednak dali
        się przekonać. Propozycja była ponoć z tych nie do odrzucenia: przechodzicie
        albo do widzenia.
        To wersja rozczarowanych niepewną sytuacją pracowników i związkowców.
        Dawid Kunce, wiceprezes K-Tela, odpowiedzialny za rozpoznanie sytuacji na
        Podkarpaciu i zachęcenie
        pracowników do kolejnej zmiany pracodawcy, nie dramatyzuje. Według niego na
        przejście do K-Tela
        zgodziło się juŜ 75-80 proc. pracowników. Owszem, problemy są w kilku miastach,
        jak np. Kolbuszowa czy
        Przemyśl. Przyznaje jednak, Ŝe nie słyszał o groźbie strajku.
        - Ludzie nie chcą słuchać argumentów...- narzeka Dawid Kunce.- Tak jakby nie
        wierzyli w rozwiązanie
        jakie proponujemy.
        A według owego rozwiązania, nikt nie powinien stracić pracy.
        - K-Tel przejąłby ok. 210 pracowników, wraz z dyspozytorami byłoby to moŜe 230
        ludzi.- tłumaczy
        Dawid Kunce.- Reszta nadal pracowałaby w Wafro, ale juŜ nie przy utrzymaniu
        sieci, a przy inwestycjach,
        budowie przyłączy.
        A co z owymi karami, jakie firma miałaby płacić do Telekomunikacji Polskiej i
        na co podobno, jak
        twierdzą pracownicy, z góry machnęła ręką?
        - Oczywiście, Ŝe pewna kwota została na to zabudŜetowana. PrzecieŜ na początku
        wszystko musi się
        dotrzeć. Musimy nauczyć się wspólnie stosować zapisy umowy z TP.- tłumaczy
        Dawid Kunce, ale zaraz
        dodaje - ZabudŜetowaliśmy teŜ jednak wiele wydatków dla pracowników, jak np. na
        zakup narzędzi
        pomiarowych...Ale i w to ludzie nie chcą wierzyć.
        Chcieli wejść i weszli
        Skąd w ogóle wziął się K-Tel na Podkarpaciu? Według związkowców z
        telekomunikacyjnej
        "Solidarności", juŜ na etapie przetargu szefowie Wafro doszli do wniosku, Ŝe w
        razie wygranej, ich firma
        nie wytrzyma tego finansowo. Dogadali się więc z K-Telem, Ŝe zostanie on ich
        partnerem strategicznym.
        Poinformowano o tym Telekomunikację Polską. Ta się zgodziła.
        - To nie tak...- mówi Dawid Kunce, wiceprezes K-Tela - Chcieliśmy wejść na ten
        rynek poprzez inną
        naszą firmę. Nie udało się, więc rozpoczęliśmy rozmowy z Wafro.
        Kunce przyznaje teŜ po cichu, Ŝe K-Tel liczył na wynegocjowanie z TP przez
        Wafro lepszych stawek.
        Nie wyszło. Wafro nie było teŜ tak do końca w porządku, jeśli chodzi o
        odpowiednie wyposaŜenie
        pracowników np. w ubrania robocze. To wszystko jednak, według przedstawiciela
        wielkopolskiej firmy, jest
        juŜ "prostowane".
        Tymczasem od kilkunastu dni do związkowców spływają z terenu informacje od
        skołowanych
        pracowników. Trafiają na stronę internetową związku wraz z numerami
        kontaktowymi, pod którymi moŜna
        szukać pomocy.
        - Nie mogliśmy jej odmówić. - mówi mi Robert Bąk, szef
        telekomunikacyjnej "Solidarności" w
        Rzeszowie. - Wysłaliśmy teŜ opis całej sytuacji do centrali w Warszawie.
        Izabella Szum z Biura Prasowego TP w Krakowie przyznaje, Ŝe trudno jej w tym
        momencie
        komentować całą sytuację.
        - To nawet nie są nasi pracownicy. Jednak jeśli miałoby się okazać, Ŝe w
        jakikolwiek sposób zostanie
        zagroŜone bezpieczeństwo naszych klientów, będziemy interweniować.- mówi
        Izabella Szum.
        K-Tel chce przejąć obsługę sieci na Podkarpaciu od 1 marca. I według
        przedstawiciela firmy, tak czy siak
        - przejmie. A co z tymi co nie zgodzą się na przejście?
        - Nic...nadal będą pracownikami Wafro - tłumaczy Dawid Kunce - Jeszcze w marcu
        będą mogli
        zobaczyć na czym polega nasze rozwiązanie w praktyce i jak się u nas pracuje.
        Czy jednak pracownicy będą chcieli się przyglądać, czy moŜe wcielą w Ŝycie swoje
        zapowiedzi...Strajk to co prawda ostateczność, ale słowo to pada z ust
        pracowników coraz częściej.
        ANDRZEJ BARAN
        abaran@pressmedia.com.pl
        Super Nowości z dnia 27_02_2006
      • pzppracownik Re: Ilu naprawdę strajkuje ??? 16.04.06, 21:28
        No skoro jestem,to pozwolę sobie wytłumaczyć p.Szymonowi M.,jaka jest różnica
        między własnym biznesem, a firmami wygrywjącymi przetargi w tepsie.
        Jeśli cię nie stać na pracowników w Twojej firmie produkcyjnej,to wyjmij swoje
        wypasione dups-o z mercedesa i bierz się do roboty(pewnie krzyż boli i
        podgardle oddech odbiera),a nie dawaj gó..a-e 800zł.za 10 godz.dziennie.
        A firma wygrywająca przetarg, na miasto wielkości Bielsk0 ma zysku około
        300.000 zł brutto miesięcznie(odliczając koszty ludzi,sprzętu i kar od tepsy),i
        zarabiając na ich socjalu(bankiety i imprezy w swoim gronie).

Więc bądź tak miły p.Szymonie M.i zamknij twarz albo swoją firmę.

Trzymajcie się chłopaki,bo my jesteśmy niecałe 200km. od was.
    • Gość: Związkujący Protest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 21:53
      Dziwi mnie jedno. Skoro dochodzą nas głosy poparcia z całej Polski i podobno w
      całej Polsce w K-TELu jest tak źle to dlaczego nikt nie ma odwagi się
      przyłączyć ? Poparcie słowami to nie to samo co poparcie czynami ! Alleluja !
      • Gość: popireająca Re: Protest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 21:56
        Amen. Masz stu procentową rację Mam nadzieje że ktoś się wreszcie obudzi
      • pzppracownik Re: Protest 16.04.06, 22:05
        To prawda.
        Ludzie się boją.
        My patrzymy na Wasz protest( i całym sercem popieramy ).
        A oni patrzą,i też czekają.
    • Gość: kołobrzeg Re: Protest IP: *.orange.pl 16.04.06, 22:42
      W dzisiejszych czasach taka akcja protestacyjna to duża sprawa. Rozumiem motywy zdesperowanych pracowników, nie mogę jednak pojąć do czego zmierza kierownictwo tej firmy? Koszty takiego strajku poniesie firma, może będą one porównywalne do kwot jakie miały być zaoszczędzone na zwolnieniach? Ciekawe czy po zakończeniu strajku obie strony będą potrafiły ze sobą pracować, czy udziałowcy będą chcieli w takiej firmie lokować swoje pieniądze? Z sytuacji nie ma chyba dobrego wyjścia, ktoś musi odpuścić. To nie jest państwowa kopalnia gdzie można dołożyc kasy z budżetu.
      • pzppracownik Re: Protest 16.04.06, 22:59
        To nie są normalne firmy!!!
        Mają 3-lata na wyciągnięcie największych największych zysków.
        Konserwacja sieci to fikcja!!!!!!
        Większość usuwanych uszkodzeń to prowizorki,sieć tepsy już jest praktycznie
        złomem.

Powodzenia przy płaceniu rachunków swoich i nie TYLKO!!!!
      • Gość: Cicha_aa Re: Protest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.06, 23:08
        kołobrzeg, słuchaj K-Tel mówi, że jest gotowy na rozmowy, ale nie podpisze dwóch
        postulatów- tych o które toczy się cały strajk, a mianowice gwarancja
        zatrudnienia i stałe, niezmienne zarobki....
        Gdyby sobie nie mogli pozwolic na tak długi zastój to cos by wymyślili. Te
        kwoty, które straca, moga być ułamkiem ich miesięcznego zarobku....
        Juz pweno kilku inwestorów paluje zwinąć manatki, widząc co się dzieje trudno
        się im dziwić....
        Nawet nie wiemy jaka to jest gigantyczna i skomplikowana machina, cały ten K-Tel
        to pryszcz-pionek, ale tylko wybrańcy to zrozumieja i połapią się w całej tej
        "polityce". To nie dla nas zwykłych, szarych roboli i ich rodzin....
        Duchem i serduchem w Bielsku
        • pzppracownik Re: Protest 16.04.06, 23:23
          Robi się problem!!!!
          K-tel piszczy,peerte i atem patrzy.
          Tepsa się wkurw-a
          Powodzenia.

Ps.
          Prezesi k-telu nie mają udanych świąt.
          • Gość: Jurcio Re: Protest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 23:28
            pzppracownik napisał:

> Robi się problem!!!!
            > K-tel piszczy,peerte i atem patrzy.

Z patrzenia to akurat nic nie wynika

> Tepsa się wkurw-a

Oficjalnie to nie ma problemu (wg wypowiedzi medialnych rzeczników prasowych )

>
            > Ps.
            > Prezesi k-telu nie mają udanych świąt.

Obawiam się, że sie chyba mylisz w tej kwesti

• pzppracownik Re: Protest 17.04.06, 00:08
              Chyba blisko prezesów siedzisz skoro lepiej wiesz.
              No cóż i tak jesteś historią!!!

Miłych Świąt Życzę!!!
              • Gość: Jurcio Re: Protest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 00:15
                Dlaczego obrażasz ludzi ????? (prezesów z k-tela nie znam i wątpię żebym
                poznał).
                A historią to może jesteś sam (i jakoś nie chwalisz się z której strefy jesteś
                i kim jest twój aktualny pracodawca PzP)!!!
                • pzppracownik Re: Protest 17.04.06, 00:34
                  Czym cię obraziłem Jurcio????
                  Tym że prezesi mają czerwone telefony????
                  Co ci podać? Nip.Adres.Skrzynke?
                  • Gość: Jurcio Re: Protest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 06:47
                    a)Wg Ciebie komplementem jest "Chyba blisko prezesów siedzisz skoro lepiej
                    wiesz"??????.
                    Czy ja ciebie pytałem, skąd wiesz, że prezesi ktela mają popsute święta?

b)A na ch... mi twój NIP, adres, skrzynka.
                    Pytanie było proste, skoro twierdzisz,że jesteś objęty PzP i to gdzieś w
                    odległości niecałych 200 km od Bielska, to czemu nie podajesz z jakiej strefy
                    jesteś i która firma PT (dawniej PzP) Ci "matkuje " aktualnie ???
                    (w tej odległości w grę wchodzą raptem strefy Opole, Łodz, Kielce i Tarnów.
                    Strefy Katowice i Kraków są za blisko)
                • pzppracownik Re: Protest 17.04.06, 00:41
                  I jeszcze jedno Jurcio!!!
                  Wiesz jaka jest różnica między etonem a skoczlokiem?
                  • Gość: hahacz Re: Protest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 00:45
                    chyba każdy z nas wie:))
                    • pzppracownik Re: Protest 17.04.06, 00:52
                      Czemu pytam Jurcia,a odpowiada mi jakiś hahah???
                      • Gość: hahacz Re: Protest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 01:20
                        sorki.. tak jakoś z rozpędu czytałem i się wtrąciłem
                  • Gość: Jurcio Re: Protest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 06:50
                    A ty co pzppracownik , testy na materiałoznastwo z osprzętu do łaczenia żył
                    kabli mi urządzasz?????
                    • Gość: Jurcio Aha, i to nie jest "skoczlok" tylko scotchlok , IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 06:55
                      produkcji np. firmy 3M, kolego pzppracownik.

Wesołych Świąt życzę.
        • Gość: ewa Re: Protest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 23:26
          a mi się wydaje że K-TEL ma niezłe uklady z Tp sa która go kryje- mówi się o
          zapłacie gigantycznych kar za niewywiązanie się z terminowej naprawy uszkodzeń-
          wg mnie to bzdura- TP SA przymyka na to oko,widocznie komuś się to
          oplaca.Szkoda tylko że jak pracownicy musieli pracować po godzinach i w
          soboty /bez zapłaty/pod presją kar ze strony TP SA - to wtedy było wszystko na
          poważnie.

Oj coś czuję że w TP SA posypią się ludzie ze stołków................
          • Gość: ewa Re: Protest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 23:27
            i cieszę się że prezesi z nami "świętują" :-D
            • pzppracownik Re: Protest 16.04.06, 23:55
              To prawda.
              K-tel ma układy wyrobione wcześniej(Poznań).
              Teraz poszli na całość.
              Myśleli,że kosztem małej oferty za utrzymanie łącza(przetarg)zarobią na ludziach
              (redukcja etatów),sprzęcie(po co skoro ludzie sami wykopią,albo wydrapią
              paznokciami, bo mają to szczęście że u nich pracują)i będzie git!!!!!

Ale mieli pecha!
              Trafili na paru twardych ŚLĄZAKÓW.
              I wiecie co najciekawsze????????
              Zakładali się czy skonczycie w Piątek czy w Sobotę.
              • Gość: Ślązak Re: Protest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 00:03
                nie zapominaj o GÓRALACH: w nich drzemie ta butność i spajają ta mieszankę
                wybuchowych ludzi.Miałem ten zaszczyt pracować z nimi i wiem na co ich stać.
                Nie będzie zmiłuj się.Z zapartym tchem czekam na finał i ciekawe komu
                przypadnie "ciupaska w plecy"
                • pzppracownik Re: Protest 17.04.06, 00:26
                  Chylę czoła GÓRALOM,Są wspaniałymi i charakternymi ludźmi,jak kochają to całym
                  sercem,jak nienawidzą to niestety również.
                  Wybaczcie, że nie mogę się podpisać(mam zbyt dużo do stracenia),ale jesteście
                  kochani jak przyjeżdżam do Was na PUCHAR GŁOWATKI(i czemu ta gaździna ciągle do
                  mnie przepija).

Ps.
                  A spróbowałbym nie wypić to dopiero by było.
                  • Gość: kolega z pracy Wierszyk na szybko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 00:43
                    Kiedyś sie pięknie pracowało,
                    choć roboty nie było mało
                    lecz nagle przyszła francuska fala
                    która dziś ludziom żyć nie pozwala
                    ciągłe redukcje i kosztów cięcia
                    doprowadziły do przegięcia
                    nie ma juz sieci,wszystko się wali
                    a oni tego nie widzą- przyspali
                    abonenci wciaż uciekają
                    bo lepiej u konkurencji mają
                    a polityka monopolisty
                    jest chyba jak spowiedź ateisty:
                    mówi głupoty dla niepoznaki
                    żeby nie widzieć tej wielkiej draki
                    lecz dłużej tego ukryć się nie da
                    że w utrzymaniu jest wielka bieda
                    a kto patrzy na to bystry
                    to już posklejał co te ministry
                    miały na myśli podnosząc łapki
                    i jakie w sejmie dali pułapki
                    monopol zniszczyć a sieć rozsprzedać
                    dać wszystkim dostęp do numeracji
                    przepisy nagiąć do swoich racji
                    Poliszynela jest tajemnicą
                    kto siedzi komu pod spódnicą
                    same układy i kumoterstwa
                    nie doprowadzą ich do zwycięstwa
                    bo nasi bracia tam "na dole"
                    dzielnie strajkują i znoszą niedole
                    żony i dzieci ich wspierają
                    i w każdym z nas poparcie mają
                    dosyć wyzysku i głupoty
                    niech Zarząd weźmie się do roboty
                    Kto serca nie ma do człowieka
                    niech kiedyś ogień go przypieka.

.. przepraszam że tak banalnie ale z marszu i prosto na klawiaturę.
                    Z podziwem i uznaniem dla Wszystkich zebranych solidarnie kolegów
                    Szczególne pozdro dla Rafała i Krzycha( byłych dyspoz.)

• Gość: Zenek Re: Protest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 23:57
            Ktel niestety od początku roku nie zapłacił ani złotówki kary,tak jak już ktoś
            wcześniej pisał i o czym wszyscy wiedzą.Fakty można łatwo posklejać i wiadomo o
            co chodzi. Jedno jest pewne: póki nasi strajkują Ktel ma nieprzewidziane
            wydatki.. duże wydatki, a w pośredniaku ne ma tłumu fachowców...powiedziałbym
            nawet że nie ma ich w cale.Nawet jak się jakis znajdzie to mając do wyboru 500-
            700zł na rękę popracuje na pół gwizdka przez 2 miesiące,a jak bedzie chłód- tak
            pokombinuje żeby znów brać zapomogę z urzedu siedząc w ciepełku w domciu.Nie
            ma co się czarować: Ktel nie ma szans.. to tylko kwestia czasu.Jakieś
            straszenie wypowiedzeniami, wysyłanie bzdur po domach dla zastraszenia..
            parodia i śmiechu warte.Szkoda jedynie że przypadło chłopakom przez święta tam
            siedzieć ale wydaje mi się że warto.. naprawdę warto.Prezesy mają zagrychę..
            jak odpuszczą to będzie zły przykład dla innych,a jak bedą twardzi to szybko
            utopią tą firmę.. bo w tepsie moga jedynie przytrzymac "pewne rzeczy" ,
            spowolnić "pewne procesy" ale zatrzymać je w ogóle i udać że się nie widzi nie
            jest możliwe...to takie oczywiste.Jak się dupska zaczną palic to nie bedzie
            litości dla firmy:)))
    • olivka33 Drugi dzień protestu w firmie K-TEL 17.04.06, 01:20
      Wiem, że może już macie dosyć tego "jestem z Wami", ale naprawde jestem.
      Najcięższy okres, czyli czas świat sie kończy. Wytrwajcie. Z pewnościa Wasi
      prezesi liczyli na to, że sie poddacie przed świetami. Nie poddaliście sie i
      Wielkie Brawa dla Was.
    • Gość: basia Re: Drugi dzień protestu w firmie K-TEL IP: *.bielsko.dialog.net.pl 17.04.06, 09:29
      teraz to już nie ma co odpuszczać, święta spędzamy osobno więc niech Ktel za to
      "zapłaci", że nasze dzieci nie mają tyle czasu ojców
      • Gość: ObserVer Re: Drugi dzień protestu w firmie K-TEL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.06, 12:23
        Któryś z kolegów na forum wspomniał o PEERTe tą firmę przejąl K-tel, oczywiście
        jakby było mało sypnęły się głowy pracowników oczywiście najniższy szczebel. Do
        tego zabrano posiłki regeneracyjne twierdząc że PIP zakwestionowała ich zasadność.
        Po za tym monter dojeżdża w ciepłym samochodzie i zachodzi do ciepłego domku
        abonenta. A praca na linii to czysta przyjemność(-.
    • Gość: Romek K. Re: Drugi dzień protestu w firmie K-TEL IP: *.mielec.star.net.pl 17.04.06, 15:10
      Taki link:
      wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8272652&rfbawp=1145279031.419&ticaid=1171f
      Jestem z Wami
      • Gość: Jurcio Jeden głodujacy odwieziony do szpitala, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 15:34
        a w mediach centralnych dalej cisza.

Takie to mamy wolne media, które dzisiaj piszą o ostrzelaniu mieszkania
        jakiegoś 1 (jednego) biznesmena ze Skarżyska, a nie piszą o losie 160
        pracowników wraz z rodzinami.
      • Gość: popierająca Re: Drugi dzień protestu w firmie K-TEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 15:36
        Kolejny link :
        fakty.interia.pl/kraj/news?inf=739381
        • Gość: Sylwia Re: Drugi dzień protestu w firmie K-TEL IP: *.novos.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.06, 16:16
          kolejny link:
          www.raciborz.com.pl/rac/index.php?akt=akt&sub=wyd&und=&amd=al&artid=6283&amd=sa
          • Gość: Sylwia Re: Drugi dzień protestu w firmie K-TEL IP: *.novos.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.06, 16:40
            Widze ze media zaczynają pękać i coraz głośniej jest.
            Czekam tylko aż się dobiorą do K-Telu i zrobią z takimi firmami porządek.
            • Gość: Jurcio Media i wolność słowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 17:41
              Gość portalu: Sylwia napisał(a):

> Widze ze media zaczynają pękać i coraz głośniej jest.
              > Czekam tylko aż się dobiorą do K-Telu i zrobią z takimi firmami porządek.

Dokąd nie pęknie któraś krajowa telewizja czy ogólnopolska gazeta ( i to z tych
              o dużym nakładzie), będzie jako tako.
              Gdy to nastąpi, to bedzie już z górki :):):)

Czego należy wszystkim życzyć.
              • Gość: Ferrrum Re: Media i wolność słowa IP: 62.233.231.* 18.04.06, 01:37
                Ja bym Was albo zwolnil na zbity pysk, albo zapedzil do roboty.
                Czasy strajkow juz sie skonczyly ...
                Na Wasze miejsca jest wielu chetnych
                Albo praca, albo do widzenia...
                Czym jest praca "kopidola"...w porownaniu z inzynierem .,,,,a tym, ze inzynier
                potrafi wbic lopate, a kopidol , nie potrafi myslec jak inzynier...
                Wiec ..drodzy Panowie, albo zap......, albo wypiep.....
                pozdrawiam
                Patrzacy z boku
                ps..do wszelkiej masci madrych inaczej..jak Wam sie nie podoba spojrzenie ze
                strony wlasciciela firmy..zalozcie sobie ja sami...
                poznajcie bol..Zus'u i innych obciazen...
                • Gość: basia Re: Media i wolność słowa IP: 195.117.203.* 18.04.06, 07:06
                  panie szanowny, jak pan tak traktuje swoich pracowników to szczerze im
                  współczuję, bo ja wszystko rozumiem, ale pan to się musi "męczyć" z papierami z
                  ZUSem i urzędem skarbowym, a prcownicy jak to pan powiedział mają zap.... tak.
                  A co takiego trudnego jest w robocie papierkowej i w rozliczeniach skoro pan
                  taki mądry to nie powinien mieć pan z tym problemów.
                • Gość: basia Re: Media i wolność słowa IP: 195.117.203.* 18.04.06, 07:08
                  i jescze jedno może by pan nie obrażał ludzi pracujących, bo to że pan jest
                  inżynierem to wcale jeszcze nie znaczy, że pan potrafi myśleć lepiej od innych.
                • Gość: Sztefan Re: Media i wolność słowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 07:24
                  To przez takich burakow jak ty jest tak wspaniale w Polsce
                • Gość: ewa Re: Media i wolność słowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 07:54
                  o Boże...............żal mi Cię człowieku, oj żal- z takim tokiem myślenia -
                  pozostawię to bez dalszego komentarza,wszyscy wiedzą o co chodzi........
                  • Gość: ewa to oczywiście było do Ferrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 07:56
                    nie mogło być do nikogo innego.........
                    • Gość: Sztefan [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 08:22
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • Gość: M Re: Media i wolność słowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 08:31
                  Panie myślący inaczej! Więcej szacunku dla pracowników - bo bez nich to byłbyś
                  nikim. To oni pracują na Ciebie a nie Ty dla nich wiec nie wyskakuj tak do
                  przodu bo może kiedyś sam będziesz operatorem łopaty dla kogoś kto będzie Ci
                  dawał tyle ze Ci ledwo starczy na życie.
                • Gość: popierający Re: Media i wolność słowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 09:19
                  Masz pan panie inżynierze okazję spróbować tej pracy,może nie od razu na cały
                  etat ale choćby na 1/2 etatu tak by zostawić sobie furtkę do ucieczki bo
                  spier.....by Pan na swój stołek bardzo szybko.Dali by panu trzewiki do
                  kostek,kurtkę ocieplaną i spodnie o cholera zapomniałem o czapce uszatce i
                  dawaj na rejon /jest Pan inż.więc łatwo zauważy że nawet koszuli nie dali/po 4
                  godzinach na -30 stopni jak było w styczniu,grzecznie wycofał by się PAN do
                  swojego biureczka,jeśli uważa Pan że to bułka z masłem to furtka otwarta.K-TEL
                  właśnie potrzebuje ludzi na miejsce tych nie będę Pana cytować...Jakoś nie
                  widać ani jednej sztuki która chciała by zająć ich miejsce a co dopiero jak Pan
                  to raczył nazwać"tłumów". K-TEL potrzebuje takich inżynierków którzy nie bacząc
                  na nic gnają ludzi do roboty,proszę się pilnie z nimi kontaktować bo patrząc na
                  ilość oszołomów którzy zabierają głos na tym forum,może zabraknąć miejsca dla
                  wszystkich.
                  Chłopaki trzynajcie się,taki inżynierek nie dorasta Wam do pięt wiedzą i
                  fachowością w Waszej dziedzinie.....
                  • Gość: krawacik Re: Media i wolność słowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 11:46
                    Jedna z prawd obiegowych głosi, że bezrobocie jest nieodłącznym produktem
                    kapitalizmu i
                    wynika z obiektywnego nadmiaru siły roboczej. Czasem uzupełnia się ją (prawdę
                    obiegową) o
                    pojęcie wyzysku, czyli jakiejś tajemniczej siły, która sprawia, że kapitalista
                    rozkoszuje się w
                    zwalnianiu ludzi, czego rezultatem jest właśnie bezrobocie.
                    Pogląd taki podziela w Polsce wielu ekonomistów i większość polityków.
                    Twierdzenie, jakoby bezrobocie było skutkiem działania mechanizmów kapitalizmu
                    czy, tym
                    bardziej, zmowy kapitalistów, stoi w jawnej sprzeczności z teorią wyzysku,
                    która je wywołała.
                    Jeśli bowiem kapitalista żyje z wyzysku robotnika, poprzez przywłaszczanie
                    sobie, wytwarzanej
                    przez niego, wartości dodatkowej, znaczy to, że każdy dodatkowy zatrudniony
                    pracownik
                    powinien być dla niego źródłem zysku. Zwalnianie ludzi z pracy prowadziłoby
                    więc (najczęściej)
                    do strat. Tym bardziej, że zwolniony robotnik mógłby zostać zatrudniony przez
                    innego
                    kapitalistę, chcącego mimo istnienia zmowy, zawłaszczyć wytworzoną przez
                    robotnika wartość
                    dodatkową. W szczególności mógłby nim zostać, walczący o rynek konkurent, a
                    bogatszy
                    konkurent, to duże zagrożenie.
                    Takie wyjaśnienie nie trzyma się jednak kupy, ponieważ zwalnianiu ludzi z pracy
                    towarzyszy ich
                    pauperyzacja, czyli osłabianie siły nabywczej, bez której kapitalista
                    bankrutuje. Kapitalista staje
                    więc przed wyborem wewnętrznie sprzecznym. O ile wysokie bezrobocie dostarcza
                    dużej ilości
                    siły roboczej (zwanej przez nie-marksistów: kapitałem ludzkim), co ma ogromny
                    wpływ na
                    koszty pracy, to znaczy obniża je, o tyle duże bezrobocie jest skutkiem
                    stagnacji gospodarczej lub
                    kryzysu, co ma z kolei negatywny wpływ na wyniki ekonomiczne tegoż kapitalisty.
                    Produkuje
                    tanio, to fakt, ale chętnych do nabycia jego tanich produktów (czy usług) jest
                    stosunkowo
                    niewielu.
                    Przykłady wysokorozwiniętych krajów kapitalistycznych dowodzą, że z obu
                    sprzecznych ze sobą
                    bodźców - "tania praca, ale mały rynek" oraz "droższa praca, ale duży rynek" -
                    kapitaliści wolą
                    jednak tę drugą kombinację. W efekcie, a nie są to ludzie głupi, wolą żeby
                    bezrobocie było
                    niskie, a siła nabywcza ludzi rosła. Stąd regułą jest, że im gospodarka
                    kapitalistyczna bogatsza,
                    tym mniejsze jest w niej bezrobocie. Jeśli nawet kapitalista nie lubi
                    robotników, to - dla dobra
                    własnego - musi tę swoją niechęć do nich skrzętnie ukrywać. Dlatego
                    wyzyskiwanie robotników
                    nie jest dzisiaj w modzie. W warunkach wolnego wyboru kapitalisty, bezrobocie
                    się nie opłaca!
                • Gość: bono Re: Media i wolność słowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 11:34
                  Ferrrum ty to masz zadatki na osła. Ty tym ludziom nawet do pięt nie dorastasz,
                  jesteś encyklopedycznym przykładem chama któremu rodzice kupili świadectwo a o
                  życiu pojęcia nie masz. Wstydzę sie że władze K-telu są z Poznańia mojego
                  rodzinnego miasta tfu, ale w" mojej "firmie robią to samo, wymieniają całą
                  załoge i przyjmują wypożyczalnie ludzi "Work serwisko" gdzie można zarobić
                  nawet 800 pln
                  • Gość: sp4tsk Re: Media i wolność słowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 16:38
                    panie ferrum inz to w wolnym tłumaczeniu z tfu francuskiego to " człowiek
                    pomysłowy" a pan jest podły .Pomysłowi są ludzie z PzP skoro nie zdechli przez
                    ostatnie trzy lata z głodowych pansjii.A pan choćby był ojcem dyrektorem to
                    drugiego życia nie kupisz bo to nie jest gra RPG.
                    A tak niedługo to oj będzie się działo...
                    • Gość: krawacik Re: Media i wolność słowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 17:09
                      BYLIŚCIE W TELEEKSPRESIE
                      • Gość: Janek Media Przerwały zmowę milczenia teleekspres zapowi IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.06, 17:13
                        edział akcję protestacyjną górników i hutników was popierającą może to
                        zmobilizuje Kapeercioków, Ateemowców i innych także i przydupasów.100%
                        poparcia. Może przyjadę.
        • Gość: Jurcio Na marginesie :):):) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 17:46
          "Jeden z głodujących pracowników bielskiego oddziału firmy K-Tel, który trafił
          w poniedziałek w południe do szpitala, po badaniach wyszedł do domu. Według
          rzeczniczki szpitala Jolanty Trojanowskiej, mężczyzna był osłabiony ale jego
          stan ogólny był dobry"

Zwróciliscie uwagę na nazwisko rzeczniczki szpitala.
          Nie kojarzy Wam się z:
          a) była redaktor Kroniki Beskidzkiej z przed wielu lat(i to taką bardziej anty
          TP)
          b) byłą rzecznik prasową ZT Bielsko (wypchaną na emeryturę kilka lat temu).

Ciekawe czy to ta sama osoba czy też przypadkowa zbiezność nazwiska, imienia i
          terenu działania innej osoby?????
          • Gość: popierająca Re: Na marginesie :):):) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 17:54
            Nie wiem czy przypadkiem nie pisała o naszych chłopakach rzeczpospolita...
            • Gość: bono Re: Na marginesie :):):) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.06, 20:22
              www.rzeczpospolita.pl/News/1,10,23209.html#23209
      • Gość: solidarnośćTKC Re: Drugi dzień protestu w firmie K-TEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 20:59
        My monterzy z TKC z Lubuskiego w Gorzowie i Zielonej Górze, Żarach, Zaganiu
        Gubinie, Międzyrzęczu,Słubic, Nowej Soli i wszystkich miejsc gdzie stacjonują
        montery trzymamy za was kciuki.My z wami jesteśmy, mamy tutaj problemy takie
        jakie wy mieliście chcemy aby prawda zwyciężyła.Trzymajcie się Koledzy
        • Gość: ewa Re: Drugi dzień protestu w firmie K-TEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 21:13
          chłopaki- a czy wystarczy trzymanie kciuków?Bo wydaje mi się ze nie :-( -
          spróbujcie ich w bardziej czynny sposób poprzeć - w ten sposób możecie
          wywalczyć dla siebie lepszą przyszłość- jest o co walczyć, jak dlugo będą Was
          jeszcze spychać w dół?Aż zaczniecie pracować za darmo?

Pamiętajcie że czynne poparcie naszych chłopaków może doprowadzić do szybszego
          rozwiązania tej sprawy, więc nie czekajcie z założonymi rękoma tylko
          działajcie,moim zdaniem dwa tygodnie siedzenia w takich warunkach powinno już
          Was do czegoś nakłonić.
          • Gość: popierający Re: Drugi dzień protestu w firmie K-TEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 21:22
            dołączam się do apelu ewy,powinniście znaleźć sposób by poprzeć naszych
            chłopaków..Oni przez te 12 dni nie raz liczyli na to iż okaże sie że nie Oni
            jedni potrafią walczyć o godne traktowanie i godziwą zapłatę za swoją
            pracę.Pamiętajcie że taka okazja może się już nie trafić a w JEDNOŚCI SIŁA.....
        • Gość: solidarnoścTKC Re: Drugi dzień protestu w firmie K-TEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 21:44
          Co zrobiliśmy w piątek 7.04.06 nasz dyrekcja Strefy Lubuskiej próbowala nam
          nakazać wyjazd do Bielska Białej jako usuwacze uszkodzeń, odrazu podieliśmy
          uchwałe że nie zgadzamy się występować jako łamistrajki. Z lubuskie strefy nie
          pojechał nikt chociaz mieliśmy ochotników z bezrobotnej miejscowości oraz
          straszyli naszych monterów.To nasz mały wkład w walkę o dobro wspólnoty
          monterskiej.Gorzów i Zielona Góra oraz monterzy z Lubuskiego za pomocą swojej
          Monterskiej Organizacji Związkowej jest z swoimi kolegami z KTL-a.
          • Gość: popierajacy Re: Drugi dzień protestu w firmie K-TEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 21:47
            I dzięki Wam za to wielkie...
          • Gość: ewa Re: Drugi dzień protestu w firmie K-TEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 21:49
            i chwała Wam za to,chłopcy napewno są Wam bardzo wdzięczni - ale jeśli czynnie
            poprzecie ten protest to szybciej wywalczycie swoje prawa - i nie dacie KTEL-
            owi szansy na inne rozwiązania.
            • Gość: ewa Re: Drugi dzień protestu w firmie K-TEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 21:57
              i jeszcze nasunęła mi sie jedna myśl- już od wielu osób slyszałam ze
              przyglądają się tej sprawie...może nie wystarczy juz się przyglądać, moze to
              już czas aby zawalczyć o swoje prawa,pomyślcie ...jeśli zaprotestujecie razem
              to dla wszystkich wywalczycie poprawę tej calej chorej sytuacji.
        • Gość: Jurcio A w Krakowie, .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 22:30
          to TKC nie ma?

Czy wszystkie poznańskie firmy jak K-Tel i TKC są takie
          • Gość: * Re: A w Krakowie, .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 20:39
            TKC jest w krakowie, wieliczka itp
            • Gość: nowy Jak w TKC w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 20:59
              Jak się dzieje w TKC w Krakowie, co tam czy jest tak samo jak u wszystkich
              monterów
        • Gość: Jurcio powiązania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 22:33

PS. A jakie są powiązania kapitałowe pomiędzy poznańska firmą TKC a poznańska
          firmą K-Tel
    • Gość: bono Re: Poznań pozdrawia odważnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.06, 20:11
      Pozdrawiam wszystkich monterów z K-telu. Trzymajcie sie bo z polskimi
      zarządcami bez determinacji niczego nie zdziałacie.Najważniejszy jest internet
      bo tylko tak możecie nagłośnić sprawę. Początkiem wszelkiego zła jest francuski
      inwestor.Z "mojej" wiodącej firmy ( 20%rynku) zrobili szopke o udziale w rynku
      1,5% aby utrzymała zarząd i marketing w celu sprzedaży francuskich wyrobów. Z
      650 DOBREJ załogi zostało starych ok. 50 a wogule 80.Strajkując wywalczyliśmy
      Program Dobrowolnych Odejść i wszyscy co musieli odejść dostali sowite odprawy
      (bardzo dobre).Można sie dogadać z zagranicznym inwestorem ale to go musi
      kosztować a współczuje wam polskiego zarządu.Trzymajcie sie bo was zgnoją.
      Musicie mieć prawnika i wszystko na piśmie bo Was oszukają
    • Gość: solidarnośćTKC Re: Drugi dzień protestu w firmie K-TEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 23:05
      Sorry my jesteśmy tylko monterami niewiemy o powiazaniach TKC z KTL-em ale
      wiemy że oni coś knują i się tego obawiamy
    • Gość: Związkowiec Manifestacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 11:53
      KOMUNIKAT
      Manifestacja

Trzynastą dobę trwa akcja protestacyjna 160 pracowników firmy K-TEL , członków
      związku Solidarność w obronie prawa do pracy , bezpiecznych warunków pracy i
      zachowania dotychczasowego wynagrodzenia .

Z powodu braku dobrej woli ze strony pracodawcy i chęci porozumienia ,
      protestujący spędzili święta z dala od swoich rodzin. Przeciw takiej postawie
      firmy K-TEL , przy wsparciu innych branż zawodowych z Regionu Śląsko-
      Dąbrowskiej Solidarności i Regionu Podbeskidzie , które solidaryzują się z
      protestującymi w dniu jutrzejszym o godzinie 14.00 przed siedzibą
      Telekomunikacji Polskiej i firmy K-TEL w Bielsku-Białej ul. Cieszyńska 79
      odbędzie się manifestacja .

W imieniu protestujących zwracamy się do wszystkich , którzy nie zgadzają się
      na łamanie przez pracodawcę podstawowych praw pracowniczych , obniżaniu
      wynagrodzenia oraz zwolnieniom o wzięcie udziału w manifestacji

Protestujący pracownicy firmy K-TEL
      • Gość: popierający Re: Manifestacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 17:16
        No i pomogła wizyta parlamentarzystów,teleexpress pokazał naszych...powiedzieli
        że jutro protestujących wspomogą górnicy i hutnicy ....oby...
    • Gość: popierająca Re: Drugi dzień protestu w firmie K-TEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 17:11
      Nie wiem czy w To uwierzycie ale media zaczynają sie budzić :) No i Szczupak
      naszą gwiazdą ;)
      • Gość: basia Re: Drugi dzień protestu w firmie K-TEL IP: *.bielsko.dialog.net.pl 18.04.06, 19:20
        miejmy nadzieję, że szanowne władze K-tela też się w końcu obudzą i podpiszą co
        trzeba, a jak nie to niech ustapią miejsca innym. Może też TP SA coś zrobi z tym
        problemem i przestanie udawać, że wszystko jest w porządku???
        • Gość: ewa Re: Drugi dzień protestu w firmie K-TEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 21:41
          dziwi mnie postawa TP SA - przecież to ich sieć i ich klienci.
          • Gość: klop Re: Drugi dzień protestu w firmie K-TEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 21:52
            klienci i sieć tak A RESZTA KOGO?
    • cicha_aa Re: Drugi dzień protestu w firmie K-TEL 18.04.06, 22:01
      jaka reszta?
      • Gość: klop Re: Drugi dzień protestu w firmie K-TEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 22:12
        układziki,UKŁADY a potem dopiero "murzyn"
    • Gość: ewa ostatnie podrygi tonącego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 22:01
      dla mnie to świadczy o ostatecznej desperacji firmy

www.radio.bielsko.pl/?g=wiadomosci_pelne&id=6154
      • Gość: popierająca Re: ostatnie podrygi tonącego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 22:16
        można o tym przeczytać tez na onecie
        • Gość: M Re: ostatnie podrygi tonącego IP: *.novos.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 22:32
          wiadomosci.onet.pl/1308153,11,1,0,120,686,item.html
          • Gość: ewa Re: ostatnie podrygi tonącego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 22:41
            to potwierdza tylko fakt, że firma ma już "gorąco pod nogami" - KOCHANA TP SA -
            CZEKAMY NA TWÓJ RUCH!
            • Gość: mikołaj Mała dygresja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 11:03
              Ludzie, Wy naprawdę tak źle nie zarabiacie! Weźcie dla przykładu mnie -
              skończyłem studia telekomunikacyjne na Politechnice i podyplomowe z
              Zarządzania, a zarabiam 1500 do "ręki" i nie uważam się za wyjątkowo
              pokrzywdzonego. Wiadomo, że każdy chciałby zarabiać więcej, ale takie jest
              życie i trzeba się cieszyć z tego, co się ma. Proponuję porozmawiać z ludźmi
              (zazwyczaj młodymi, dobrze wykształconymi), którzy bezskutecznie szukaja pracy.
              LUDZIE, NARZEKACIE, A NIE ZNACIE REALIÓW - OCZY WAM SIĘ OTWORZĄ, GDY
              ZOSTANIECIE BEZ PRACY !!!
              • Gość: erudyta Największym dobrem współczesnego świata jest praca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 11:08
                Zapraszam do polemiki...
                • Gość: krawacik Re: Największym dobrem współczesnego świata jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 11:23
                  JESTEŚ SAM STUDENCIK A ONI MAJĄ RORZINY
                  • Gość: mikołaj Re: Największym dobrem współczesnego świata jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 11:46
                    To niech zaczną o nich myśleć, a nie siedzieć bezczynnie na d****
                    • Gość: basia Re: Największym dobrem współczesnego świata jest IP: 195.117.203.* 19.04.06, 11:50
                      oni tam własnie dlatego siedzą, że mają rodziny
                      • Gość: . Re: Największym dobrem współczesnego świata jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 12:14
                        Basiu, i uważasz, że to siedzenie nakarmi ich rodziny?, że pracodawca się ugnie?
                        Oni siedzą tam dlatego, że jest wśród nich kilku podżegaczy, którzy trzymają
                        resztę w szachu. Nie chce mi się wierzyć, że tak dużo zarabiali w poprzedniej
                        firmie, aby gardzić pensją 1700 - 2400 brutto.
                        W większości to starsi ludzie, często z wykształceniem podstawowym lub
                        zawodowym (popraw mnie jeśli się mylę) i oni chyba nie do końca zdają sobie
                        sprawę z sytuacji na rynku pracy. Kto ich zatrudni, jeśli zostaną zwolnieni?
                        Jakie są ich kwalifikacje, albo umiejętności predysponujące ich do pracy w
                        innym sektorze gospodarki? W końcu jaki pracodawca z branży ich zatrudni,
                        pamiętając co zrobili w K-TELu?
                        Chyba nadszedł czas, żeby ktoś otworzył im oczy...
                        • Gość: klop Re: Największym dobrem współczesnego świata jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 12:27
                          "gościu"-popraw mnie mam średnie 5 osób na utrzymaniu za 1750 zł
                          • Gość: . Re: Największym dobrem współczesnego świata jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 12:44
                            Skoro masz średnie to pewnie potrafisz liczyć: 1750 zł > 0 zł - prawda, czy
                            fałsz? Wybacz szczerość, ale możesz mieć problem, żeby gdzieś zarobić więcej,
                            więc wnioski wyciągnij sam. Nie jestem źle ustosunkowany do protestujących, bo
                            rozumiem czym się kierują, ale polskie realia są niestety inne i trzeba się z
                            tym liczyć. Pozdrawiam
                            • Gość: ewa Re: Największym dobrem współczesnego świata jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 12:56
                              >0? Trzeba umieć walczyć o swoje prawa a nie tylko grzecznie kiwać głową i
                              potakiwać, dać się wiecznie poniżać i gnoić bo jest dużo chętnych na ich
                              miejsce.Trzeba mieć własną godność i trzeba siebie i innych szanować- czy Ty
                              gościu to potrafisz?Chyba nie......

A ONI CHOĆ MOZE NIE TAK WYKSZTAŁCENI JAK TY TO POTRAFIĄ!PODZIWIAM ICH I JESTEM
                              Z NIMI!
                              • Gość: klop Re: Największym dobrem współczesnego świata jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 13:15
                                gościu "życzę ci mieć na utrzymaniu choć 3 osoby "na własnym utrzymaniu"--------
                                -a nie na utrzymaniu mamuśki lub teściów!!!!!
                                • Gość: . Re: Największym dobrem współczesnego świata jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 13:26
                                  Całkowiecie się z Wami zgadzam - trzeba walczyć o swoje, ale trzeba też
                                  wiedzieć, kiedy pokornie spuścić głowę i zabrać się do roboty.
                                  Mam pytanie - co zrobicie, Wy hardzi, nieustępliwi twardziele, jeśli
                                  zostaniecie zwolnieni? Czy dumą i butą nakarmicie swoje rodziny?
                                  I tu nie chodzi o wykształcenie, ale o zdolność realnej percepcji, bo stracić
                                  pracę jest bardzo łatwo, ale z otrzymaniem innej może być problem.
                                  • Gość: klop [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 13:33
                                  • Gość: ewa Re: Największym dobrem współczesnego świata jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 13:34
                                    nie zwolnią prawie 200-u osób - w jedności siła!A uszkodzeń przybywa...........
                                  • Gość: basia Re: Największym dobrem współczesnego świata jest IP: 195.117.203.* 19.04.06, 13:43
                                    k-tel twierdzi, że ma fachowców na ich miejsce, więc bardzo jestem ciekawa kto
                                    im przyjedzie pracować za 900 zł brutto. Myślę, że oni osbie poradzą, gorzej
                                    może być z firmą k-tel, bo jak się ludzie dowiedzą jak ta firma traktuje swoich
                                    pracowników to nikt tamnie będzie chciał pracować.
                                  • Gość: popierająca Re: Największym dobrem współczesnego świata jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 19:04
                                    Ok masz racje... Ale jeśli wrócą teraz to czy Ci którzy zostaną zwolnieni
                                    utrzymają kogokolwiek za 900 zł brutto??
                          • Gość: Analityk telekom. Re: Największym dobrem współczesnego świata jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 19:09
                            Gość portalu: klop napisał(a):

> "gościu"-popraw mnie mam średnie 5 osób na utrzymaniu za 1750 zł

Jak się nie ma kasy na życie, to się Wacka wiąże na supełek i nie kreuje
                            kolejnych małych osób do utrzymania
                            • Gość: basia Re: Największym dobrem współczesnego świata jest IP: *.bielsko.dialog.net.pl 19.04.06, 19:13
                              uważasz, że 5 osobowa rodzina to jest duża?? Ty pewnie masz na utrzymaniu tylko
                              siebie i pojęcia nie masz o życiu, więc lepiej nie zabieraj głosu, bo za takie
                              pieniądze to ciężko jest wyżyć nawet 3 osobowej rodzinie.
                            • Gość: klop Re: Największym dobrem współczesnego świata jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 19:16
                              a ty go masz<czy jesteś perpedo?!
                        • Gość: basia Re: Największym dobrem współczesnego świata jest IP: 195.117.203.* 19.04.06, 12:27
                          Nie wiem do kogo piszę, bo się nie podpisałeś/łaś. Przeczytaj proszę dokładnie
                          artykuł i o co oni walczą, a potem pogadamy ok??
                        • Gość: lesiob Re: Największym dobrem współczesnego świata jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 22:00
                          ale większośc ma wykształcenie techniczne i za to co potrafią trzeba Im zapłacić jak fachowcowi
                        • Gość: pracownik K-tel Re: Największym dobrem współczesnego świata jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 22:06
                          Słuchaj cwaniaczku - Sądządz po Twojej wypowiedzi zupełnie nie znasz specyfiki
                          tej pracy. Tutaj najważniejsze jest doświadczenie, a nie wykształcenie ( zresztą
                          każdy z pracowników i tak musi mieć odpowiednie kwalifikacje ). Myślisz, że ktoś
                          pyta się pracownika czy potrafi usunąć awarię jakiegoś nowego urządzenia
                          wprowadzonego przez TP, a którego serwisant nigdy na oczy nie widział ponieważ
                          nikt z zarządu nawet nie pomyśli, że powinno się takie urządzenie najpierw
                          poznać ? Po co ? Lepiej wysłać serwisanta i niech kombinuje, a jak sobie nie
                          poradzi to znaczy ,że się nie nadaje. I myślisz ,że skończona szkoła wyższa
                          zapewni ci tą wiedzę? Druga sprawa to tzw. przepisy BHP, które są nagminnie
                          łamane. Ciekaw jestem czy właził byś na kilkumetrowy słup w szczerym polu (
                          często z od lat nie konserwowaną ławką ). Powiedz mi co się stanie jeśli monter
                          z tego słupa spadnie ? Czy ktos mu wtedy pomoże? Jest jeszcze wiele, wiele
                          innych spraw które mozna by wymieniać, ale ty i tak na pewno nic z tego nie
                          zrozumiesz , bo jesteś niestety zarozumiałym ...... sam sobie dopisz.
                          • Gość: kibic Re: Największym dobrem współczesnego świata jest IP: *.orange.pl 19.04.06, 22:17
                            niech Cicha jeszcze coś odpowie `analitykowi`, uwielbiam czytać jej słowa!!!
                        • Gość: ojojoj Re: Największym dobrem współczesnego świata jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 00:41
                          znowu widze znajomy ip i internetdsl.. czy ni elepiej przystąpić do rozmów
                          zamiast nędznych prób obniżenia morale strajkujących.Oni sa wytrwali.. znam
                          niektórych z nich.Nie znam nikogo z podstawowym wykszt.
              • Gość: basia Re: Mała dygresja IP: 195.117.203.* 19.04.06, 11:43
                Mikołaju to ciesz się, że ma tyle do ręki oni tyle nie mają i nie siedzą sobie
                przy biurku tylko bez względu na pogodę pracują na polu i "czy leje czy grzeje"
                wyłażą na słupy, wieszają kable i inne takie. A poza tym oni nie walczą o nic
                więcej pozatym co mają, chyba nie doczytałeś, że oni prostestuą PRZECIWKO
                ZWOLNIENIOM I OBICIĘCIU PŁAC. I nie mów mi prosze o realiach, bo ja je dobrze
                znam, pracuję od 10 lat w księgowości i zarabiam niecałe 700zł do ręki i
                spróbuj za to wyżyć, nie mówiąc już o utrzymaniu rodziny!!!
                • Gość: ewa Re: Mała dygresja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 12:44
                  całkowicie popieram Basię - to są ludzie którzy mają przede wszystkim
                  doświadczenie,doskonali fachowcy /a nie wyuczone wymoczki/ i po raz kolejny
                  piszę- dlaczego wykonując tą samą pracę od kilkunastu lat,pracę której z roku
                  na rok jest coraz więcej ze względu na fatalny stan sieci TP SA, dlaczego mają
                  zarabiać coraz mniej?Przecież to 1200-1300 zł które przynoszą w tej chwili do
                  domu to ledwo starcza na życie.Mój mąż jest wsród nich,brakuje mi go bardzo w
                  domu ale w pełni popieram ich walkę - bo to jest walka nie o polepszenie
                  warunków życia bo o tym nawet nie mamy co marzyć ale o utzymanie
                  tej "wegetacji" którą teraz prowadzimy - przy zarobkach które proponuje KTEL
                  nie wyobrażam sobie jak wykarmić 4-o osobową rodzinę,opłacić wszystko.Co z tego
                  że KTEL gwarantuje zwalnianym pracownikom pracę w innej firmie?A czy ktoś
                  napisał jakie tam będzie gwarantowane wynagrodzenie?I gdzie jest ta siedziba?Bo
                  ja słyszałam że za 900 zł brutto trzeba będzie jezdzić w delegacje w inne
                  rejony.Więc ludzie, jeśli nie znacie tej sytuacji to proszę nie ośmieszajcie
                  się, nie zabierajcie tu głosu i nie krzywdzcie protestujących i ich rodzin.
                  • Gość: Analityk telekom. Re: Mała dygresja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 19:17
                    Gość portalu: ewa napisał(a):

> całkowicie popieram Basię - to są ludzie którzy mają przede wszystkim
                    > doświadczenie,doskonali fachowcy /a nie wyuczone wymoczki/ i po raz kolejny
                    > piszę- dlaczego wykonując tą samą pracę od kilkunastu lat,pracę której z roku
                    > na rok jest coraz więcej ze względu na fatalny stan sieci TP SA, dlaczego
                    > mają
                    > zarabiać coraz mniej

Ha,Ha,Ha.
                    Dominująca wiekszość tych "wybitnych fachowców", to przyuczeni do zawodu
                    mechanicy samochodowi, ślusarze, kelnerzy i kucharze, itp. Fachowcy z
                    przygotowaniem telekomunikacyjnym są rzadkością.
                    • Gość: basia Re: Mała dygresja IP: *.bielsko.dialog.net.pl 19.04.06, 19:41
                      kultury osobistej to pan za grosz nie masz, ciekawa jestem skąd jesteś tak
                      dobrze poinformowany o wykształceniu tych ludzi??
                      • Gość: klop Re: Mała dygresja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 19:52
                        czy myślisz że teoria pokrywa się z teorią?! nie w k-telu!!!!!!
                        • Gość: klop Re: Mała dygresja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 19:59
                          p.s czy potrafisz prócz stukania w kiawisze coś jeszcze??????????
                      • Gość: Janek Basiu skończ tą konwersację bo adwersarz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.06, 19:55
                        jest żałosny
                      • Gość: popierajaca Re: Mała dygresja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 21:09
                        No cóż oddali idi...cie kompa :(
                    • Gość: ewa Re: Mała dygresja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 19:54
                      cholera - i co z tego?pracują kilkanaście lat na tym stanowisku ,dobrze
                      wykonują swoją pracę i mają przede wszystkim DOŚWIADCZENIE!!! W każdym
                      sektorze gospodarki na stanowiskach pracują ludzie którzy przyuczali się do
                      calkiem innego zawodu - marketingowcy w bankach, technicy żywieniowi w
                      Telekomunikacji, więcej takich przykładów mogę podać.

A jak się analityku chcesz czepiać to ciekawa jestem czy sam pracujesz w
                      wyuczonym zawodzie, a jeśli nawet tak to sobie siedzisz za niezle pieniążki
                      przy komputerku i gł... robisz - obrażasz i gnoisz ludzi - życzę Ci abyś sam
                      doświadczył tego co przeżywają protestujący.Teraz jesteś mądry, ale jak zacznie
                      Ci się "palić pod stołkiem" to nagle zmienisz zdanie.I tego Ci życzę........
                    • Gość: lesiob Re: Mała dygresja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 22:08
                      Analityku puknij się w głowę.Co Ty piszesz?A sam cos potrafisz w żyiu zrobić?
                    • Gość: pracownik K-tel Re: Mała dygresja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 22:12
                      Człowieku zastanowiłes się może nad tym jakie bzdury wypisujesz? Dlaczego
                      oczerniasz tych ludzi? Kim Ty wogóle jesteś? Myślę ,że skończonym chamem.
              • Gość: Janek [...] IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.06, 13:19
              • Gość: Żona Re: Mała dygresja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 13:54
                Przepraszam ale tutaj nie chodzi o wykształacenie, nie chciałabym umniejszać
                nikomu ale monter nie znaczy " muł" czy jak tam zwał. Ci ludzie wykonuja tą
                pracę od przynajmniej kilkunastu lat i nie chodzi tylko o cyfry w wysokości
                zarobków ale o warunki okresu zatrudnienia. Nikomu nie pracuje się dobrze z
                myślę, iż ma tylko 2 tygodnie pewnej pracy.
                Mnie też nie jest łatwo gdy mój mąż od 2 tygodni nie wraca do domu a ja musze
                pogodzić opiekę nad małym dzieckiem i swoją pracę /a boli mnie to tym
                bardziej że pracuję dla TP.S.A ( Orange ) która udaje jakby sprawy nie było/
                Panowie popieram Wasz protest.
              • Gość: jujoja Re: Mała dygresja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 19:06
                a) A na której Politechnice i w jakim trybie. Bo są takie markowe Politechniki
                oraz takie sobie. Dodam, że te markowe to liczy sie na palcach jednej ręki ( i
                to nie wszystkich)
                b)To, że będąc absolwentem Politechniki i studiów podyplomowych zarabiasz w
                branży telekomunikacyjnej tylko 1500 zł na rękę kiepsko świadczy o tobie
                (musisz mieć przecież już jakis spory staż pracy)
              • Gość: bono Re: Mała dygresja do Mikołaja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 11:23
                Piszę z Poznania gdzie w "mojej" firmie też redukują płace ale z 6000 i robią
                to w ciężkich negocjacjach ze zw. zawodowymi. A ty Mikołaju kłamiesz że tyle
                zarabiasz albo jesteś kiepskim inżynierem. Jedź na 2 lata do Irlandii
                podszlifujesz język (angielski)to ci wyjdzie dobrze na głowę. Ci strajkujący i
                tak zostaną bez pracy ważne jest ile dostaną odprawy na nowe życie
      • cicha_aa A ja znów sensu w tym nie widze 18.04.06, 22:40
        Gubię się .... 2 tygodnie strajku, firma traci dużą kasę, chce zwolnic
        pracowninów i płacić im 900 brutto za harówe, bo brakuje forsy, ale kase na
        jakies durne dwa listy polecone, za które zapłacą więcej bo nikt tego nie
        odebrał i jeden zwykły, to mają. Może to nie jest jakaś powalająca suma, sam
        fakt, że nic sobie ze straju nie robią już jest powodem mojego niezrozumienia
        sytuacji.
        A co do mediów
        1. Kulczyk, komentarz będzie tu zbędny
        2. "serwisanci" są zbyt kulturali, siedzą sobie, gadają, śpią, kogo to interesuje?
        3. "są rzeczy ważniejsze...."
        4. obudzili się bo szykują się ZAMIECHY! górnicy i hutnicy, ciężka sprawa, oni
        juz nie są tacy łagodni jak nasi, rozpisywanie na ten temat będzie chyba
        niepotrzbne.
        W ogóle to o której to ma się zacząć? Koło 14? chciałam tam byc, ale szkoła ....
        jeśli będzie tam ktoś z was, prosze (nie tylko swoim imieniu) wziąć aparat i
        rozesłać potem fotki na emila

• Gość: go Re: A ja znów sensu w tym nie widze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 13:40
          Dziecko drogie! Czytam te Twoje wypowiedzi i nie mogę wyjść z podziwu jak mocno
          masz naciągnięte klapki na oczy!Uczepiłaś się tych 900 złotych i jak małe
          dziecko trzyma się spódnicy matki, tak Ty tej kwoty. Czy Ty wogóle czytasz
          artykuły mówiące o tej sprawie...??? Wyraźnie jest wszędzie podkreślane, że
          minimalne wynagrodzenie zasadnicze - zasadnicze oznacza podstawę wypłaty, to co
          co miesiąc zawsze się dostanie, ma wynosić 1700 pln!
          A media jak zwykle zaciemniają cały obraz, ale nie ma się co dziwić.
          Reasumując, lepiej zajmij się edukacją swojej osoby, a wyjdzie to z korzyścią
          dla nas wszystkich.
          • Gość: ewa Re: A ja znów sensu w tym nie widze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 13:51
            1700 brutto podstawy dla tych którzy pozostaną w KTEL-u :
            - jaką mamy pewność ilu ich w końcu pozostanie w KTEL-u?
            -1700 podstawa, wiemy jak kTEL płaci premie.............
            -w firmie Sląsk TEL nie ma zagwarantowanej płacy 1700......i to daje dużo do
            myślenia.......

a edukacją sznowny Panie zajmij się sam boś pewnie z KTEL-u................

bajki na dobranoc mozesz dzieciakom opowiadać..jeśli je masz........
          • Gość: basia Re: A ja znów sensu w tym nie widze IP: 195.117.203.* 19.04.06, 14:01
            nie wiem dlaczego "go" obrażasz ludzi, niby w czym ty jesteś bardziej
            wyedukowany?? uważasz, że jak ktoś ma wyższe wykształcenie to już wszystkie
            rozumy pozjadał?? nie zawsze niestety wykształcenie idzie w parze z
            inteligencją o kulturze osobistej nie wspomnę
            • Gość: go Re: A ja znów sensu w tym nie widze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 14:13
              Moje miłe Panie, w przeciwieństwie do `Cichej` nie obrażam nikogo. Dziwi mnie
              tylko jej upartość i tak wąskie patrzenie na całą sprawę.
              Po drugie nie było wypowiedzi że mam coś przeciwko wykształconym czy też
              niewykształconym ludziom, lecz aby ta osóbka zajęła się może pożyteczniejszymi
              sprawami jak właśnie szkoła, o której sama wspominała.
              • Gość: quiz Pytanie do protestujących i ich popleczników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 14:40
                Czego Wy tak naprawdę chcecie?

Proszę o konkretne postulaty, bo wydaje mi się, że w tym morzu wypowiedzi
                gdzieś zaginął sens Waszych dwutygodniowych protestów, a dobrze byłoby
                wszystkim czytelnikom troszkę to rozjaśnić.
              • Gość: Pracownik K-tel Re: A ja znów sensu w tym nie widze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 22:18
                Zaczynasz się plątać w wypowiedziach nieuku!
          • Gość: poinformowana Re: A ja znów sensu w tym nie widze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 14:40
            To ty jesteś jak małe dziecko wierzysz tej firmie a nie pracownikom chyba
            wiedzą o czym mówią.Dzieciaku musisz się jeszcze wiele nauczyć bo nie wiesz o
            życiu nic
            • Gość: klop Re: A ja znów sensu w tym nie widze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 14:49
              gość a kogo w tej chwili naciągasz pisząc te bzdury-swojego szefa?? a może
              jesteśinnym krwiopijcą?!
              • Gość: klop Re: A ja znów sensu w tym nie widze-quiz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 14:54
                jeśli pracujesz to bierzesz kase za frajer!!!!!!
                • cicha_aa Re: A ja znów sensu w tym nie widze-quiz 19.04.06, 17:12
                  go, skąd masz pwenośc, że nie miałam zajęć w wyższej uczelni.
                  Co sie tak tych 900 brutto czepiam, a bo ciężko jest utrzymac 4osobowa rodzinę
                  za 600 zł, naprawde.Mój ojciec pracuje tam juz 15 lat i takie coś ma miejsce
                  pierwszy raz. Go, daruj sobie te 1700 zł, bo chyba o niskich rangom prezesikach
                  gadasz.
                  W ogóle wqrwia mnie, jak piszecie o jakiś wybajanych sumkach, że niewiadomo o co
                  się rzycają Ci monterzy i nic tylko ich wyje.. na zbity pysk, takiś mądry?
                  drzwi otwarte, zapraszamy na słup przy -30*C, a może zadowoli cię stanowisko
                  "operatora łopaty", a może to za nisko jak dla ciebie? niestety miejsc na
                  presesów BRAK.
                  Wiem co jest grane bo codziennie mam informacje od protestujących i ja sobie nie
                  wymyślam i nie mam kalek na oczkach, bo niby co mi przesłaniają, że jest w
                  firmie zajebiście, ale ja tego nie widze? Gratuluje twórczy tok rozumowania.
                  Pozdrawiam
          • Gość: też inż Re: A ja znów sensu w tym nie widze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 01:17
            Z tą edukacją to już przesadzasz chłopie.JA jestem inż po Politechnice
            Gliwickiej Wydział Automat, Elektron i Inform. kier. Elektron. i Telekom. , ale
            nie zniżyłbym się do takiego poziomu dyskusji jaki prowadzisz.Z resztą z Twojej
            wypowiedzi jasno wynika czyje racje reprezentujesz.Naprawdę jest to
            nieodpowiedni sposób robienie z wszystkich baranów.Powinno dążyc sie do
            konsensusu.Żałosne sa Pana wypowiedzi.900zł brutto bo 899 zł to najniższa
            krajowa. Zostaliscie Panowie rozpracowani po postepowaniu na innych
            strefach.Jak się okazuje nie tylko Wy robicie statystyka.Pracownicy tez swoimi
            kanałami takowe prowadzą.
      • Gość: sp4tsk Re: ostatnie podrygi tonącego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 16:25
        List otwarty
        do Prezesa TP S.A. Marka Józefiaka

My byli pracownicy TP S.A., a obecnie Przedsiębiorstwa BIATEL S.A.
        utrzymującego sieć telekomunikacyjną w Strefie Białystok prosimy o podjęcie
        niezwłocznych działań mających na celu stworzenie systemowych rozwiązań w
        sprawie umowy wiążącej TP z nasza firmą, a w szczególności wysokości
        wynagrodzenia za wykonywaną pracę.
        Jak zostaliśmy poinformowani przez Dyrekcję BIATEL S.A. sytuacja naszej firmy
        po 01 stycznia 2006 roku, a więc po podpisaniu drugiej edycji umowy PzP,
        drastycznie się pogorszyła. Każdy miesiąc kończy się dużymi stratami.
        Obiecywane wpływy, zaprezentowane podczas przetargu okazały się fikcją,
        marchewką na długim kiju!!!
        Z tego powodu zostały nam znacznie obniżone wynagrodzenia przy jednoczesnym
        zwiększeniu zakresu obowiązków. Wymaga się od nas lepszej jakości pracy i
        zwiększenia jej intensywności, kosztem łamania przepisów BHP, prawa pracy.
        Jesteśmy świadomi również nieodwołalnej konieczności wymiany zużytych narzędzi
        i środków pracy, niezbędnych zakupów oprzyrządowania pomiarowego. Drastyczne
        cięcia wpływów środków finansowych przez drugą edycję umowy niestety
        uniemożliwiają nam realizację zakupów, ograniczają rozwój firmy.
        Już teraz stoimy przed problemem kolejnych obniżek wynagrodzeń
        i redukcji zatrudnienia. Skutkuje to niestety obniżeniem jakości usług i dalszą
        degradacją sieci w tej strefie.
        Ta sytuacja jest dla nas nie do zaakceptowania.. Sądzimy, że nie wynika ona ze
        złej woli pracodawcy.
        Dlatego też oczekujemy w trybie bezzwłocznym rozpoczęcia rozmów z dyrekcją
        naszej firmy o rozwiązaniach problemów, które stworzyła druga edycja umowy PzP.
        Nie podjęcie rozmów będzie skutkowało rozpoczęciem przez nas czynnej akcji
        strajkowej w strefie utrzymania sieci Białystok wraz z poinformowaniem mediów
        o naszych problemach.

Pracownicy Strefy Utrzymania Sieci Telekomunikacyjnej Białystok

Do wiadomości:

1.**** – Prezes Zarządu Przedsiębiorstwa BIATEL S.A.
        2.***** – Przewodniczaca MOZ NSZZ „SOLIDARNOŚĆ”
        3.**** – Przewodniczący Oddziałowej Organizacji Związkowej Pracowników
        Telekomunikacji w Białymstoku
        • Gość: Reprint List otwarty IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.06, 16:46
          List otwarty

złej woli pracodawcy.
          o naszych problemach.

• Gość: Janek Re: List otwarty IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.06, 16:52
            Takie listy powinny wysłać wszystkie strefy utrzymania od morza aż po Tatry, od
            wscodu po zachodnie granice kraju. Popieram
          • Gość: Pośrednik List otwarty od kolegów z Biatelu- Białystok IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.06, 16:54
            List otwarty

złej woli pracodawcy.
            o naszych problemach.

• cicha_aa I wreszcie cos drgnelo 19.04.06, 17:21
              List, no super, popieram, a co do tego drgania. Górnicy i hutnicy bez ściemy,
              ładuj się i brame wyrwali, oni nie są łagodni. Media ha! TVP1, TVN i wiele
              innych z jakim zainteresowaniem podziwiali te zmagania, z niemiejszym
              zainteresowaniem prezesi, nawet ze swoich okien (wysoko i bezpiecznie)
              fotografowali całe zajście. Po "chwili" prezesi itp. zeszli, poprzyjezdzali i
              zaczeli rozmowy, tak na BARDZO POWAZNIE. W głosie "serwisantów" dało się słyszeć
              taką maniastkę radości, WRESZCIE KTOś SIę NIMI ZAINTERESOWAł, ZWRóCIł UWAGę,
              MAJą SZANSę!!!
              duchem i serduchem w Bielsku
              • Gość: monter z poznania Re: I wreszcie cos drgnelo IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.06, 17:48
                nie dajcie sie zciemnić z tym 1700 PLN nam w Poznaniu juz dawno tak pojechano o
                premiach zapomniano i dostajemy od 1000 do ostatniej wypłaty 1300 na rękę .
                1700 plus premia uznaniowa zupełna ściema !!!!
                jeżeli K-tel jest taki biedny i tak żle stoi to ogłaszam otwary konkurs jakim
                nowym autem jeżdzi jeden z prezesów firmy podpowiem że na H
                • Gość: Telemonter czy to jest Hammer? wyposażenie na zamówienie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.06, 18:09
                  To możo napiszemy samochody wszystkich Prezesików
                  z wszystkich stref Utrzymania
                • Gość: Janek Konkurs a jakie są nagrody? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.06, 18:11
                  czy to Hammer?
              • Gość: Janek Telewizja regionalna pokazała króti filmik IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.06, 18:18
                zmanifestu poparcia
              • Gość: bulgotnik Re: I wreszcie cos drgnelo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 23:46
                może najwyższy czas podziękowac NSZZ "SOLIDARNOŚĆ" ŚLĄSKO-DĄBROWSKA za pomoc w
                zorganizowaniu dzisiejszej manifestacji popierajacej strajk naszych chłopaków.
                Wielkie dzięki w imieniu rodzin strajkujących
    • Gość: Janek Są może jakieś nowe wiadomości? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.06, 19:37
      Bo żadnych konkretów nie ma. był jakiś odzew ze strony kapeerte lub ateem lub
      innych prócz białegostoku? co z rozmowami?
      • cyrkiel1978 Re: Są może jakieś nowe wiadomości? 19.04.06, 22:00
        chłopaki mam nadzieje że sie nie ugniecie-walczcie dalej.ja rozumiem podwyżka
        ale obniżka SKANDAL.=no prezesi czas zakasać rekawy i na uszkodzenia marsz bo
        tp.sa sie niepokoi utrzymaniem sieci na śląsku cieszyńskim i na premie może nie
        wystarczyć=.POZDRAWIAM WSZYSTKICH ZA BRAMĄ WALCZCIE O SWOJE
      • Gość: popierająca Re: Są może jakieś nowe wiadomości? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 22:03
        Narazie nic o tym nie wiadomo...
        • Gość: bulgotnik Re: Są może jakieś nowe wiadomości? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.06, 23:47
          A może najwyższy czas podziękowac NSZZ "SOLIDARNOŚĆ" ŚLĄSKO-DĄBROWSKA za pomoc
          w
          zorganizowaniu dzisiejszej manifestacji popierajacej strajk naszych chłopaków.
          Wielkie dzięki w imieniu rodzin strajkujących

• Gość: ewa Re: Są może jakieś nowe wiadomości? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 06:51
            ja również Wam bardzo ziękuję-JESTEŚCIE WSPANIALI!!!
          • Gość: basia Re: Są może jakieś nowe wiadomości? IP: 195.117.203.* 20.04.06, 07:01
            BARDZO DZIĘKUJEMY
            • Gość: Janek Szkoda tylko że pękli w ateemie i peercioki IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.06, 07:25
              sprawa byłaby szybciej załatwiona i na dłużej
              • Gość: sp4tsk Re: list z Biatelu IP: 80.51.9.* 20.04.06, 08:38
                czy ktoś ma namiary telefonu do monterów strajkujących w Bielsku B bo ten z
                13.04.06 nie odpowiada
                • Gość: ewa Re: list z Biatelu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 08:47
                  niektórzy mają prywatne komórki bo te służbowe im poodbierano
                  • Gość: xxx Re: list z Biatelu IP: 80.51.9.* 20.04.06, 09:10
                    Podajcie kontakt!!!!
                    • Gość: popierajaca Re: list z Biatelu IP: 213.227.115.* 20.04.06, 09:25
                      A do której strefy chcecie kontakt?
                      • Gość: xxx Re: list z Biatelu IP: 80.51.9.* 20.04.06, 09:31
                        do strajkujących w k-telu
                        • Gość: popierajaca Re: list z Biatelu IP: 213.227.115.* 20.04.06, 09:34
                          Ja mam numer do chłopaków ze strefy Ustroń...
                        • Gość: * Re: list z Biatelu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 11:25
                          TKC Kraków dostało następujący list od dyrekcji TKC

Panowie zwróciła sie do nas jako TKC o pomoc firma K-Tel. Proszą jeśli to
                          możliwe o " wypożyczenie " monterów na strefy bielsko... jak wiecie mają strajk
                          i problemy ze świadczeniem usług dla TPSA. Ich propozycja to 500 zł. za tydzień
                          pracy naszym monterom na ich rejonie, pokrycie kosztów noclegu i wyżywienia.

PS. Trzymajcie się nikt z Krakowa nie pojedzie jesteśmy z Wami
                          • Gość: Janek Demonstrowało kilkuset związkowców (GW) IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.06, 12:12
                            Demonstrowało kilkuset związkowców

Z odsieczą protestującym już od dwóch tygodni ponad 150 pracownikom firmy K-Tel
                            przyjechali wczoraj do Bielska-Białej związkowcy z "Solidarności" z całego woj.
                            śląskiego: hutnicy, górnicy, pracownicy Fiat Auto Poland i szpitali. Uzbrojeni
                            w związkowe flagi, trąbki i gwizdki demonstrowali wczoraj przed bielską
                            siedzibą spółki. - W Polsce w okresie transformacji systemowej można traktować
                            człowieka jak bydło, można nim pomiatać. "Solidarność" na to zgody nie da -
                            krzyczał przez megafon Marcin Tyrna, szef podbeskidzkiej "Solidarności". - Nie
                            damy zrobić z polskich robotników taniej siły roboczej Europy - wtórowała mu
                            reszta związkowców. Protestujący monterzy z K-Telu przygotowali
                            transparenty: "Dziękujemy K-TELOWI za wesołe święta", "Pracownicy głodują, a
                            prezesi ucztują". Zapowiadają, że dopóki ich postulaty - poprawa BHP,
                            odstąpienie od zwolnień i obniżek płac - nie zostaną spełnione, nie przerwą
                            protestu. - Nie damy się, nie damy się! - skandowali głośno.
                          • Gość: Janek Demonstrowało kilkuset związkowców IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.06, 12:17
                            Demonstrowało kilkuset związkowców

Z odsieczą protestującym już od dwóch tygodni ponad 150 pracownikom firmy K-Tel
                            przyjechali wczoraj do Bielska-Białej związkowcy z "Solidarności" z całego woj.
                            śląskiego: hutnicy, górnicy, pracownicy Fiat Auto Poland i szpitali. Uzbrojeni
                            w związkowe flagi, trąbki i gwizdki demonstrowali wczoraj przed bielską
                            siedzibą spółki. - W Polsce w okresie transformacji systemowej można traktować
                            człowieka jak bydło, można nim pomiatać. "Solidarność" na to zgody nie da -
                            krzyczał przez megafon Marcin Tyrna, szef podbeskidzkiej "Solidarności". - Nie
                            damy zrobić z polskich robotników taniej siły roboczej Europy - wtórowała mu
                            reszta związkowców. Protestujący monterzy z K-Telu przygotowali
                            transparenty: "Dziękujemy K-TELOWI za wesołe święta", "Pracownicy głodują, a
                            prezesi ucztują". Zapowiadają, że dopóki ich postulaty - poprawa BHP,
                            odstąpienie od zwolnień i obniżek płac - nie zostaną spełnione, nie przerwą
                            protestu. - Nie damy się, nie damy się! - skandowali głośno
                          • Gość: Do TKC Kraków Re: list z Biatelu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 12:48
                            chłopaki z Krakowa co u was w TKC
                            pyta Lubuska TKC
                            • Gość: * Re: list z Biatelu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 13:12
                              u nas na razie marazm,nic się nie dzieje , cisza przed burzą, czekamy na
                              czerwiec , i jak się potoczy sprawa w Bielsku
                              • Gość: TeżPzP Re: list z Biatelu IP: *.pisz.sdi.tpnet.pl 20.04.06, 16:23
                                U nas podobnie. Tylko o co chodzi z tym czerwcem?
                                • Gość: janek dziewczyny odezwijcie się jakie są aktualne wiadom IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.06, 17:37
                                  ości. Jak posuwa się sprawa. Nikt nic niewie
                                  • Gość: popierająca Re: dziewczyny odezwijcie się jakie są aktualne w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 17:44
                                    Narazie toczy sie spór o główne postuaty zaraz podam Ci linka do artykułu na
                                    onecie...
                                  • Gość: popierająca Re: dziewczyny odezwijcie się jakie są aktualne w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 17:45
                                    wiadomosci.onet.pl/1309233,11,1,0,120,686,item.html
                    • Gość: popierająca Re: list z Biatelu IP: 213.227.115.* 20.04.06, 10:58
                      A tak wogóle o co chodzi? Bo chłopcy chcieli by wiedziec zanim podam Ci do nich jakiś numer..
                • Gość: Protestujący [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 12:21
        • Gość: uświadomiony Re: Są może jakieś nowe wiadomości? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 01:39
          właśnie dziś mnie uświadomili że oprócz tych uszkodzęń które sa oficjalnie w
          obszarze {wtajemniczeni wiedzą} w poczekalni TP ( czyt. CRM} czeka
          zmagazynowanych razy 4. Ale jak długo mogą je tam trzymać? W końcu będzie
          zadyma i tyle.Podobno "prikaz" brzmi że każda podstrefa ma blokadę przy liczbie
          ponad 300 uszkodzeń.. to by się nawet zgadzało.Koniec jest już bliski...tylko
          cierpliwość koledzy... to ICH finansowo rozłoży:))
          • Gość: Prawo= ja,to jedno Inna istotna wersja problemu uszkodzeń!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 19:35

Od jakiegoś czasu na forum, co jakiś czas prezentowana jest informacja o
            olbrzymiej ilosci uszkodzonych abonentów, którą TP rzekomo ukrywa.
            W związku z tym nasuwa sie prosty problem:
            Od czasu rozpoczecia strajku ( z bardzo niewielkim pośligiem)infrastrukturę TP
            S.A. w Bielsku i okolicy demolują tzw. "nieznani sprawcy .
            Cel jest oczywisty, wkur....ć zarówno klientów kluczowych TP jak i zwykłych
            abonentów, by interwencjami wymusili na TP reakcję na problem monterów K-TEL.

Czy zdajecie sobie sprawę szanowni PANOWIE strajkujący, że jeżeli Policja
            złapie chociaż jednego sprawcę na gorącym uczynku, który zezna,że działał na
            zlecenie strajkujacych, to zrobią z nich kryminalistów ( w końcu KTO MA DOSTĘP
            DO KLUCZY DO SZAF I OBIEKTÓW JAK NIE MONTERZY?????)

A dewastowanie CUDZEGO mienia ( a taki status dla K-TEL i jego PRACOWNIKÓW ma
            mienie TP) jest przestępstwem kryminalnym!!!!!! ( Z wszystkimi skutkami
            prawnymi z tego wynikajacymi!!!!!!)
            • Gość: * Re: Inna istotna wersja problemu uszkodzeń!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 19:38
              A gdzie niby dewastują? Na rejonie cieszyńskim nie ma dewastacji a i tak
              uszkodzeń jest od za...bania
              • Gość: Prawo= ja,to jedno Re: Inna istotna wersja problemu uszkodzeń!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 19:46
                No to życzę dalszego bezproblemowego samopoczucia.
            • Gość: basia Re: Inna istotna wersja problemu uszkodzeń!!!!!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 20.04.06, 19:44
              Panie "prawo" ciekawe skąd takie wiadmości pan posiada?? a nie wydaje mi się
              żeby monterom zależało na tym żeby ktoś "demolował infrastrukturę TP SA", bo ja
              wreszcie wrócą do pracy to będą to musieli wszystko naprawiać, więc najpierw się
              zastanów, a potem zabieraj głos.
              • Gość: Prawo= ja,to jedno Re: Inna istotna wersja problemu uszkodzeń!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 19:50
                Gość portalu: basia napisał(a):

> Panie "prawo" ciekawe skąd takie wiadmości pan posiada?? a nie wydaje mi się
                > żeby monterom zależało na tym żeby ktoś "demolował infrastrukturę TP SA", bo
                ja
                > wreszcie wrócą do pracy to będą to musieli wszystko naprawiać, więc najpierw
                si
                > ę
                > zastanów, a potem zabieraj głos

A może wcześniej zależy im na udowodnieniu, że K-Tel jest nieudolny i
                generalnie do doooo...y i należy go wypier....ć z Bielska.???????
            • Gość: e Re: Inna istotna wersja problemu uszkodzeń!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 19:48
              Złapałeś kogoś za ręke nie obrażaj ludzi oni nie są do tego zdolni, oni nie
              szkodzą. Sam to wymyśliłeś czy ktoś ci pomógł.
              • Gość: * Re: Inna istotna wersja problemu uszkodzeń!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 19:53
                Pozatym K-Tel sam pokazuje na co go stać, bez tych ludzi... Więc oni nie musza
                nic udowadniać...
              • Gość: Prawo= ja,to jedno Re: Inna istotna wersja problemu uszkodzeń!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 20:00
                Jak ci męża, brata i czy chociaż przyjaciela twz . organa zapuszkują, to wtedy
                możemy pogadać o "onych, którzy nie są do tego zdolni, oni nie szkodzą":):):):)

Niedalej jak dzisiaj, miałem okazję widzieć TYCH BEZPOROBLEMOWYCH chłopaków,
                którzy nikomu nieszkodzą.:):):):):)

Jeżeli dalej uważają, że np. zablokowanie bramy wjazdowej do siedziby TP (dla
                pracowników OT Bielsko), przysporzy im zwolenników i popierających, to powinni
                zacząć sie leczyć na na niemoc intelektualną :):):)
                • Gość: basia Re: Inna istotna wersja problemu uszkodzeń!!!!!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 20.04.06, 20:04
                  ciekawe skąd Ci takie pomysły do głowy przychodzą, o dewastowaniu chyba sam coś
                  takiego praktykujesz. A co do pracowników TP SA to sama rozmawiałam z paroma i
                  bardzo popierają ich protest, a to że protestujący wychodzą na chwilę uważasz
                  blokawaniem??
                • Gość: basia Re: Inna istotna wersja problemu uszkodzeń!!!!!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 20.04.06, 20:05
                  zresztą nie warto z toba dyskutować jeżeli nie potrafisz powiedzieć nic
                  sesnownego poza obrażaniem ludzi
                  • Gość: klop Re: Inna istotna wersja problemu uszkodzeń!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 20:12
                    a kto to ma robić wszyscy są w B.B zastanów się!!??
                • Gość: xx Re: Inna istotna wersja problemu uszkodzeń!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 20:14
                  Gościu no może sprecyzujesz kiedy strajkujący zablokowali bramę wjazdową bo np
                  dzisiaj zrobiła to ochrona TP-sy!
                  • Gość: Prawo= ja,to jedno Re: Inna istotna wersja problemu uszkodzeń!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 20:42
                    Gość portalu: xx napisał(a):

> Gościu no może sprecyzujesz kiedy strajkujący zablokowali bramę wjazdową bo
                    np
                    > dzisiaj zrobiła to ochrona TP-sy!

I to jest tzw, alternatywna wersja historii .......,życzę dalszych sukcesów na
                    polu propagandy :):):)

bo dzisiejsza rzeczywistość była całkiem inna :):):):):) (czytaj: sporo
                    straciliscie w oczach tzw. szeregowych pracowników tp :):):):).
                    • Gość: xx Re: Inna istotna wersja problemu uszkodzeń!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 21:07
                      Propagandę to Ty uprawiasz. A tak na marginesie ,to zastanawiam się co chcesz
                      przez to osiągnąć bo pracownicy TP-sy wiedzą jak to faktycznie dzisiaj
                      wyglądało.
                      • Gość: Prawo= ja,to jedno Re: Inna istotna wersja problemu uszkodzeń!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 21:16
                        Ja też bobasku :):):):)
                        I wersja propagandowa "lekkkkkkkkkko" odbiega od reczywistości :):):):)
                        • Gość: xx Re: Inna istotna wersja problemu uszkodzeń!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 21:21
                          Tylko bez czułości, ale skoro już przyznałeś że ta Twoja propaganda odbiega od
                          rzeczywistości to Ci i to określenie wybaczam.
                    • Gość: szeregowiec TP Re: Inna istotna wersja problemu uszkodzeń!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 23:17
                      wręcz odwrotnie.. temat jest dla nas antualny i moge śmiało wyraźić opinię
                      rzeszy ludzi z tp: JESTEŚMY Z MONTERAMI. Nie możemy czynnie poprzeć protestu (
                      z oczywistych chyba wzgędów), ale tam jesteśmy również my.. i z tym trzeba się
                      również oswić. Oj z tego, co wiem to jak Zarząd nie zmięknie to dostanie kopa z
                      TP. Ci monterzy może czasem zachowują się naiwnie, ale w tym przypadku nie dają
                      się wyrolować.Mimo układów w TP nie da się zatrzymać pewnych procesów.CRM długo
                      nie utrzymają tej wielotysięcznej lawiny nie przekazanych uszkodzeń.. lada
                      dzień...a z resztą poczekajmy niech będzie skandal na całego.
                • Gość: myślący z TP Re: Inna istotna wersja problemu uszkodzeń!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 23:10
                  bardzo ciekawy sposób myslenia.
                  Z tymi dewastacjami to coś słyszałem i na zdrowy rozsądek przypisałbym również
                  protestującym.. gdybym ich całkowicie nie znał,ale ponieważ znam tych ludzi i
                  mam z nimi codziennie kontakt więc wiem że nie jest to możliwe z ich
                  strony.Należy sobie jednak uświadomoć fakt .. może już zapomniany.. że ludzie
                  przejęci z TP byli "wychowani na tej sieci", podobnie jak ja.To jest pewien
                  rodzaj patriotyzmu i sumienie żadnemu z nas nie pozwoliłoby zrobić krzywdy temu
                  z czego żyjemy.Kiedyś było pojęcie "rodziny telekomunikacyjnej" i była duża
                  solidarność czego dowodem jest ten protest.
                  W każdym razie fakt faktem są dewastacje tylko przez kogo robione (monterzy nie
                  wychodzą z budynku-pewna wiadomość).Podwykonawcy? ee raczej nie (to też byli
                  pracownicy TP)Więc kto? .. a może jest tak, że Zarząd Ktel szykuje sobie jakiś
                  argument i wraz z przyjezdnymi monterami przyjeżdzają jacyś dywersanci? Podobno
                  dziś na mojej podstrefie ktoś pociął w kilku blokach instalacje. No chyba nie
                  abonenci, a podwykonawców jest w tej chwili mało, mają dużo roboty ale gdzie
                  indziej więc kto? Rodziny pracowników?Żona z tasakiem niszczy krosówki? Nie
                  wiem ale moja nawet nie wie co jest gdzie i do czego służy. Co mi się wydaje że
                  Zarząd wie w tej sprawie więcej niż myślimy.Przecież to sprawa dla prokuratury.
                  A tak z innej beczki: Wielkim zaskoczeniem były kilka lat temu duże zwolnienia
                  w TP. 45 tyś pracowników poszło na bruk jak baranki na żeź.. bez protestu, a
                  szkoda...dlatego w TP wszyscy popieramy strajkujących monterów.
                  • Gość: Mata Hari Re: Inna istotna wersja problemu uszkodzeń!!!!!! IP: 83.238.50.* 20.04.06, 23:25
                    No to teraz człowieku z TP wykombinowałeś, normalnie jak detektyw, zarząd
                    dewastuje sieć, gratuluję logiki, najlepiej się przyczaj i czekaj jak podjedzie
                    prezes i będzie ciął kable.

Jak chcesz pisać takie bzdury to daj sobie spokój, to jest poważna sprawa, a ty
                    piszesz powieść.
                    • Gość: myślący z Tp Re: Inna istotna wersja problemu uszkodzeń!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 23:36
                      a Ty skąd wiesz jaka jest polityka Zarządu.. może chodzi o ośmieszenie
                      strajkujących albo przypisanie im jakichś win? Wiesz, bzdurą to jest fakt, że
                      się w ogóle odezwałeś nie znając widać istoty sprawy i specyfiki pracy.Ja
                      jestem pewny że to nie monterzy więc.. sam podsuń inną teorię? Nie mówię że
                      Zarząd.. może jest jakieś inne wytłumaczenie np. jakaś firma współpracująca
                      zarabia na usuwaniu awarii kablowych.Meritum było takie że wykluczam monterów
                      • Gość: klop Re: Inna istotna wersja problemu uszkodzeń!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 23:42
                        pracuję już 27 lat w P.P.T,IT. W TPSA ,FIRMIE TELEMAR nie zdażyło mi się żeby
                        ktoś umyślnie niszczył infrastrukturę!!! przecierz to nasz chleb!!!!!!!!!!!
                        • Gość: myślący z Tp Re: Inna istotna wersja problemu uszkodzeń!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 02:09
                          też się z tym nie spotkałem, ale... nie zmienia to faktu że ktoś to robi.
                          Dowiedziałem się dziś nawet że ktoś usunął kilka krosówek z szafy.Laik to
                          raczej by je tylko przeciał a nie wypiął całkowicie i zabrał.Sam nie wiem co o
                          tym myśleć.
                    • ananie Re: Inna istotna wersja problemu uszkodzeń!!!!!! 21.04.06, 13:16
                      Ich chłoopie do lekarza bo bzdury gadasz??? Pewnie jestes jednym z zrzadu i
                      ratujesz swoja dupe takimi opowiesciami o uszkodzeniach przez monterow linii, a
                      kto wie czy sam nie chodzisz i nie psujesz :)zeby potem siac propagande. Juz
                      kolego tego zarzad probował, wysyłajac swoich przedstawicieli do blokow
                      sasiadujacych z protestujacymi, ze im niby to przeszkadza i co odeszli z
                      kwitkiem bo kazdy szanujacy sie obywatel, tego cudownego kraju, liczy sie z tym
                      ze ich syn lub corka moze znalezc sie w takiej samej sytuacji ( wiec
                      opowidzieli sie po stronie protestujacych). Ale zrzad nie odpusci tak łatwo wiec
                      wysłał nastepnych, zeby chodzili i w smieciach szukali butelek po alkoholu ( ze
                      niby to monterzy sa na wczasach i sie niezle bawia). A wiełes dupe i poszedłeś
                      do "TYCH PRZESTEPCOW" żeby dowiedziec o co naprawde im chodzi nieeee bo po co.
                      Odpusc sobie, i juz nie wkurzaj prostych ludzi swoimi oskarżniami. Wiesz żeby
                      kogos o cos posadzic należy mu udowodnic wine, nikogo niezłapałeś za reke wiec
                      nie baw sie w sedziego i nie wyglaszj bezpodstawynych zarzytow. Na szczescie w
                      naszym kraju wine należy wine udowodnic zanim zapada wyrok. Pozdrawiam
            • Gość: Krzytek Re: Inna istotna wersja problemu uszkodzeń!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 21:53
              Szanowny Panie, chyba wiem kim Pan jest. To Pan chciał dzisiaj "przejechać"
              kilku z naszych kolegów. To Pan okazuje irytację zaistniałą sytuacją. Ale
              proszę nie insynuować, bo może i Pan będzie w sytuacji jak nasza. I tak na
              dobrą sprawę tego Panu życzę. Poza tym trochę szacunku dla tych, którzy za Pana
              między innymi robią tę najczarniejszą robotę. Szanujmy się na wzajem a na pewno
              do takich sytuacji nie będzie więcej dochodzić. Niestety tego szacunku właśnie
              nasz pracodawca do nas nie ma. Z wyrazami szacunku dla Pana, Krzysztof.
            • Gość: Telemonter Do a to jedno IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.06, 05:57
              człowieku dewastacje były są i będą Znam przypadki dewastacji trzy razy w tym
              samym dniu wszyscy lokatorzy wiedzą kto to robi policja też my jako monterzy
              byliśmy u gościa z siekierką i nic nie pomogło inspektorzy przyjeżdżają
              oglądają i zalecają: zakładać korytka jedne na drugie a za chwilę przecięcie
              jest w nowym miejscu.
              • Gość: xxxx Biatel IP: 80.51.9.* 21.04.06, 09:25
                jakiesa najnowsze wieści?
        • Gość: radny Re: Są może jakieś nowe wiadomości? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 01:45
          wczoraj wieczorkiej była tajna narada "Zarządu" .. no rura im zmiękła.Albo
          wreszcie zaczną gadać po ludzku albo się rozłożą finansowo(mają takie koszty że
          heja).Na pewno będą się kontaktowali w sprawie rozmów z prawdziwego
          zdarzenia.Nie daję im większych szans niż do soboty.Jak wieść gminna niesie
          mają już serdecznie dość. Dziś dopiero przejrzeli na oczy że akcja dopiero się
          rozkręca... a już myśleli że monterzy mają dość i spasują.Woda z ust w TP tez
          podobno powoli wypływa i wszystko wisi na włosku.Nawet ich znajome raczki dają
          im klapsa w pupę:)
          • Gość: basia nowe wiadomości IP: *.bielsko.dialog.net.pl 20.04.06, 20:24
            wiadomosci.onet.pl/1309583,11,1,0,120,686,item.html
            • cicha_aa Re: nowe wiadomości 20.04.06, 23:12
              myślę, że zainteresowani wiedzą, że prezes K-Telu postanowił zjawić się w
              Bielsku. łOł po 15 dniach załapał, że o jego szanowną postać chodzi, no prosze
              tylko ciekawa jestem ile mu ta wyprawa zajmie czasu, kolejne 15 dni?
              Wielu z Was twierdzi, że TP i K-Tel już ma kisiel w majtach, bo te zamiechy z
              górnikami i całą resztą, a że już tyle mają uszkodzeń no i chyba najwazniejsze,
              tyle pachnącej kasy przejdzie koło noska. Oczywiście, tylko czemu NIC nie robią?
              Płaszczą dupska w fotelach i NIC poza tym, no nie licząc poniżania, olewania
              sikiem prostym reszty NIEelity. Sytuacja, jednym słowem zdrowo pie..ieta, a
              kto ma w tym wszystkim interesik? Przeciez na tym nikt nie wyjdzie dobrze ....
              Takie jest moje skromne zdanie,a i co do tych wielce dewastacji bla, bla ....
              mądrze powiedziane, że "serwisanci" sami dali kluczyki do szaf i "rozpie..ie
              wszystro" rzekli? Myślicie, że jak wszystko było "na miejscu" (czyt. monterzy
              zapierniczali od rana do nocy) to nikt tych szaf nie niszczył, haha! teraz jak
              jest bezprawie w świecie TePsy to osoby "zajmujące sie zawodowo" włamaniami do
              szaf itp. robią to dla relaksu i łatwej mozliwości zarobku.
              To tyle z mojej strony.
              • Gość: Olek z Dortmundu Re: nowe wiadomości IP: *.dip.t-dialin.net 20.04.06, 23:38
                "Przygladam" sie calej sytuacji (niestety z daleka)i podziwiam rodakow!
                (kolegow)i trzymam kciuki! Pozdrawiam Wytrwalych i ich Rodziny!
                • Gość: ewa Re: nowe wiadomości IP: *.bielsko.dialog.net.pl 21.04.06, 15:17
                  jakaś cholera wysłała mi na kompa wirusa i..mnie unieszkodliwiła...nie na
                  długo...mam nadzieję.Będę działała na inne sposoby - JESTEM Z WAMI CHŁOPAKI-
                  *TRZYMAJCIE SIĘ!!!Pozdrowienia dla Basi :-))
                  • cicha_aa TAK!!!! 21.04.06, 17:14
                    narszcie! udało się, dzis wszyscy wracają do domów, bo.... ZOSTAłY PODPISANE
                    ZąDANIA STRAJKUJąCYCH ! łAAA!!!! Cieszmy sie wszyscy >P . Pozdrawiam
                  • cicha_aa ..... 21.04.06, 17:17
                    No tak, juz chyba się w takim gronie nie spotkamy. Miło było Was poznac,
                    pokonwersować, a nawet pośmiac się. Pozdrawiam >]
                  • Gość: basia Re: nowe wiadomości IP: *.bielsko.dialog.net.pl 21.04.06, 18:23
                    Nareszcie!!!!!!!!!
                    Wielkie dzięki dla wszystkich za wsparcie i za to, że wierzyliście w nich... SĄ
                    NAPRAWDĘ WIELCY, NIE DALI SIĘ!!!!!!!!!!
                    pozdrawiam wszystkich popierających i EWĘ
          • Gość: zyga Czy podpisali porozumienie z zarządem K_tela? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 17:16
            Coś wiadomo???? (skoro własna osobą poajwił sie w Bielsku pan prezes naczelny K-
            Tela a w mediacje między stronami włączył się Prezydent Bielska)
            • Gość: gość Re: Czy podpisali porozumienie z zarządem K_tela? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 17:20
              Pracownicy wygrali!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              Mają wszystko co chcieli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              Są wielcy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: xx Re: Czy podpisali porozumienie z zarządem K_tela? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 20:45
                Cieszę się z takiego finału sprawy. Teraz regenerujcie siły bo front robót
                czeka. Pokażcie Prezesowi że postawił na właściwych ludzi i spróbujcie to jakoś
                ogarnąć, chodź po po tylu dniach bezkrólewia napewno nie będzie to proste.
            • Gość: YESSS Re: Czy podpisali porozumienie z zarządem K_tela? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 17:22
              wreszcie koniec...WRESZCIE ZARZĄD POSZEDŁ PO ROZUM DO GŁOWY. DOBRZE SIĘ
              SKOŃCZYŁO .. I TO DLA OBU STRON, choć gratulacje składam jedynie monterom.. za
              wytrwałość.
              • Gość: w Re: Czy podpisali porozumienie z zarządem K_tela? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 17:57
                Nareszcie po wszystkim wszystkim wielkie dzięki za wsparcie
            • Gość: zyga No to fajnie :):):):) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 17:32
              Przy okazji powstał "nowy standard" relacji pomiedzy zarzadem firmy PzP a jej
              pracownikami (dawnymi pracownikami Tepsy) :):):):)
              Ciekawe czy i kiedy się zacznie ruch w innych strefach utrzymaniowych ?
              • Gość: basia Re: No to fajnie :):):):) IP: *.bielsko.dialog.net.pl 21.04.06, 19:47
                Bardzo się cieszymy, ani przez chwilę w to nie wątpiłam, że wygrają. Dzięki
                wszystkim za wsparcie. CHŁOPAKI JESTEŚCI WIELCY.
                Pozdrawiam wszystkich popierających... Specjalne pozdrowienia dla Ewy i jej
                rodziny :-))
                • Gość: Gość Re: No to fajnie :):):):) IP: *.kobyla-gora.sdi.tpnet.pl 21.04.06, 20:02
                  co za "wielcy bohaterowie" z tych monterów z BB - może dostaną medal od
                  prezydenta ;-) Za nic nie chciał by z nimi współpracować. Jestem ciekaw
                  zachowania "bohaterów" w stosunku do tych kolegów co nie strajkowali.
                  • Gość: zyga [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 20:12
                    • Gość: Gość Re: No to fajnie :):):):) IP: *.kobyla-gora.sdi.tpnet.pl 21.04.06, 20:41
                      A co nie możec:)
                  • Gość: zyga Zazdrościsz????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 21:32
                    Gość portalu: Gość napisał(a):

> co za "wielcy bohaterowie" z tych monterów z BB - może dostaną medal od
                    > prezydenta ;-) Za nic nie chciał by z nimi współpracować. Jestem ciekaw
                    > zachowania "bohaterów" w stosunku do tych kolegów co nie strajkowali.

Czyżbyś był z K-Tela w strefie wielkopolskiej (to tam znajduje się miejscowość
                    Kobyla Góra, nieprawdaż)???
                    Czyżbyś pluł sobie w brodę z zazdrości, że tam prezesi bezproblemowo wystrzygli
                    finansowo monterów wielkopolskich a w Bielsku mieli lekkiego pecha trafić na
                    mieszankę Górali i Slązaków, którzy sie postawili?
                    Czyżby twoi koledzy zostali przywiezieni do Bielska jako łamistrajkowie (a może
                    sam tu byłeś na delegacji)?
                    • Gość: zyga Milczenie jest potwierdzeniem :):):):) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 19:56
                      Gość portalu: zyga napisał(a):

> Gość portalu: Gość napisał(a):
                      >
                      > > co za "wielcy bohaterowie" z tych monterów z BB - może dostaną medal od
                      > > prezydenta ;-) Za nic nie chciał by z nimi współpracować. Jestem ciekaw
                      > > zachowania "bohaterów" w stosunku do tych kolegów co nie strajkowali.
                      >
                      > Czyżbyś był z K-Tela w strefie wielkopolskiej (to tam znajduje się
                      miejscowość
                      > Kobyla Góra, nieprawdaż)???
                      > Czyżbyś pluł sobie w brodę z zazdrości, że tam prezesi bezproblemowo
                      wystrzygli
                      >
                      > finansowo monterów wielkopolskich a w Bielsku mieli lekkiego pecha trafić na
                      > mieszankę Górali i Slązaków, którzy sie postawili?
                      > Czyżby twoi koledzy zostali przywiezieni do Bielska jako łamistrajkowie (a
                      może
                      >
                      > sam tu byłeś na delegacji)?

Coś milczysz cieńki Bolku????
              • Gość: Gość Netbud Re: No to fajnie :):):):) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 19:32
                Jutro 26-04-2006 !!!!! zaczyna - Płock, Ciechanów, Ostrołęka. W sumie staje
                22o pracowników firmy Netbud Olsztyn
                • Gość: Ferdek Re: No to fajnie :):):):) IP: *.orange.pl 25.04.06, 23:42
                  Rzeczywiście, fantastyczna sprawa. Strajkować to każdy by chciał, ale robić to
                  nie ma komu...
                • Gość: ?? Re: No to fajnie :):):):) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 15:14
                  Gość portalu: Gość Netbud napisał(a):

> Jutro 26-04-2006 !!!!! zaczyna - Płock, Ciechanów, Ostrołęka. W sumie staje
                  > 22o pracowników firmy Netbud Olsztyn

No i ????

• kojot48 Re: No to fajnie :):):):) 26.04.06, 16:24
                    Strajkują, strajkują.
                    Na chwilę obecną wszyscy 2 dni urlopu na żądanie i negocjacje. Dalej wg
                    ścieżki przetorowanej przez K-tel
                    • pzp2 Re: No to fajnie :):):):) 26.04.06, 16:58
                      "Telemonterzy wszystkich stref łączcie się "
                      Brzydkie ale aktualne
                      • Gość: zyga A gdzie szanowni koledzy byli, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 17:28
                        gdy SAMOTNIE strajkowali monterzy K-Tel Bielsko????.

Może zamiast hasła: "Telemonterzy wszystkich stref łączcie się "
                        należy stosować "Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie" :):):)
                        • Gość: ewa Re: A gdzie szanowni koledzy byli, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 08:21
                          no to chłopaki- możecie najwyżej liczyć na pisemne poparcie- tak jak
                          wszyscy "pisemnie:" popierali naszych chłopaków - a niestety sami musicie
                          wywalczyć lepsze warunki dla siebie.
                          • Gość: Netbud Re: A gdzie szanowni koledzy byli, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 21:22
                            Nie musimy. K-telowcy jeszcze raz dziękuję. Wystarczyły dwa dni i jest OK.
                            • Gość: rabit Re: A gdzie szanowni koledzy byli, IP: *.bielsko.dialog.net.pl 03.05.06, 11:41
                              Gratulacje. Gdyby nasz pracodawca miał mądrzejszych doradców (czyt. dyrektorów)
                              pewnie to wszystko trwało by tak jak u Was. Jeszcze raz gratuluje. 17-to dniowy
                              protestant :)
                              • Gość: Artur Chłopaki, jak się pracuje? IP: *.orange.pl 07.05.06, 22:52
                                Sabotaże naprawione?
    • Gość: Lubuska TKC Re: Drugi dzień protestu w firmie K-TEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 20:32
      Niech żyją Montery z Bielska,wszystkim gratulujemy i życzymy szczęscia
      Monterzy z Lubuskiej strefy TKC
      • Gość: Rabit Dziękuje IP: *.bielsko.dialog.net.pl 21.04.06, 22:06
        Dziękuje wszystkim moim kolegom 160 - 3 (kto był ten wie). Pozdrawiam panią
        Danusie i Irka z z.z. Solidarność. Chyle czoła przed Edkiem który to cały ten
        protest trzymał w cuglach. Wielkie dzięki dla Solidarności - Górnicy, Hutnicy,
        Pracownicy Fiat-a i ... Nie zapominam również o szefach Związku zawodowego
        Podbeskidzia jak również Śląsko-Dąbrowskiego. Podziękowania dla pani senator
        oraz posłów. Bóg zapłać dla księdza. MAM NADZIEJE ŻE WIĘCEJ JUŻ NAS TO NIE
        SPOTKA !!!!!!!!
        • Gość: TKC Lubuskie Re: to my dziękujemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 23:14
          nasz wkład był skromny ale nie pozwoliliśmy aby z naszej strefy bez własnej
          woli ktoś był łamistrajkiem, pozdrawiamy Katel Bielsko zawsze zwami pracownicy
          Lubuskiego TKC
          • Gość: bono Re: to my dziękujemy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.06, 12:45
            Ja się cieszę że wygraliście choć jestem z Poznania i z innej branży.
            (Wyborowa - Pernod Rikard)i dzisiaj wypije wasze zdrowie. Najgorsze są polskie
            psy
            • Gość: ewa Re: to my dziękujemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 06:50
              Bardzo dziękuję wszystkim którzy przyczynili się do dobrego rozwiązania tej
              sprawy,którzy zaangażowali się aby pomóc protestującym i im rodzinom-
              dziękujemy!Dziękuję wszystkim tym, którzy przez cały czas wspierali duchowo
              chłopaków, którzy tutaj na forum i nie tylko nie pozwolili powiedzieć na nich
              złego słowa - a tym którzy tu bruzdzili radzę zastanowić się jeszcze raz nad
              swoimi słowami.Pozdrowienia dla wszystkich.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka