Dodaj do ulubionych

spotkanie w herbaciarni

16.11.06, 08:04
bardzo spodobał mi sie pomysł guciobelin :)
z dziecmi, w godzinach południowych, chyba bedzie łatwiej sie nam spotkac :)

tu pare słów o herbaciarni
serwisy.gazeta.pl/cjg/1,33256,2807047.html
ja z góry zaznaczam że ja moge tylko w pon, śr i pt:)

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kwaliczek Re: spotkanie w herbaciarni 16.11.06, 09:05
      podpisujemy się z Alą pod tym pomyslym wszystkimi rękami i nogami! :)
      chetnie przyjedziemy, bo mozna sie bedzie pokarmic i poplotkowac z mamami

Kasia
      • ciri_77 Re: spotkanie w herbaciarni 16.11.06, 09:16
        Ja też chętnie wpadnę na pogaduchy :) i jeśli to będzie w godzinach południowych
        to termin dowolny :)
        PS Czy blisko tej herbaciarni jest parking? bo jak mam tachać dwa nosidełka
        przez pól miasta to muszę zacząć ćwiczyć :)
        • magda_bb1 Re: spotkanie w herbaciarni 16.11.06, 09:22
          To ja proponuję znowu ustalic jakiś termin zeby zgłosiły się chętne dziewczyny,
          będziemy wiedziały ile nas jest i zarezerwujemy sobie miejce... Bo znowu
          będziemy się umawiać pół roku ;-D
          no i jak tam dają lassi to ja mogę iść już zaraz :-D
          • ciri_77 To może zostańmy przy środach? 16.11.06, 09:33

• ciri_77 Enter za szybko :( 16.11.06, 09:34
              proponuje 29 listopad, to prawie Andrzejki, może jeszcze będzie w miare ciepło.
              Bo w grudniu to wszyscy myślą już o świętach....
    • ladydaisy dzieci spią jak rozumiem, bo wszystkei mamy na.... 16.11.06, 09:34
      necie :PPPP...hehehe.....ja za spotkaniem jak najbardziej za :-) proponuję
      jeszcze w listopadzie :-) dostosujemy się do lotoska, bo ona ma chyba jedyna
      jakieś ograniczenie co do dni...jestem otwarta na propozycje...nich ktoś rzuci
      termin!!!!...cholerka, muszę szybko skołować chustę, bo jak ja Zośkę tam
      zataszczę????...lecę na zakupy :-) (wiadomo gdzie :P)........uwielbiam kupować
      siedząc w kapciach....:P
      • ciri_77 Bierzesz Zośke do nosidła i heja.... 16.11.06, 09:37
        gdybym miała większe auto to bym was wzięła ale niestety mam tylko miejsce z
        przodu, trzeci fotelik nie wejdzie(nawet wózka nie mogę zabrać)
        • ladydaisy Re: Bierzesz Zośke do nosidła i heja.... 16.11.06, 09:47
          nosidło troichę za ciężkie..temu myślę o chuście...spoko, damy sobie radę :-)
          • ciri_77 Re: Bierzesz Zośke do nosidła i heja.... 16.11.06, 09:55
            Eee, JEDNO nosidło za ciężkie????
            • ladydaisy Re: Bierzesz Zośke do nosidła i heja.... 16.11.06, 10:05
              hehehe...ja cirri nie mam takiej krzepy jak "matka dwojga"....ty to masz na kim
              muskuły trenować.....muszę sobie bliźniaki zafundować coby mieć na kim
              trenować :-))))
              • agamp witam wszystkie mamuski! 16.11.06, 11:42
                Przed momentem zamontowali mi internet, więc w końcu mogę zobaczyć co się dzieje
                na forumie. 3 tygodnie usychałam z tęsknoty. Ja też muszę się z Wami zobaczyc,
                bo za niedługo wracam do pracy i już wtedy to raczej marne szanse.
                Jestem za spotkaniem z dzieciarnią, bo nie mam z kim ich zostawić. Moze być
                assam w środę 29.11. Będę na pewno.
    • uma.pax Re: spotkanie w herbaciarni 16.11.06, 13:06
      ale bym chciala.... jakbym tylko mogla :((( jeszcze minimum 2 tyg w lozku mnie
      czkea :( moje jedyne wyjscia to lekarze :(((
      mam nadzieje ze to powtorzymy w grudniu. wtedy moze sie udac :) moja mała
      bedzie miec juz ponad 2 miesiace ...
      super pomysl z miejscem :)
    • luciii to tam można tak ze szkrabami? w hurtowych iloś 16.11.06, 14:46
      ciach? ;P

wyobrażaacie sobie "wspólnotę płaczu", gdy np jedno zacznie kwilić? ;DD

nie wyrzucą nas?
      bo się zastanawiam, może bym i radę dała, ale Lucek nie znosi obcych miejsc
      no chyba, ze przytaszczę ze sobą jego ulubioną kuchenną lampę i najukochańszą
      szafę ;D
      • ciri_77 w tym wieku "wspólnoty płaczu" jeszcze nie ma 16.11.06, 15:47
        przynajmniej moje tego nie mają - jedna ryczy a druga rozchichotana. A w tej
        herbaciarni sa podobno takie zaułki- pokoiki oraz poduchy gdzie bezpiecznie
        można młodych odłożyć. Skoczę tam na rekonesans z małżonkiem i dziewczynami i
        zdam relację :)
        • mysty Re: w tym wieku "wspólnoty płaczu" jeszcze nie ma 16.11.06, 16:11
          Dziewczyny,

to jest superowe miejsce, ale trzeba się 'wywiedzieć' czy tam możemy przyjść z
          dzieciarnią. Kiedyś jak tam byliśmy to synek gadał przez komórkę i delikatnie
          go wyprosili (zresztą była napisana prośba, żeby zachowywać się cicho i nie
          korzystać z komórek. Mózgowych ;P)
          • rogusia2 Re: w tym wieku "wspólnoty płaczu" jeszcze nie ma 16.11.06, 16:20
            Ja i moja Klucha jesteśmy ZA. Termin 29.11 jest dla nas super bo o 10 mamy usg
            bioderek wiec i tak bedziemy w terenie. Mysle że w srodku tygodnia w godz
            małego ruchu zgodza sie w knajpie na taki żłobek ale faktycznie trzeba to
            wczesniej ustalić. A jak nie tam to może w ROGATEJ? Tam jest parking pod sama
            knajpa i jedna salka, która można zamknąć. Mogę tam zadzwonić tylko dajcie zanć
            czy to miejsce wam się podoba.
            • mpd3 Re: w tym wieku "wspólnoty płaczu" jeszcze nie ma 16.11.06, 16:37
              Dla tych, ktore jeszcze w herbaciarni nie były: miejsce boskie, choć nawiasem
              mówiąc pomysł na żywca zerżnięty z mojej ukochanej cajowni z czeskiego Cieszyna.
              Ale co tam, skoro tamta ukochana, a ta zrobiona na jej wzór, musi być dobrze.
              Oczka mi sie zaświeciły jak przeczytałam że wymyśliłyście spotkanie właśnie tam,
              choć nie mam pewności czy dam radę przyjść. W każdym razie napewno trzeba
              zarezerwować miejsce, bo tam zwykle pełna obstawa, no i zapytać czy wpuszczą
              Was/nas z maluszkami.
            • kwaliczek Re: w tym wieku "wspólnoty płaczu" jeszcze nie ma 16.11.06, 17:21
              herbaciarnia to cudne miejsce ale faktycznie tam wymagają ciszy i spokoju.
              Dziewczyny dowiedzcie się, czy mozemy tam przyjsc z dzieciakami i beda mieli dla
              nas jakas osobna salę a jeśli sie nie zgodzą lub coś beda narzekac to Rogata też
              jest ciekawa alternatywą
              • ciri_77 Re: w tym wieku "wspólnoty płaczu" jeszcze nie ma 16.11.06, 18:57
                Kwaliczku, lubisz Rogatą? :))))) To ulubiona knajpa mojego Tomka, łaziłam tam
                często przed ślubem :)
                Gdyby herbaciarnia nie wypaliła to Rogata tez jest super, tylko tam nie da sie
                dzieciaków tak odłożyć i dojazd dla niezmotoryzowanych gorszy.....
                • rogusia2 Oferuję transport 16.11.06, 19:04
                  Maja tam niezłe golonko z pieca tylko troche małe :-)) Mam 3 wolne miejsca w
                  samochodzie. Niezależnie gdzie się spotkamy oferuję transport - żadnen problem,
                  brdzo lubie prowadzić:-)
                • kwaliczek Re: w tym wieku "wspólnoty płaczu" jeszcze nie ma 16.11.06, 19:22
                  lubimy Rogata :) smaczne jedzonko :) i mily klimat
                  ale faktycznie i dojazd bez autka kiepski a w herbaciarni te miekkie poduchy
                  beda super dla malenstw

Ty ciri to o wszystkim pomyslisz ;)
    • taylor1 Re: spotkanie w herbaciarni 16.11.06, 18:30
      Do herbaciarni to ja też chętnie,tym bardziej w takich godzinach:)I tym
      bardziej,że jeszcze tam nie byłam!No i mam dosyć blisko.Mam nadzieję,że dam radę
      29,bo chyba od 1 grudnia do roboty,buu.
      Pozdrawiam
    • lechickachata Re: spotkanie w herbaciarni 16.11.06, 19:01
      Znowu środa? :( Środy u mnie mocno niepewne. Ale może się uda. Będę podczytywać
      i jakby co, podepnę się.

Gosia
      Michasia
    • lotos.flower dzwoniłam do herbaciarni 16.11.06, 19:14
      nie ma zadnego problemu :) mozemy przyjść z dziećmi i nie bedzie to nikomu przeszkadzało :)

a jak dla pewnosci chcemy miec miejsce to wystarczy dzień wcześniej zadzwonic :)

no to co ? umawiamy sie ? :D
      • rogusia2 Siuper, ja będę tylko o której? 16.11.06, 19:21
        O której sie umawiamy
        • mysty Re: Siuper, ja będę tylko o której? 16.11.06, 19:31
          Ja siem umawiam na już ;P, skoro z panem biedronką to zero problemu. I
          najlepiej w herbaciarni, dziołszki, bo tam dzieci spokojnie na poduszkę można
          wsadzić.
          I jest tak inaczejjjjjjjj....
          Tyma se fajkę wodną pociągnie ...
          • lotos.flower jak pan biedronek pociagnie faje to na dwa dni mas 16.11.06, 19:36
            masz spokój :P taki bedzie odurzony

nie czekajmy moze do 29 cio???
            spotkajmy sie wcześniej :) i 29 też :D
            • magda_bb1 No to może w środę 23... 16.11.06, 20:18
              kto będzie mógł przyjdzie, obczaimy miejsce i jak będzie ok to już będzie nasze
              na stałe :-)
              • guciobelin A co powiecie na zmianę terminu? 17.11.06, 11:15
                Wiem, że są dwie osoby, dla których środa odpada, a chciałyby przyjść. Z kolei
                Lotos może tylko pon,śr,pt, wiec może przesunąć spotkanie na 25 (piątek)? Co Wy
                na to?
                • lotos.flower Re: A co powiecie na zmianę terminu? 17.11.06, 12:27
                  mnie pasuje :) i pon i pt :) jak tam w środę ktoś nie moze,

może stanie się tradycją, ze bedziemy sie spotykac co którys tam poniedziałek lub piatek na herbatce z dzieciakami :)
            • kwaliczek Re: jak pan biedronek pociagnie faje to na dwa dn 16.11.06, 20:19
              popieram pomysl Kariny z "tym wczesniej" tym bardziej ze jeszcze moze jakis czas
              pogoda dopisze, bo w jesienna szarugę to klopot z dzieciakami po miescie biegac

ja też Ali dam faję pociagnac chyba, niech sie pointegruje z Biedronkiem :))
              ostatnio opadam z sił, po calym dniu zabawiania małej , to jakis odpoczynek mi
              sie nalezy

Kachna
              • rogusia2 Re: jak pan biedronek pociagnie faje to na dwa dn 16.11.06, 20:39
                Spoko Kasia, jak się jej spodoba faja to ci taką pożyczę na dłużej - mam nawet
                jakiś tytoń. Moja jeszcze nie ciągnie...
                • kwaliczek Re: jak pan biedronek pociagnie faje to na dwa dn 16.11.06, 21:30
                  ja mam lepszy pomysl Daga :) zamienmy sie corkami na pare dni, ja sobie
                  odpoczne, a Ty bedziesz miala towarzysza do "rozmowy" ;)
                  • rogusia2 Re: jak pan biedronek pociagnie faje to na dwa dn 16.11.06, 21:56
                    OK. Tylko biustami tez musimy się zamienić...
    • guciobelin Re: spotkanie w herbaciarni 17.11.06, 06:56
      he he he, zaraz z dumy pęknę jaki świetny pomysł miałam;-)
      23 meldujemy się z Jamajką, tylko ustalmy na którą godz. bo muszę jakiegoś
      Jelonka do roboty za mnie wysłać

pozdrowienia dla uzależnionych
      • ciri_77 pękaj, bo pomysł kapitalny :) 17.11.06, 08:57
        Swoją drogą fajnie masz, że możesz kogoś za siebie do roboty posłać :)
        • guciobelin Re: pękaj, bo pomysł kapitalny :) 17.11.06, 10:49
          W końcu jest się tą żoną szefa...
    • akastel Re: spotkanie w herbaciarni 17.11.06, 14:13
      Właśnie sobie uświadomiłam, że 23. to czwartek, a nie środa, w którą muszę iść
      do pracy. W takim razie też chętnie wpadnę z córcią. Mam nadzieję, że w
      herbaciarni akceptują nie tylko maluchy w nosidłach, ale biegającego dwulatka
      też.
      • akastel Re: spotkanie w herbaciarni 17.11.06, 14:14
        Hmmm, chociaż tak patrzę, propozycja dotyczy środy 23??? To kiedy chcecie się
        spotkać: w najbliższą środę czy 23., który wypada w czwartek?
        • lotos.flower właśnie właśnie :) środa jest 22 :) 17.11.06, 14:19
          albo sroda 22 albo piatek 24 :)
        • guciobelin Re: spotkanie w herbaciarni 17.11.06, 14:23
          Chodziło o środę, tylko cyferki zrobiły psikusa. Ale może jeśli nie będzie
          sprzeciwu to przeniesiemy randkę na piątek, tak żeby wszystkim pasowało?
          A co do "biegającego dwulatka" to byłoby fajnie gdybyście wpadły, bo Maja też
          już potrafi dać czadu, a w tej sytuacji miałaby koleżankę i może reszta
          maluszków byłaby bardziej "bezpieczna".
          • akastel Re: spotkanie w herbaciarni 17.11.06, 14:27
            Bardzo chciałybyśmy wpaść, ale w takim razie bardzo prosimy o spotkanie w
            piątek, dobrze?
            • e_rubi Re: spotkanie w herbaciarni 17.11.06, 16:04
              moze mi tez sie uda przyjechac
              dla mnie tez raczej piatek lepiej
              • mpd3 Re: spotkanie w herbaciarni 18.11.06, 09:03
                Moje drogie, czy liczba osób, które mogą się tam spotkać jest jakoś ograniczona?
                Mam coraz większą ochotę również wykombinować coś żeby móc się z Wami zobaczyć.
    • lotos.flower piątek 24 listopad godz ???? (11?, 12?, 13?) 21.11.06, 08:46
      ja bede na pewno
      dzis jeszcze po południu okreslę sie o której godzinie (wstepnie pisze sie na 11)

:D
      • madida a gdzie wogóle ta herbaciarnia?+ 21.11.06, 10:20

• akastel Re: piątek 24 listopad godz ???? (11?, 12?, 13?) 21.11.06, 10:21
        My też na 11.00, bo ok. 13.00 córcia powinna iść spać.
      • madida a gdzie wogóle ta herbaciarnia? 21.11.06, 10:22
        Bo z Bielska jestem, ale jakos mi to nic nie mówi.
        • ladydaisy Re: a gdzie wogóle ta herbaciarnia? 21.11.06, 10:35
          to jest niedaleko zamku Sułkowskich (niedaleko odnowionego rynku)
          • magda_bb1 Ona jest dokładnie na rynku... 21.11.06, 10:38
            patrząc od strony miasta na lewej ścianie :-)
            • ladydaisy Magda...zaraz koło Galerii, tak??? 21.11.06, 10:40
              dobrze kojarzę???
              • magda_bb1 Kurcze... chyba tak :-) ale napewno powyżej Baru 21.11.06, 10:45
                Pierożek :-)
                • madida A nazywa się jakos ? 21.11.06, 11:04
                  Czy poprostu herbaciarnia? Pewnie i tak znajdę ;DDD.
                  • magda_bb1 herbaciarnia ASSAM 21.11.06, 11:07

• madida DZIEKI!! 21.11.06, 11:10
                      z moim przyjściem to jeszcze nie wiadomo ale będę się starać.JAKBY CO TO NA
                      11TĄ?
      • rogusia2 Re: piątek 24 listopad godz ???? (11?, 12?, 13?) 21.11.06, 16:48
        Ja tez chętnie wpadnę. 11 może być.
    • ladydaisy wątek porządkujący - kto się wybiera w piątek???? 21.11.06, 11:19
      do herbaciarni......warto sporawdzić ile nas może być, bo stolik trzeba jakoś
      zamówić...
      • akastel Re: wątek porządkujący - kto się wybiera w piątek 21.11.06, 13:27
        My :), tzn. ja z dwuletnią córeczką.
        • mysty Re: wątek porządkujący - kto się wybiera w piątek 21.11.06, 13:31
          A my dziewczynki dopiero następnym razem pójdziemy. Tymek dziwnie kaszle i
          trzeba go przetrzymać do niedzieli w chałupie. W niedzielę chrzest, ble,ble
          Kurczę, kiedyś się spotkamy :(
          • rybkaisia a u nas ospa:(( 21.11.06, 13:39
            A u nas od soboty ospa:(( To lepiej tez nie przyjdziemy....
      • guciobelin Re: wątek porządkujący - kto się wybiera w piątek 21.11.06, 18:25
        My będziemy, 11 ok.
        Do zobaczenia:)))
        • magda_bb1 Re: wątek porządkujący - kto się wybiera w piątek 21.11.06, 20:01
          To ja też się zgłaszam na 11 :-)
          • ciri_77 piątek, około 11 - do zobaczenia :) 21.11.06, 20:13
            jeśli nic nam nie stanie na przeszkodzie to stawimy się podpisać listę obecności :)
      • kwaliczek Re: wątek porządkujący - kto się wybiera w piątek 21.11.06, 21:54
        my też bedziemy ok. 11 - 11.15 :)) do zobaczyska

Kasia i Ala
      • magda_bb1 Ale będziemy coś rezerwować czy idziemy na żywioł? 22.11.06, 07:07

• lotos.flower lepiej zadzwonić dzień wcześniej, poszperam 22.11.06, 07:56
          bo gdzieś miałam do nich nr tel i zadzwonie dzis po południu zeby w piatek wszystko grało
          • mpd3 Re: lepiej zadzwonić dzień wcześniej, poszperam 22.11.06, 08:49
            Ja i Natanek również chętnie się z Wami spotkamy. Godzina nam odpowiada, więc do
            zobaczenia w piątek :)
          • agamp a do 13 posiedzicie? 22.11.06, 08:49
            bo ja starszą odbieram ze szkoły o 12.30 i muszę miec chwilę na dojazd do Was.
    • lotos.flower mapka - tak jakby co :) 22.11.06, 20:03
      www.rozrywkownia.bielsko.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=93&Itemid=114
      zaparkowac mozna pod katedrą, koło zamku, -stamtąd jest blisko na rynek

nie moge się tam dodzwonić "abonent poza zasiegiem" :/
    • lotos.flower zamówione :) 23.11.06, 17:34

• lotos.flower Re: zamówione :) 23.11.06, 17:37
        za szybko enter ;)
        pofatygowałam sie osobiscie i zamowilam pierwszy box po lewej stronie tuz przy barku :)

jest prosba od pan - one otwieraja punkt 11 wiec moglybysmy sie zaczac schodzic tak około 11.20

do jutra :)*
        • e_rubi ale Wam zazdroszcze 23.11.06, 18:27
          do konca myslalam, ze uda mi sie urwac jutro i do was przyjechac
          ale niestety moge wyjsc z pracy dopiero po 14, wiec juz bedzie za pozno
          milego spotkania Wam zycze i mam nadzieje, ze mi sie uda nastepnym razem
    • taylor1 zmieścimy się:)? 23.11.06, 20:02
      nie mogę potwierdzić na 100%,ale jak nam się uda,to może też dołączymy na jakąś
      godzinkę?
      • agamp ja tez mogę? 23.11.06, 20:25
        przyjedziemy, ale dopiero ok 13.00 jak mi nic nie wypadnie. od poniedziałku idę
        do pracy, więc juz na pewno nie będę miała czasu.
        • lotos.flower hehe to publiczny lokal :P 24.11.06, 07:24
          więc nikogo wyrzucic nie mozemy

oczywiscie że mozecie wpaść :)
          • agamp lotosku, 24.11.06, 09:22
            ja tam wolę zapytać...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka