Dodaj do ulubionych

Teatr Banialuka

25.04.07, 12:10
Bylismy z Mala ostatnio na przedstawieniu o Koziolku Matolku. Zosiek byla
zachwycona, mialam watpliwosci czy nie jest jeszcze za mala (wlasnie konczy 2
latka), czy usiedzi tyle spokojnie, ale zupelnie niepotrzebnie. Siedziala jak
zahipnotyzowana, smiala sie, bila brawo a jak sie skonczylo to byl ryk, ze
ona chce jeszcze :-) Bylo sporo dzieciaczkow i kilka nawet mlodszych od niej,
wszystkie ogladaly jak zaczarowane, szczerze polecam taka wyprawe, my tez sie
fajnie bawilismy :-)

a propos - Gosia (lechicka) umowimy sie razem z Misia w ktorys dzien? Daj
znak kiedy Ci pasuje
tu jest repertuar www.banialuka.pl/repertuar.php
podobno kot w butach jest super (kuzynka byla z Mlodym), co ty na to
moze ktos sie jeszcze dolaczy?
Obserwuj wątek
    • magdulichaa Re: Teatr Banialuka 25.04.07, 13:03
      a ja się właśnie zastanawiałam, czy moja Magda się nadaje do banialuki, mam
      takie samae obawy (1 maja 2 latka), ale chyba sie zdecyduję, bo skoro mówisz,
      że twoja Zosia dobrze sie bawiła, to może i moja będzie zadowolona
    • a-nulla Re: Teatr Banialuka 25.04.07, 13:49
      Ja bym dołączyła bardzo chętnie, ale ciągle mam obawy, czy Mikołaj nie będzie
      się tam za bardzo wiercił. Ma dopiero póltora roku i dwa miesiące, i jest
      strasznie żywym dzieckiem. To znaczy na pewno by mu się spodobało, ale nie
      wiem, czy inne dzieci byłyby z jego okrzyków zadowolone. E-rubi, jakie
      najmłodsze dzieci widzialaś w Banialuce?
      • e_rubi Re: Teatr Banialuka 25.04.07, 13:56
        najmlodsze dziecko w Banialuce na pewno nie mialo jeszcze roku :-)
        zanim sie zaczelo przedstawienie, to sie nawet zastanawialam, po co ta kobietka
        z nim przyszla...ale pozniej, to juz nie mialam watpliowsci, ze bylo warto.
        Maly siedzial za nami i wytrzymal cale przedstawienie, ogladal zachwycony.
        Okrzyki i smiechy i piski dzieciakow slychac w calym teatrze, wiec nie ma sie
        co przejmowac :-) wszystkie dzieci zywo reagowaly.
        Obok nas siedziala dziewczynka 1.5 roku i tez byla zachwycona, zaden dzieciak
        nie marudzil. Zaluje, ze sie wczesniej z Zosia nie wybralam.
        • a-nulla Re: Teatr Banialuka 25.04.07, 15:17
          Super, że o tym napisałaś! W takim razie my z Mikołajem też się chętnie do
          Banialuki wybierzemy. Zaraz oglądam ten wklejony przez Ciebie link z
          repertuarem.
          • e_rubi Re: Teatr Banialuka 25.04.07, 16:21
            My bylismy na przygodach Koziolka Matolka. To jest normalne przedstawienie z
            aktorami - nie teatr lalek. Duzo piosenek, bardzo wesole. Polecam. Kuzynka mi
            mowila, ze Kot w Butach tez jest swietny :-)
            • e-dziunia Re: Teatr Banialuka 25.04.07, 16:50
              My byliśmy tam niedawno zrobić rozeznanie w cenach i repertuarze i czekamy na
              pieniążki :)
    • lechickachata Już byłyście?! 25.04.07, 20:48
      Bez nas?!?!?!?!? :o((((((((((((((

My też chcemy. Na śmierć zapomniałam, że się wstępnie umawiałyśmy. ja bym była
      chętna na kota. Dogadamy się jakoś. Teraz nie mam czasu studiować repertuaru,
      potem jeszcze napiszę

Gosia
      ♥Michasia ♥
      1% dla KACPERKA!
      • lechickachata Aha... 25.04.07, 20:52
        Już widzę - jeśli Kot to 16 lub 17 maj

Gosia
        ♥Michasia ♥
        1% dla KACPERKA!
        • barbs Ja też, ja też :) 26.04.07, 10:19
          Cześć dziewczyny,
          Pamiętacie mnie jeszcze...? :)
          Ja bym sie też bardzo chętnie przyłaczyła, ale widzę, że przedstawienia tylko
          przed południem, co oznacza, że u mnie w grę wchodzi niestety tylko jeden
          mozliwy termin - 18 maja. To dzień 4ych urodzin mojego starszego synka i mam
          wtedy zaplanowany urlop. Dałybyście rade tak...? Byłoby super :))
          • e_rubi Re: Ja też, ja też :) 26.04.07, 10:31
            18 maja mi pasuje :-) czy jest wtedy ten Kot?
            Barbs, oczywiscie, ze pamietam
            Gosiu - my bylismy tak spontanicznie - w niedziele bylismy w B-B na malych
            zakupach i jechalismy potem do tesciow, zerknelam rano w repertuar i okazalo
            sie, ze jest to przedstawienie i tak spontanicznie poszlismy i bylo super
            chcemy jeszcze :-)
            • barbs Re: Ja też, ja też :) 26.04.07, 11:59
              Tak, 18 maja jest kot :) 0 9.00 i o 11.00 ej. Osobiście optowałabym za 11.00ą
              Gosia, dasz radę?? Może ja bym wzięła też młodsze dziecię?? Ciekawe od ilu osób
              liczy się grupa - może byśmy się załapały na tańsze bilety ;))
              • lechickachata Re: Barbs!!!!!! 26.04.07, 21:35
                No nie wierzę! Dam radę 18.05 na dowolną z tych pór. Normalnie nie ma nas wtedy
                w B-B, ale możemy przyjechać. Angielski w Tychach dopiero o 17.15 :o))

Gosia
                ♥Michasia ♥
                1% dla KACPERKA!
                • barbs Re: Barbs!!!!!! 27.04.07, 09:23
                  To bomba :) Ewelina - 11.00 pasuje?
                  • e_rubi Re: Barbs!!!!!! 27.04.07, 09:42
                    pasuje, jestesmy umowione :-)))
                    • barbs Re: Barbs!!!!!! 16.05.07, 10:40
                      Cześć dziewczyny, mam nadzieję, że nie zapomniałyście? Ja już mam urlop
                      zaklepany :) 10.45 pod Banialuką?
                      • lechickachata Re: Barbs!!!!!! 16.05.07, 11:45
                        Właśnie miałam już od weekendu odświeżyć wątek i zapominałam. Dla mnie aktualne

Może zadzwonić zapytać czy będą miejsca? Żeby jakaś masówka z np. przedszkola
                        nie przyszła i nas nie wykolegowała.

Gosia
                        ♥Michasia ♥
                        Odwiedź Kacperka!
                        • a-nulla O, nie :( 16.05.07, 11:55
                          Mieliśmy z Mikołajem wielką ochotę iść z Wami. Ale wszystko wskazuje na to, że
                          nie da rady.. No nic, bawcie się dobrze..:)
                          • lechickachata A-nulla!!! 16.05.07, 12:59
                            Żałuję, że nie możesz. Ale jak nam teatr styknie to znów się umówimy i może
                            wtedy dasz radę. A potem na piwo :oD

Gosia
                            ♥Michasia ♥
                            Odwiedź Kacperka!
                        • barbs Re: Gosia, to dzwoń 16.05.07, 12:41
                          I zarezerwuj wstępnie 6 miejsc, z których łatwo będzie się wymknąć do
                          toalety :) Mojemu notorycznie się chce w najmniej odpowiednich momentach...
                          • lechickachata DZWONIŁAM 16.05.07, 12:58
                            Okazało się, że mają już dosłownie ostatnie miejsca z tyłu. Sala mała, że i tak
                            powinno być widać, a do kibelka będzie można bezstresowo czmychnąć. Miś robi w
                            pieluchę tylko i wyłącznie, więc my nie mamy tego problemu.
                            Pytałam jeszcze o przedstawienie o 9.00, ale jest podobne obłożenie sali. Pan
                            zapisał rezerwację na moje nazwisko (6 biletów).

Gosia
                            ♥Michasia ♥
                            Odwiedź Kacperka!
                            • e_rubi o cholera 16.05.07, 20:03
                              jaka jestem debilka!!! powalilo mi sie i zaplanowalam sobie wolne na czwartek, czyli na jutro a nie na piatek. a w piatek Zosiek ma jechac do nianki na wies. szlag by to trafil, sprobuje to jeszcze wszystko odkrecic...
                              nie wiem, co ja sobie ubzduralam z tym 17 majem...:-(
                              • lechickachata Re: o cholera 16.05.07, 20:21
                                Kombinuj, kochana! Dobrze by było się spotkać.

Gosia
                                ♥Michasia ♥
                                Odwiedź Kacperka!
                                • e_rubi Re: o cholera 16.05.07, 20:43
                                  no, nianki na jutro juz na pewno nie sciagne, za pozno jest, wiec wolne mam tak czy siak, bedziemy musialy z Zosia wymyslic cos innego...nie wiem tylko czy uda mi sie wykroic 2 dni wolne pod rzad...
                                  glupia pipa ze mnie i tyle. zamiast sprawdzic najpierw watek na forum....
                            • barbs Lechicka, wysłałam maila 17.05.07, 12:17
                              Na wirtualną ;)
                              • lechickachata Re: Lechicka, wysłałam maila 17.05.07, 20:16
                                Hej!
                                Wiesz, że dopiero teraz dotarł?! Godzinę temu jeszcze nic nie było!!! Gazetowa
                                poczta ma taki czas ostatnio - żenada...
                                Odpisałam

Gosia
                                ♥Michasia ♥
                                Odwiedź Kacperka!
                                • e_rubi Re: Lechicka, wysłałam maila 17.05.07, 20:30
                                  dziewczyny, ja nie dam rady...musze byc jutro w pracy. cholera.
                                  a dzis mialam wolne...super...pol dnia lało :-(
                                  mam nadzieje, ze Wam sie spodoba i jeszcze kiedys sie wybierzemy. Bawcie sie dobrze
                                  • lechickachata Re: Lechicka, wysłałam maila 17.05.07, 20:44
                                    Ojej! Szkoda! Żałuję bardzo. Udało nam się z Basią szczęśliwie umówić. No to
                                    przynajmniej rachunek nam się wyrówna, by Ty już raz byłaś ;o)

Gosia
                                    ♥Michasia ♥
                                    Odwiedź Kacperka!
                                    • e_rubi Re: Lechicka, wysłałam maila 17.05.07, 20:49
                                      a ja nie moge odzalowac. sama zakladam watek, umawiam sie a potem debilka zamiast jeszcze raz na pewno sprawdzic kiedy, to ja sobie biore wolne nie w ten dzien co trzeba
                                      ubolewam nad wlasna glupota...
                                      • lechickachata Re: Lechicka, wysłałam maila 17.05.07, 20:50
                                        Spoko ;o) Opowiemy ci co było i przynajmniej zaoszczędzisz na biletach :oDDD

Gosia
                                        ♥Michasia ♥
                                        Odwiedź Kacperka!
    • a-nulla Re: Teatr Banialuka 19.05.07, 20:18
      I co, podobało Wam się? Dzieciaczki nie rozrabiały?
      • lechickachata Re: Teatr Banialuka 19.05.07, 21:29
        Dzieci były bardzo grzeczne. Sztuka była idealna dla 4-letniego Iwo, ale dla Miś
        - choć była raczej zainteresowana tym, co działo się na scenie - fabuła na pewno
        pozostała nieodgadniona :oD Mała wystraszyła się jednej postaci pod koniec i
        chlipała mi w kolana, ale gdy gościu znikł ze sceny (czytaj: kot spożył go
        przemienionego z mysz), Miś powróciła na kolana i chętnie dalej oglądała.
        Momentami miałam wrażenie, że szykowała się do snu, bo ciemno i tak się wtulała
        na półleżąco :o)) Iwo był zadowolony, podobało się. Miś miała ogromne wrażenia i
        myślę, że spokojnie za jakiś czas można ją znów zabrać. Faktem (istotnym!) jest
        to, że trzeba z wyprzedzeniem zarezerwować bilety (sporo wycieczek z przedszkoli
        i pozostają miejsca w samym tyle).

Gosia
        ♥Michasia ♥
        Odwiedź Kacperka!
        • e_rubi Re: Teatr Banialuka 20.05.07, 20:21
          Jesli chodzi o rezerwacje miejsc, to tak jest chyba tylko w tygodniu, jak przychodza zorganizowane grupy. przyznam, ze jak sie umawialysmy, to do glowy mi nie przyszlo rezerwowac bilety wczesniej. my bylismy w niedziele i bylo pustawo - moze 1/3 sali byla zajeta. szkoda ze tym razem nie udalo mi sie pojsc z Wami.
        • a-nulla Re: Teatr Banialuka 21.05.07, 14:24
          Brzmi nieźle. Następnym razem my z Mikołajem też idziemy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka