Dodaj do ulubionych

Dobry weterynarz w Bielsku-Białej

• trebol17 Re: Dobry weterynarz w Bielsku-Białej 08.07.12, 01:40
      szukalem dobrego weterynarza w Bielsku. Znalazlem sporo dobrych opinii na temat p. Katarzyny SOLINSKIEJ-KLEIST, z lecznicy na ul. Czapli. Zaczalem leczyc tam mojego zwierzaka I to byl moj blad!! Sczerze ODRADZAM !!! Po kilku miesiacach leczenia i cierpienia, kiedy w koncu przejrzalem na oczy bylo juz za pozno. Zupelny brak kompetencji, sama sobie zaprzecza, na kazdej wizycie mowi co innego. Mozna isc zaszczepic zwierzaka, ale nic wiecej!
      • Gość: Ania Re: Dobry weterynarz w Bielsku-Białej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.12, 16:34
        CIESZYNSKA 368 pani Urszulka Gajos najlepszy wet jakiego znam a przerabiałam ich naprawdę wszystkich w Bielsku bo mam 9 kotów i 7 psów!!!normalne ceny fachowość i wieloletnie doświadczenie pójdziecie i się nie zawiedziecie !!Uwierzcie warto!!!!!!!! mojego bernardyna wyciągła ze skrętu żołądka i jak jedyna z 4 innych go rozpoznała!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Kasia Klinika Nadzieja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.13, 14:40
      Polecam z czystym sumieniem, po kilkakrotnym pobycie z psem i kotem i poleceniu znajomym którzy również są zadowoleni. Normalne ceny a lekarze podchodzą do tematu z takim zaangażowaniem że w NFZ powinni sie od nich uczyć bo normalnie zazdroszczę moim zwierzakom! Szczególnie doktor Marcin Haladyn! Niesamowity gość!
      • Gość: as Re: Klinika Nadzieja IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.06.13, 15:41
        Kasiu, zabrakło wam kasy na opłacenie normalnej reklamy? ;)
      • Gość: gosc Re: Klinika Nadzieja IP: *.115.131.15.wireless.dyn.drei.com 26.03.14, 22:04
        nie polecam ta klinika jedzie na opinii z przed lat pan Marcin juz nie jest takim wet jakim byl kiedys ,dzis to zabiegany radiowiec wpadajacy do kliniki w ktorej pracuja przecietni lekarze ,nie mam na mysli dr Wieczorek ktora odeszla...to swietny biznesmen i potrafi sie swietnie sprzedac i bylby super weterynarzem gdyby pracowal tylko na jednym etacie ,ale gosc ciagnie dwa plus rajdy dookola swiata !!! gdzie te czasy gdy pan Marcin mial czas dla zwierzaka ?? gosc ciagle w biegu jest ,odnosze wrazenie ze juz tego nie ogarnia i wcale sie nie dziwie .Szkoda ze tak sie stalo bo kiedys byla to najlepsza klinika
        a co do cen skad taka opinia ze ceny sa umiarkowane?? bzdura .sa wysokie za to lecznica wyrobila sobie marke i na tym koniku jedzie .Kiedys super dzis lecznica jak kazda tyle ze z dobra opinia z przed lat i dobra propaganda .Jest to moja opinia ktora powstala na podst doswiadczen z w/w klinika .Poszukam za to dr Wieczorek napewno pracuje juz w swojej klinice lub w jakies innej
        • Gość: gość Re: Klinika Nadzieja IP: *.sferanet.pl 13.08.14, 06:44
          Zgadzam się z wypowiedzią.Już tam nie leczę swoich zwierzaków,a kiedyś było tam normalnie i super lekarze.
          Dr.Wieczorek jest super lekarzem i teraz to Ona leczy nam zwierzęta.
          Polecam.
        • Gość: Mucha Re: Klinika Nadzieja IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.20, 16:47
          Tak zgadzam się . Aladyn to już nie doktor tylko ciągnący mamonę za wszystko chciwy doktorek . Brak indywidualnego podejścia i brak czasu . Wizyta trwa 5 minut i 150 zł płacisz w kasie . Leki ? Suple ? Kolejne 150 . Smutne ale prawdziwe . Ceny u nich są bardzo wysokie ! I tajemnicą poliszynela jest ze żaden szanujący się dr nie będzie z Aladynem pracował . Tak jak dr Wieczorek . A Ją pacjenci szanowali . Ostatnio dużo złych opinii czytam i słyszę o tym gabinecie . Ja ich nikomu nie polecę . Dla mnie są Beznadziejni . Mój pies już nie żyje . Beznadzieja mu nie pomogła . Odmówili mi pomocy .
          • Gość: antyhejter Re: Klinika Nadzieja IP: *.multi-net.eu 17.07.21, 20:26
            nie ma to jak oczerniać kogoś nie mając nawet odwagi podpisać się imieniem i nazwiskiem. Tak się składa, że w internecie, mimo wszystko nie jest pani (celowo z małej litery) anonimowa... swoją drogą fajny pseudonim :) "mucha" ... pod tym pseudonimem występuję pani w trakcie tańców na rurze?
      • Gość: Mirek Re: Klinika Nadzieja IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 06.10.16, 20:04
        A ja absolutnie nie!!! Kot miał białaczkę zaproponowali eutanazje mówiąc, że nie ma na to żadnych leków, szczęśliwie pojechałem do kliniki na Trzech Diamentów - kotek żyje już kilka lat pod ich opieką - mają lek, który skutecznie stłumił chorobę, jestem zachwycony, "Nadzieje" to ja mam teraz...
    • Gość: ania Re: Dobry weterynarz w Bielsku-Białej IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 29.06.13, 20:52
      Nie polecam przychodni na ul.Lelewela i dr.Toczka prawie uśmiercił moją kotkę, robił rutynową sterylizację po zabiegu chodziłam codziennie na kontrolę i podanie antybiotyków i nie zauważył że rana się źle goi i wystąpiły komplikacje, kotka musiała być po raz drugi operowana, gdy zwróciłam mu uwagę ze coś jest nie tak próbował zbagatelizować sprawę:( moja kotka wycierpiała się podwójnie i podwójnie musiała być podana narkozie. Bardzo zawiodłam się na dr.Toczku i moja noga więcej w jego przychodni nie powstanie odradzam wszystkim tą przychodnie którzy kochają swoich małych i dużych przyjaciół na czterech łapach :)
    • Gość: xxx ta wasza "pseudo klinika" IP: *.c0.msk.pl 27.12.13, 22:22
      Dwa miesiące temu błąkałem się po bielskich pseudo lecznicach z moim chorym " wtedy jeszcze nie wiadomo na co " psem ( owczarek niemiecki - imienia nie podaje ) . Pewien bielski znachor powiedział że to nic groźnego i zapodał mu porcje witamin za 70 zł plus wizyta 35zł. Oczywiście to nie pomogło - pies dostał biegunki . Pojechałem do kolejnego konowała ten przepisał inne leki za 150 zł - to też nie pomogło . Znajoma powiedziała mi o klinice na szarotki. Pojechałem , zrobili prześwietlenie , badanie krwi , usg - po sprawdzeniu tych wyników diagnoza była dla nich oczywista - zapalenie trzustki. Podali leki - zalecili dietę - pies żyje do dzisiaj . Polecam na przyszłość. Nie wierzcie w to co wypisują zazdrośni pseudo lekarze weterynarii z innych bielskich lecznic. Polecam na przyszłość .
    • Gość: trin Re: Dobry weterynarz w Bielsku-Białej IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.01.14, 18:02
      NIE POLECAM kliniki MED-WET na piastowskiej obdarli mnie z kasy piesek nadal chory ogólnie czuje sie oszukana władował w psa antybiotyków, leków niby u psa wyszła tez grzybica co się okazało nie prawdą. Najgorszy weterynarz u jakiego była i do tego Pani Iza bardzo nie uprzejma i apatyczna. NIE POLECAM!!!
      • beatrix-kiddo Re: Dobry weterynarz w Bielsku-Białej 13.01.14, 09:32
        A ja właśnie jak najbardziej Med-Wet polecam! Trafiłam tam, kiedy mojemu cockerowi zaczęły się paprać uszy, weterynarz ciągle ładował w psa antybiotyki, a nawet nie zbadał wymazu z ucha!!! W Med-Wecie wyleczyli te uszka bez antybiotyków, poza tym dokładnie psiaka przebadali i odkryli, że latami niepotrzebnie brał leki na serce, bo ma zdrowe, natomiast żaden magik nie wykrył, że pies ma niedoczynność tarczycy.
        Teraz już w życiu do innej lecznicy nie pójdę.
        A co do cen - oczywiście, tani nie są, ale jak się to porówna np. z kliniką beskidzką, gdzie za pobranie krwi psu i przebadanie 2 wskaźników wątrobowych "zaśpiewali" 300 zł, no to o czym my tu mówimy.
        • Gość: Beskidzka Klinika Re: Dobry weterynarz w Bielsku-Białej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.14, 20:36
          Ile prawdy w internecie?
          Odpowiadając na wpis "beatix - kiddo" informujemy Państwa, że wizyta w Beskidzkiej Klinice Weterynaryjnej kosztuje 44 zł, badanie jednego parametru wątrobowego 12 zł, a dwóch 24 zł. Pobranie próbki krwi jest bezpłatne. Cennik jest do wglądu na kontuarze w recepcji udostępniony dla Klientów od lat.
          Beskidzka Klinika Weterynaryjna, Bielsko - Biała
          • beatrix-kiddo Re: Dobry weterynarz w Bielsku-Białej 22.01.14, 13:04
            Uprzejmie informuję, że świadkiem sytuacji zdarcia ze mnie 300 zł był mój mąż.
    • Gość: jola weterynarz z powołania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.14, 10:22
      Ja opowiem się za dr. Kasią Solińską. Pod Czaplą. Po wileu weterynarzach w Bielsku trafiliśmy do niej. Bez zarzutu. Leczy 5 zwierzaków w naszej rodzinie od 12 lat. Szkoda, że nie jest pediatrą , bo byłaby świetna. Szarotkę wiele lat temu porzuciliśmy po tym jak straciliśmy przez nich psa.
    • Gość: gosc Re: Dobry weterynarz w Bielsku-Białej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.14, 09:52
      NIE POLECAM!!! MED-WET na ul. Piastowskiej, oszuści i wyzyskiwacze pieniędzy!!!
      • Gość: pytanie Re: Dobry weterynarz w Bielsku-Białej IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 11.02.14, 19:58
        a czy dr toczek nie przyjmuje już na lelewela? co się stało?
        • Gość: basia Re: Dobry weterynarz w Bielsku-Białej IP: *.play-internet.pl 28.02.14, 12:30
          nie przyjmuje,jest tymczasowo na straconce
          • Gość: basia Re: Dobry weterynarz w Bielsku-Białej IP: *.play-internet.pl 28.02.14, 12:38
            polecam przychodnię VETKA w Bielsku-Białej,jest tam bardzo dobry lekarz p.Szopa,który od wejscia fachowo i kompleksowo zajmie się twoim pupilem,ja i moja sonia przkonałyśmy się o tym,szkoda że tak daleko mieszkam od VETKI
            • Gość: Marek Re: Dobry weterynarz w Bielsku-Białej IP: *.ip.netia.com.pl 09.05.14, 23:58
              Zgadzam się Vetka jest OK. Leczyłep psa w Beskidzikiej Klinice i podawali mu jakieś badziewie bez pomysłu na sukces w końću zaczęli łaske robić, że wogóle rozmawiają ze mną. Zmieniłem na Vetkę pies zostal od razu dobrze zdiagnozowany i wyleczony.
      • edyta30.0 Re: Dobry weterynarz w Bielsku-Białej 23.05.14, 20:59
        A możesz rozwinąć temat dlaczego uważasz ich za oszustów...Nie jestem z Bielska, obecnie mieszkam w Katowicach, wcześniej przez pomyłkę skazano moją staruszkę na powolne 17-dniowe wygłodzenie, stwierdzono kardiomiopatię rozstrzeniową na oko na podstawie samego RTG, zapisano tak silne dawki leków, że przestała jeść, nikt stamtąd nie wysłał mnie na dodatkowe badanie serca, kroplówka odpadła ze względu na obrzęk płuc. Med-Wet w Bielsku sama znalazłam w internecie po ich osiągnięciach, dyplomach i publikacjach. Gdyby moja suka nie trafiła do Pana Ziemowita, niewiele by z niej zostało. Dzięki jego prawidłowym rozpoznaniu wiem, że ma endokardiozę. Dzięki niemu pies znowu je, a on i jego cały personel jest zawsze pomocny. Jestem trudną i upierdliwą właścicielką kilku psów, bo mam tysiąc pytań do, wszystko chciałabym dokładnie wiedzieć, a pan Ziemowit bardzo obrazowo z anielską cierpliwością odpowiadał na każde. Każdorazowo poświęcił nam mnóstwo czasu, mimo późnej pory i natłoku klientów.Wszystko miałam bardzo obrazowo wytłumaczone. Nauczyłam się ostatnio nawet wykonywać masaż serca jeśli zajdzie tak potrzeba, bo moja może znowu zemdleć. Widać, że posiada ogromną wiedzę z wielu dziedzin, którą potrafi przekazać. Na korytarzu sama kilkunastoletnia psia geriatria, operowana z sukcesem, co też o czymś świadczy. Wcześniej w komentarzach ktoś napisał o psie, który był leczony tam na serce, a później przyjechał specjalista /mniemam, że chodzi o pana Niziołka/, który stwierdził, cytuję-że serce jest zdrowe i leki do kosza. Jakoś nie klei mi się ta historia biorąc pod uwagę fakt, że Ziemowit bardzo dokładnie i długo wykonuje echo serca, wszystko analizuje, często kontaktuje się i konsultuje z Niziołkiem. Właśnie z tego powodu początkowo do nich pojechałam, z nadzieją, że moja wcześniejsza pani wet. się pomyliła i miałam rację. Leki do kosza, no cóż taka brutalna ewentualność czeka każdego właściciela psa chorego na serducho, inne równie ważne narządy np. układ oddechowy albo w podeszłym wieku, kupuję mojej sto tabletek na serce i ryzykuję, że zużyję tylko część, bo moja kochana staruszka odpukać w niemalowane, reszty nie doczeka. Nie bez powodu jest tyle ogłoszeń sprzedam Vetmedin, Cardissure, bo mój pies odszedł. Obwinianie o to tak zdolnego weterynarza jest przegięciem...Zazdroszczę Wam takich dobrych weterynarzy w Bielsku, ja muszę jechać 50 km i godzinę stać w bezsensownych korkach w Tychach, zanim do nich dotrę.
        • kataryna68 Re: Dobry weterynarz w Bielsku-Białej 20.09.14, 14:41
          Ja mimo wszystko polecam lecznicę na Szarotki, w swoimi psami latałam po wszystkich lecznicach w Bielsku i okolicach, i po latach wędrowania muszę przyznać że w Beskidzkiej Klinice pracują sami profesjonaliści, ale nie ma tam cudotwórców. O tym wszyscy powinni pamiętać.
          • Gość: Asia Re: Dobry weterynarz w Bielsku-Białej IP: *.31.35.236.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.10.14, 12:00
            Czy ktoś może się wypowiedzieć o lecznicy Agama Pani Beta Gawlas?
        • onlygosiaczek07 Re: Dobry weterynarz w Bielsku-Białej 27.01.16, 17:35
          Potwierdzam!!! To jest mój weterynarz nie ma Lepszego <3 !!!
    • Gość: Pandzia22 Re: Dobry weterynarz w Bielsku-Białej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.14, 17:55
      Gabinet Weterynaryjny Zakrzewscy
      Daje im 10/10, super podejście, super ceny i opieka w 100% dla zwierzaczka.
    • Gość: dora dobry weterynarz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.14, 10:39
      Przychodnia bada lekarz Bada to sadysta bardzo brutalny przy badaniu nigdy wiecej z jego uslug nie skorzystam i nie polecam nikomu
    • Gość: Jola Re: Dobry weterynarz w Bielsku-Białej IP: *.internet.jettel.pl 29.03.14, 20:26
      Niestety,nie polecam Kliniki Trzech Diamentów.Mojej suni zdiagnozowano coś czego nie było,w celu wyłudzenia pieniędzy.Nie jest to pierwszy przypadek
    • Gość: UWAGA Uważajcie na Animals w aleksandrowicach ! IP: 31.11.148.* 09.05.14, 09:41
      Pan doktor bardzo lubi naciągać i wymyślać choroby !! Mój kot miał problemy żołądkowe, więć Pan doktor podował mu kroplówkę i różne antybiotyki, które były prawdopodobnie niepotrzebe, ponieważ bał się, że to wyjdzie na jaw nie wpisywał ich do książeczki zdrowia mojego kota. Badania trwały 3 dni!!! Kosztowało mnie to 200 zł !!!! A żeby tego było mało kotu się nie poprawiło i stwierdził, że trzeba zrobić operację, która będzie kosztować 300 zł !!! Naszczęście udałem się do weterynarii Alfa-vet. Tam doktor zbadał ją i wytłumaczył co trzeba robić żeby jej przeszło I POMOGŁO! Polecam tę klinikę i Pana Mieczysława Kwiatka na ul. Piastowskiej ;)
      • wioskowy_glupek Re: Uważajcie na Animals w aleksandrowicach ! 18.05.14, 17:09
        Z poprzednim psem chodziłam na Karpcką o ile trafi się na Dobiję albo Wierzbinkę to jest ok, bardzo profejsonalni. Ceny trochę, za wysokie ale bez przegięcia. Natomiast ani właściciel ani młody technik weterynarii (taki rudy facet) nie mają podejścia do zwierząt.
        Teraz chodzę do Gabinetu Berezowscy 4 Łapy na Orzeszkowej, mogę ich polecić ceny mają chyba niezbyt wysokie za to opieka fachowa ;)
        Gdybym nie chodziła do nich chyba wybrałabym Nadzieję.
    • Gość: Martyna Re: Dobry weterynarz w Bielsku-Białej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.15, 16:33
      Witam co sądzicie o doktorze Wątroba? czytałam poprzednie opinie( pozytywne) ale z paru lat wstecz.
      Jak się mają sprawy teraz?. Mam mlodego pieska, i jak na razie byłam tylko u Stasiowskiego, i nie wiem co dalej. Rozważam zmiane właśnie na dr Wątrobe lub Med-Wet na piastowskiej?
      DZięki z góry za odpowiedzi.
      • a_na Re: Dobry weterynarz w Bielsku-Białej 12.02.15, 11:51
        Polecam Med-Wet na Piastowskiej.
        Dokładni i dociekliwi. Przeniosłam się dwa lata temu z 11 psami do nich i to był zdecydowanie dobry ruch.
    • Gość: Aneta Med-Wet IP: *.dynamic.mm.pl 25.06.15, 12:20
      Szczerze odradzam Med-Wet na piastowskiej, klinika nastawiona na zyski. Mój kot miał zapalenie pęcherza i kryształy w moczu. Weterynarze z tej kliniki leczyli go bezskutecznie przez wiele miesięcy, szkoda tylko że kota nigdy nikt nie obejrzał. Robiono mu wiele drogich badań, kazano mi faszerować go relanium (po którym kot się zataczał). Z każdą wizytą trzeba było od początku tłumaczyć co jest kotu, jak był leczony, co przyjmował i jakie miał wyniki badań. Mimo jego bardzo dobrego stanu ogólnego w tej lecznicy dostawał niepotrzebne kroplówki co narażało go na ogromny stres. Zostawiłam w tej lecznicy ponad 500zł, po czym trafiłam do Stasiowskich. Tam lekarz dokładnie obejrzał kota, zmierzył mu temperaturę (czego przy piastowskiej nigdy nie zrobiono), zlecił 3 zastrzyki i zmianę diety. Od tej pory problem już więcej nie wystąpił. Dr Stasiowski wiedząc ile wydałam na wcześniejsze leczenie nie wziął ode nawet mnie pieniędzy za wizytę. 3 wizyty w klinice Stasiowskich, koszt około 20zł, a mój kot cieszy się dobrym zdrowiem do dziś. Stasiowscy przywrócili moją wiarę w weterynarzy z powołania!
    • michalmos Re: Dobry weterynarz w Bielsku-Białej 18.07.15, 19:30
      Grudziński przy Szarotki(mąż dentystki pani dr Grudzińskiej, właścicielki Dentistry Dextra)
      Michał Moś
    • ginaginagi Re: Dobry weterynarz w Bielsku-Białej 23.08.15, 16:40
      Witam!
      Byłam z małym buldożkiem francuskim na ogólnym przeglądzie w Vetce. Pierwsze wrażenie bardzo dobre. Pani doktor miła, obszernie wszystko wyjaśniała, po obejrzeniu w książeczce dotychczasowych szczepień (wykonanych przez hodowcę) zaproponowała trzecie. Wybrałam Vetkę ze względu na bardzo dobre w większości opinie, bogate wyposażenie oraz wygodny dla mnie dojazd. A jakie inni mają doświadczenia, chodzi mi o aktualne z 2014-2015 roku?
    • dnexter Re: Dobry weterynarz w Bielsku-Białej 19.09.15, 09:15
      Czy ktoś może wypowiedzieć się na temat Klinika Weterynaryjna Vetka ul. Generała Andersa 14 A ? Planuję poddać tam sterylizacji moją sunię.

• katamawira Re: Dobry weterynarz w Bielsku-Białej 19.09.15, 10:53
        Mogę... Pan doktor Szopa tak mi sunię załatwił że skończyło się w Sądzie Dyscyplinarnym gdzie pan doktór wyrok zarobił
        • dnexter Re: Dobry weterynarz w Bielsku-Białej 19.09.15, 16:43
          Uuuuu... Wybrałem tą klinikę ponieważ tam wykonują ten zabieg znieczulając gazem i robią bardzo małe nacięcia a zależy mi na możliwie najbezpieczniejszej metodzie zabiegu.
      • Gość: Xe Re: Dobry weterynarz w Bielsku-Białej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.16, 15:00
        Mam nadzieję,że suni nie poddałeś sterylizacji w Vetce !!! Ja to zrobiłam, sunia miała wtedy 1,5 roku i była okazem zdrowa. Zrobiłam zabieg ze względów prewencyjnych. DOKTOR SZOPA UŚMIERCIŁ MOJĄ SUNIĘ. Podczas sterylizacji przeciął jej jelito i krwawiącą wydał nam do domu ukrywając co zrobił, nawet nie podjął próby ratowania choć wiedział,że przebił jelito. Sunia zmarła w nocy tego samego dnia. Rano miał zrobić sekcję zwłok w naszej obecności. Rano przed otwarciem okazało sie że w nocy sam zrobił sekcję i tak poszatkował psa żeby zatrzeć ślady. Nam powiedział,że to był skręt żołądka. Zabraliśmy zwłoki psa i zawieźliśmy do Katowic-Brynowa do wojewódzkiej weterynarii. Ponowna sekcja wykazała to co wcześniej opisałam, a skręt żołądka został absolutnie wykluczony.
        Szopa ma sprawę karną, a już został ukarany przez komisję lekarską nadzoru weterynaryjnego z wpisem do akt. W całej sprawie, mimo dowodów,szedł w zaparte i był arogancki.
        NIE POWIERZAJCIE SWOICH ZWIERZĄT LEK.SZOPA Z VETKI W BIELSKU-BIAŁEJ !!!!!!!
        • Gość: daria Re: Dobry weterynarz w Bielsku-Białej IP: *.dynamic-ww-1.vectranet.pl 22.02.16, 23:51
          Ja jestem klientką kliniki VETKA od kilku lat i dr Szopa operował kilka z moich zwierząt i też psiaki moich znajomych-nie jakieś sterylizacje tylko złamanie nogi i nowotwór w brzuchu-wszystko przebiegło super. Coś nie chce mi się wierzyć w zbieg okoliczności tych złych opini - chyba konkurencja próbuje szkalować dobrą opinie pana doktora-ale wypisywać takie brednie Pozdrawiają szczęśliwe i zdrowe Rurcia i Megi
          • Gość: Xe Re: Dobry weterynarz w Bielsku-Białej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.16, 23:39
            to są brednie? obyś ty nie musiała kiedyś pisać takich "bredni", tylko żeby potem nie było - gdybym wiedziała.... Mam pełną dokumentację w domu i dowody! Zapytaj co ma wpisane w aktach ten lekarzyna, a potem mnie przeproś. No i trochę empatii!
          • Gość: Gość Re: Dobry weterynarz w Bielsku-Białej IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.16, 17:44
            To absolutnie nie zbieg okoliczności - Vetki nie polecam pod żadnym pozorem. "dzięki" doktorowi Szopie mój pies będzie do końca życia kaleką. Co gorsza doktor nie umie powiedzieć że coś poszło nie tak. Przeprowadził nieczytelne TTA i nawet niewspomnial o zerwaniu łękotki. W dodatku swojego znajomego lekarza który operował drugą łąkę do końca ślepo bronił. Błąd w operacji był widoczny dla laika. "dzięki" Panu doktorowi pies był poddany dwum dodatkowy operacjom w czeskiej klinice Ab- Vet- na szczęście istnieją jeszcze tacy cudownie specjaliści jak doktor Novak.
            • Gość: Aga Re: Dobry weterynarz w Bielsku-Białej IP: *.centertel.pl 05.10.16, 23:41
              Ja również odradzam Vetkę i dr.Szopę. Wykończył mi kota bengalskiego kasując za to bajońskie sumy (2500 zł w ciągu 3 tygodni) Nie potrafi przyznać się do błędu, nie chce robić wpisów do książeczki i nie wydaje opłaconej dokumentacji medycznej (zdjęcia RTG, wyniki badań) Za nie udaną operację skasował 1750 zł i nie chce wystawić nawet rachunku. Oszust.
              • Gość: Śliwka Re: Dobry weterynarz w Bielsku-Białej IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 06.10.16, 19:43
                Pełna dokumentacja się należy jak psu buda, a nawet jak jej nie da, to napisz do rzecznika odpowiedzialności zawodowej weterynarzy - wystarczy opisać przypadek i nic za to nie zapłacisz. Sama tak zrobiłam więc wiem jak to wygląda - nie musisz udowodnić błędu, bo się nie znasz, on zweryfikuje przypadek i zdobędzie materiały. Polecam może odzyskasz koszty jeśli zrobił błąd, a jeśli nawet nie to przynajmniej dokumenty do ciebie trafią. Pozdrawiam ciepło.
                • Gość: Aga Re: Dobry weterynarz w Bielsku-Białej IP: *.centertel.pl 06.10.16, 21:18
                  Bardzo dziękuję, zrobię tak jak piszesz,jeśli nie znajdę rzecznika to pozwolę się do Ciebie odezwać. Nie mogę tak zostawić tej sprawy.
                  Pozdrawiam serdecznie.
    • Gość: gosc_kruk Re: Dobry weterynarz w Bielsku-Białej IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.15, 10:51
      Nie polecam Vetki na Andersa, okaleczyli mi psa. W sumie w Bielsku nie ma dobrego lekarza, którego mogłabym polecić z czystym sumieniem ale za to w Czechach (w sumie nie aż tak daleko) klinika AbVet - cały czas naprawiają to co nasi lekarze wyczyniają z psami - smutne.
    • onlygosiaczek07 Re: Dobry weterynarz w Bielsku-Białej 27.01.16, 17:25
      BADZCIE OSTROŻNI!! Tu chodzi o naszych PUPILOW. Mam trzyletnią kotkę. Wielokrotnie szukałam najlepszego weterynarza do szczepień podstawowych, lecz też który będzie umiał interweniować w sytuacji nagłej, ciężkiej i by podchodził do zwierzęcia z sercem. Dlugo szukałam i w bb i w jego obrzeżach. Wychodziłam zniesmaczona o kociaku już nie wspomne.Nie było to to czego chciałam się spodziewać. Ale też nie działo się nic złego żeby wystawiać zła opinie. Do czasu!!! Wyczytałam superlatywy o wet Nadzieja... Atmosfera jak w żłobku!kot poczuł się tam jak w raju,wszystko zapowiadało się ok,bardzo ok.Pani Lek. Piękna prze miła osoba... Zastrzec nic nie można ale wizyty mega drogie, same kontrole jezdzenia niepotrzebnego "dosłownie" a za to wszystko się płaci!no ludzie zloci. Sterylizacje więc postanowiłam zrobić gdzieś indziej... Bo nie stać mnie na aż tak drogie wizyty i co dwa dni jeżdżenia z kotka bez sensu. Wysterylizowana była u Weterynarza na Piastowskiej. Operacja przebiegła pomyślnie. Ubranka nie było trzeba dokupić bo mają lepszy sprzęt więc nie kroili zwierzaka,rana była tylko po laserowym cięciu. Lekarze dobrzy, lecz podchodził do zwierzaka bez większego uczucia. Tam Mój kot po kontroli zupelnie przestał lubić weterynarzy. Po jakimś czasie jak to ze zwierzakami mój kot znów potrzebował pomocy. Dostała swierzba w uchu. Pasożyty były już bardzo uciążliwe. Przestraszylam się widząc tak szybki postęp choroby. Zadzwoniłam do Nadzieji znając już podejście do Zwierząt. Lek. MARCIN H! Skasował mnie na wstępie 80zl za "wyczyszczenie" kotu uszu PATYCZKAMI za popatrzcie przez mikroskop na swierzba, zaaplikowal palący lek do uszu i jakieś śmieszne kropelki na kark które miałam podać w domu.Kompletnie zero efektów. Stan infekcji był taki sam. Dwa dni później kontrola :) Do Pana heh Marcina H. 60zł takie samo czyszczenie Mój biedny kociak, przeraźliwie już ją bolało ;( dał mi płyn do czyszczenia jak się potem okazało przeciwwskazania jego był stan zapalny!!!Otilar i dał maść do aplikowania w strzykawce w domu (bez nazwy??)miałam sama mu to czyścić i podawać maść do ucha. Za 3dni zapraszal znowu. GOSCIU MA TUPET!!!naciągal mnie ewidentnie na kase!kot mega cierpiał w domu przeżywał horror krwawi mu uszka... ZEROefektów!!!! Płakać mi się chciało ;(!nocą wydzwanialam po weterynarzach odebrała bardzo miła Pani z weterynarii WETKA ul. Andersa. Umówiona byłam na kolejny dzień umyla jej uszy nowoczesnym sposobem. Buforem, jakaś tworząca sie piana w uchu i usunęli dokładnie żywe pasożyty. Szok. Wszystko wyjaśniła, odradza patyczki do uszu!!!tylko wlać płyn i masować. Dostałam Lek w postaci oliwnej oridermyl. Rewelacja! 21dni kuracja jakby coś się działo mam dzwonić. Zapłaciłam 70zł.Mija 5dzień, efekt jest!!!:)mega szczęśliwa jestem wspaniała lekarka. Atmosfera też świetna wszystkim polecam ja już WETKI z całą pewnością nie zdradzę. Są wspaniali. Mój kotek zadowolony :)myślę że jeszcze trochę i swierzba pozbedziemy się całkowicie :)!!!! POWODZENIA ZYCZE I WAM :)!
      • Gość: Szyszka Re: Dobry weterynarz w Bielsku-Białej IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.20, 18:14
        Lecznicy Nadzieja w BB tez nie polecam ! Po pierwsze bardzo drogo ! Właściciel ciągnie kasę bez ograniczeń ! Zleca kolejne badania , wciska kolejne preparaty witaminy i leki . Nawet wypisanie recepty jest płatne . Wszyscy lekarze z Nadziei już uciekli , pracują tam tylko studenci . Nie polecam !!!
    • pusiaija Re: Dobry weterynarz w Bielsku-Białej 29.05.16, 11:37
      Szukam dobrego weterynarza dla królika w Bielsku - Białej i okolicach
    • Gość: tom Re: Dobry weterynarz w Bielsku-Białej IP: *.speed-net.com.pl 16.11.16, 13:33
      Całkowicie nie polecam tego Weterynarza w tej przychodni BADA ul.Dojazdowa 7 w Bielsku-B.
    • Gość: AdamB Re: Dobry weterynarz w Bielsku-Białej IP: *.38.euro-lan.pl 20.03.17, 18:15
      Czy ktoś korzystał z usług kliniki Roch-vet w Mazańcowicach?
      Chcę tam pójść z moją shih tzu, która ma problemy z wypadającą rzepką.
    • Gość: zaneta Re: Dobry weterynarz w Bielsku-Białej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.17, 12:12
      Nasza kicia trafiła do Kliniki Trzech Diamentów w Bielsku-Białej w celu osunięcia guzów na sutkach. Zostaliśmy poinformowani o tym, że ze względu na wiek kotka możne się nie wybudzić z narkozy, ale szacowane prawdopodobieństwo wynosiło raptem 5 %. Pani weterynarz z Kliniki Trzech Diamentów zaznaczyła, że przeprowadzała już podobne zabiegi na starszych kotach i lepsze dla naszej kici będzie usuniecie guzów niż pozostawienie ich bez ingerencji chirurgicznej. Sugerując się dobrem kotki i wiedzą pani weterynarz zdecydowaliśmy się na zabieg. W efekcie zamiast wrócić ze zdrowszą kicią do domu, która uwielbiała leniuchować, bawić się pokonując przeszkody, znaleźliśmy się w sytuacji gdzie kotka obudziła się z niewydolnością nerek, wrzodami na żołądku i chorą wątroba.

W tej sytuacji postanowiliśmy skonsultować się z innym lekarzem weterynarii z Bielska Białej, który po spojrzeniu na wyniki badan krwi kotki ,sprzed zabiegu, stwierdził jednoznacznie, iż z takimi wynikami kot w ogóle nie powinien zostać dopuszczony do znieczulenia ponieważ badania wskazywały osłabiona prace nerek. Według opinii tego lekarza najpierw należało doprowadzić nerki kota do właściwego funkcjonowania, gdyż znieczulenie kota w takim stanie może doprowadzić do niewydolności nerek, o czym nie zostaliśmy poinformowani przez panią weterynarz z Kliniki Trzech Diamentów, która zdecydowała się na znieczulenie kici i podanie jej dożylnie leków bez poinformowania nas o możliwych do przewidzenia skutkach ubocznych.

To weterynarz z którym się konsultowaliśmy zobrazował jak powinno wyglądać przygotowanie kota do zabiegu, jednak cofnięcie czasu nie było już możliwe. Pani weterynarz z Kliniki Trzech Diamentów stwierdziła, że można znieczulić kota w takim tanie, jednak należy zrobić to w odpowiedni sposób, w efekcie czego kicia obudziła się po zabiegu z szeregiem powikłań. Wydaje nam się, że nie potrzeba zbyt wielu dowodów aby stwierdzić, iż działanie pani weterynarz nie było właściwe. Efekt końcowy był taki, że po czterech dniach pobytu w Klinice Trzech Diamentów dostaliśmy informacje, że stwierdzono zgon kota.

Kicia rozcięta po całej długości od okolic mostka do pachwiny skazana była na cierpienie po zabiegu, który według medycyny opisywany jest jako zabieg płytki, a nie jako głęboka ingerencja w narządy kota narażając go na wysokie ryzyko utraty życia.

Warto dodać, że podczas naszej wizyty w Klinice Trzech Diamentów byliśmy namawiani na podpisanie zgody na eutanazje!!!!! W tamtej sytuacji owszem sugerowaliśmy się rozsądkiem i dobrem kota ale zaznaczyliśmy, że nie podpiszemy zgody na eutanazje kota podczas gdy jest odizolowany od nas, chcieliśmy towarzyszyć naszej kotce w tej ostatecznej chwili. Oczywiście byliśmy uspokajani przez pracowników Kliniki Trzech Diamentów co pozwalało nam do końca wierzyć w powodzenie i trzymać kciuki za zdrowie naszej kotki.

Teraz już wiemy, że prze ostatnie cztery dni swojego istnienia nasza kotka traktowana była jak królik doświadczalny a pani weterynarz z Kliniki Trzech Diamentów w Bielsku-Białej zachowała się NIEHUMANITARNIE! Pomimo plakietki którą nosi i certyfikatów widniejących na jej ścianie nie powinna leczyć zwierząt i śmiem wątpić czy nadaje się chociażby do prowadzenia hotelu dla zwierząt!

Nie życzymy żadnemu kotu żeby trafił w ręce pani weterynarz z Kliniki Trzech Diamentów i był skazany na podobne cierpienie. Mamy nadzieje, że nasza kicia wybaczy nam kiedyś, że zaufaliśmy "pani weterynarz", która założyła klinikę jak podkreśla na stronie internetowej "z miłości do zwierząt".

BĄDŹMY ŚWIADOMI, nie dajmy się naciągać i nie pozwalajmy osobie wmówić bredni osobom, które sugerują się dobrem materialnym a nie dobrem zwierząt.
      • msgosik Re: Dobry weterynarz w Bielsku-Białej 22.10.17, 15:27
        Zgadzam się, wczoraj póznym wieczorem zadzwoniłam do nich bo mają ponoć opiekę całodobową. Mój jeden ze szczeniaków (prowadzę legalną hodowlę) dostał wstrząsu po pierwszym szczepieniu. Pani weterynarz, która w tym czasie pełniła dyżur bardzo zresztą miła w romowie poleciła mi abym udała się do nocnej apteki i zakupiła polecone przez nią leki. W dniu dzisiejszym pojechałam do swojego weterynarza ze szczeniaczkiem w stanie krytycznym, poinformował mnie, że w takich przypadkach trzeba reagować natychmiast i podać odpowiednia leki w zastrzykach, kroplówkę itp. Po prostu mają w dupie zwierzęta, sobota, dzień wolny, impreza itp. i Pani weterynarz z Trzech Diamentów wolała olać temat, aniżeli przyjechać na dyżur do chorego zwierzaczka. Teraz jest pod dobrą opieką, ma nikłe szanse na przeżycie, ale walczy dzielnie otoczony pełną opieką weterynaryjną. Czekam już teraz na cud.
    • michalmos Re: Dobry weterynarz w Bielsku-Białej 01.07.17, 22:30
      Albo lecznica u Banetów(tuż obok dentysty) albo Grudziński. Więcej nie przychodzi mi do głowy.
    • michalmos Re: Dobry weterynarz w Bielsku-Białej 17.10.17, 18:22
      Polecę tutaj lecznice, które, żeby było śmiesznie, sąsiadują z gabinetami dentystycznymi. Jedna to ulica Wapienna a druga to ta obok Dentistry Dextra.
    • msgosik Re: Dobry weterynarz w Bielsku-Białej 22.10.17, 15:09
      Jeśli ktoś szuka bardzo dobrej opieki weterynaryjnej dla swojego pupilka to polecam Przychodnię Weterynaryjną "Wapienica".
      100% opieki, uczciwości, zaangażowania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka