gosiafr 29.07.03, 18:44 Co można robić w Szczyrku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
albrecht1 Re: Szczyrk 30.07.03, 16:02 gosiafr napisała: > Co można robić w Szczyrku? Kłócić się o miedzę pod wyciągami. Nawet w lecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: Szczyrk IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.08.03, 12:49 albrecht1 napisał: > gosiafr napisała: > > > Co można robić w Szczyrku? > > > Kłócić się o miedzę pod wyciągami. Nawet w lecie. Nie nam o tym sądzić, Ja miałam gdzie korzystać z wyciągów GAT-u w zimie... Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: Szczyrk 18.08.03, 16:48 Gość portalu: Zuzia napisał(a): > Nie nam o tym sądzić, Ja miałam gdzie korzystać z wyciągów GAT-u w zimie... Pewnie w Korbielowie, bo kolejka na Golgotę była całkiem spora juz 30 min. po otwarciu wyciągów. W tym samym czasie w Czyrnej wiatr hulał sobie pod zamknietymi wyciągami :-( i na kilku całkiem dobrych trasach, chocby Bieńkuli. I niestety Zuziu, nam o tym sądzić, skoro przyjeżdżamy do Szczyrku by skorzystać z jego walorów, czyli górskich stoków, tak zimą jak latem. Bezsilna złość człowieka ogarnia jak słyszy gdy ciągnący się spór uniemożliwia modernizację wyciągu na Małe Skrzyczne. Dzieki zmianom wyciag, a właściwie już kolejka mogłaby być atrakcją również poza zimowym sezonem. Niestety spór o miedzę staje się coraz bardziej wyniszczający. A szkoda wielka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: Szczyrk IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.08.03, 18:08 W Korbielowie nie ma GAT-u,,, kolejki drogi Albercie były przed sporami też, owszem nie jest to reklama dla Szczyrku (kłótnia o miedzę,,) Ale my nie róbmy większej antyreklamy!! Turyści są i niech będę Szczyrk ma swój klimat kto go zna to i tak pomimo góralskiego uporu do niego będzie przyjeżdzał, nie pozbawiajmy zatem innych gości dobrego klimatu,,tych co będą pierwszy raz!!! Nadal myślę,że nie nam sądzić o tym czemu Gliwicka Agencja nie chce płacić właścielom za używanie ich gruntu, a oni za darmo mają dać im stok do używania..?? Wyszli chyba z założenia ,że lepiej stracić więcej kasy niz mniej..?? Nie mi o tym debatować, jednak chce mieć stok do jazdy,,i wystarczy mi to co było,,bo lepiej to niz nic...Zwyczaj góralski to też narzekanie..?? Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: Szczyrk 19.08.03, 17:40 Gość portalu: Zuzia napisał(a): > W Korbielowie nie ma GAT-u, Jest Zuziu. Jesli zachowałaś kartę magnetyczną ze szyreckich wyciągów, w nastepnych sezonie spróbuj skorzystać z niej w Korbielowie. > kolejki drogi Albercie były przed sporami też, To prawda. Po wprowadzeniu kart miałem nadzieję, że zostaną ograniczone. Infrastruktura jest jednak ciągle mizerna. >Turyści są i niech będę Szczyrk ma swój klimat kto go > zna to i tak pomimo góralskiego uporu do niego będzie przyjeżdzał, nie > pozbawiajmy zatem innych gości dobrego klimatu,,tych co będą pierwszy raz!!! Nie mam takiego zamiaru. Ja też tu przyjeżdżam na piesze wędrówki na Skrzyczne, Malinowską Skałę i inne. Widoki, góry są wspaniałe. Na narty jednak wolę Korbielów, Zwardoń (podziękowania dla Piasta), albo malutki Przyłeków k. Żywca. Jest normalniej i spokojniej. > Nadal myślę,że nie nam sądzić o tym czemu Gliwicka Agencja nie chce płacić > właścielom za używanie ich gruntu, a oni za darmo mają dać im stok do > używania..?? Mylisz się. Nie zamierzam bronić GAT, jednak agencja płaci właścicielom gruntów. Jednak niektórzy z nich uznali, że będą lepiej zarabiać jeśli przejmą ośrodek na własność. I tu docieramy do ciekawego sedna. Tym , kto prowadzi rej wśród niezadowolonych jest były kierownik ośrodka GAT w Szczyrku. W tym sporze nie ma dobrej woli. A cierpi na tym Szczyrk. Możemy nie mówić o tym na forum, ale co to da? Złą reklamę robią zwaśnione strony. Po cóż zatem wmawiać ludziom, że jest wspaniale kiedy jednak tak do końca nie jest? Mimo wszystko mam nadzieję, że Szczyrk bedzie mógł się rozwijać z korzyscią tak dla mieszkańców jak i gości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cover Re: Szczyrk IP: 80.48.246.* 02.08.03, 23:44 Były sobie 3 miasteczka, Ustroń, Wisła, Szczyrk. Ale tylko Szczyrk pozostał dziurą gdzie po 22 wyganiaja z knajpy. Można sie tu tylko zawodowo nudzić ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Szczyrk IP: 213.17.165.* 05.08.03, 10:07 masz racje kolego 22 i pa pa pa dobranoc i chyba jeszcze długo zostanie Szczyrk za Wisła gdzie zrozumieli juz dawno,ze to turysci zostawiaja pieniadze i to nie małe.No ale skoro w Szczyrku nie mozna liczyc na nic wiecej jak przejazd kolejka na Skrzyczne lub wjechac na Salmopol lub no własnie na co wiecej ????????imprez prawie zadnych tyle co zagraja na tygodniu kultury beskidzkiej i na pozegnanie lata w amfiteatrze i to tez nie zadługo bo obok ma chałpe postawiana pewien pan któremu przeszkadzaja takie imprezy.Mam nadzije,ze nowy burmistrz sam dojdzie do tego ze aby przyciagnac turystów trzeba zrobic bardzo duzo aby oni zostawiali pieniazki w Szczyrku i było ich jak najwiecej bo samymi dyskotekami typy Zylica,Orle Gniazdo to stanowczo za mało,a do tego dochodza osoby które szukaja innych rozrywek niz dyskoteki.Tak wiec duzo bardzo duzo pracy włodarzy Szczyrku aby turysci nie nudzili sie w Szczyrku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: Szczyrk IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.08.03, 12:47 Gość portalu: Cover napisał(a): > Były sobie 3 miasteczka, Ustroń, Wisła, Szczyrk. Ale tylko Szczyrk pozostał > dziurą gdzie po 22 wyganiaja z knajpy. Można sie tu tylko zawodowo nudzić ! A ja zawodowo rozwijam się w większym mieście, natomiast do Szczyrku wracam z wielką radośćią, że znów w nim jestem!!! Można w nim naprawde wiele jeśli tylko się chce widzieć coś oprócz knajp!!! Ciekawe czy bys chciał mieszkać np. w - wie, śmierdzącej,,,pewnie byś chciał bo tu knajp dużo, ale w tyg.mało co się dzieje - większość rozwija się zawodowo ;)!!! Ps; Ciekawe co więcej się dzieje oprócz Małyszowej Wisły w Ustroniu, Ja bynajmniej nic ciekawego tam nie odkryłam opróćz trochę ciekawych widoków i szlaków rowerowych, które w Szczyrku są ciekawsze ;))!!! PS; pozdrawiam knajpowiczów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irka Re: Szczyrk IP: 217.153.15.* 03.09.03, 14:59 Wypraszam sobie. Mieszkam w Warszawie od kilku lat i czuję się tu lepiej niż w Szczyrku, skąd pochodzi moja rodzina i gdzie spędziłam dzieciństwo. Oto właśnie taka cecha: najpierw palnąć jakieś głupstwo/nietakt, a dopiero potem się zastanowić. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: Szczyrk-nie jest taki zły!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.08.03, 12:34 Dobre pytanie..hehe Widzisz to zależy kto co lubi.To prawda,że Szczyrk pod względem imprez, nie wygląda najlepiej.Jednak są miesjsca,które mogą zaciekawić.Jest choćby Skrzyczne z którego można pooglądać piękne widoki (czas wyjścia i zejścia 4 godz. + inne arakcje na górze (linka górska..itd)to daje cały dzień zajęcia! Można również zwiedzić kościół na GÓRCE (pod względem architektonicznym ciekawy również!! ;)), po drodze dla wracających mniej ciekawy hotel Orle Gnizdo, a w nim dyskoteka;))Mozna również wyjechać przełęczą Salmopolską na Biały Krzyż (tam najładniejsze oklice-jeśli chodzi o góry!!) A Centrum ooferuje sporo knajpek, ogródków w których mozna się napić piwa po dziennej wyprawie w góry i w nich coś przeważnie się dzieje(niekoniecznie do 22.oo-napewno nie w weekendy) Jeśli będzie się mieć trochę szczęścia to mozna trafić na imprezę nie koniecznie folklor pod skocznie skalite,pod Amfiteatr!! Jest niewielkie, z opóźnionym repertuarem stosunkowo do np. BB KINO (także jak nie zdążysz zobaczyć najnowszych nowości kinowych w swoim mieście napewno zobaczysz je w Szczyrku!!!) PS; Podobno każde miejsce ma swój urok więc wszystko warto zobaczyć,oceń samemu i daj znać co zobaczyłaś i czy się podobało !!! pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś