Dodaj do ulubionych

Systemy nawigacji

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.04, 15:01
Czy ktoś mógłby opisać nowoczesne systemy nawigacyjne w samolotach
pasażerskich?
Obserwuj wątek
    • Gość: remulak Gosia z pewnością IP: 212.244.167.* 22.02.04, 16:48
      i linka do zdjęcia poda...
      • radek85 Gosia jest super, remulak to dno 22.02.04, 17:09
        A niech poda linka. Ja bardzo lubie posty Gosi, w przeciwieństwie do nijakich
        ewentualnie głupich postów remulak.
    • Gość: michal_pilot Re: Systemy nawigacji IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 22.02.04, 20:25
      kombinacja GPS (satelity), ukladow inercyjnych i nawigacji radiowej VOR. Pilot
      sie nie musi bawic w szczegoly gdyz jego pozycja jest wyswietlana w kazdym
      momencie na ekranie.
      • Gość: tomek Re: Systemy nawigacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.04, 20:28
        A co to są uklady inercyjne i nawigacja radiowa VOR? Chodzi mi o szczegoły
        techniczne. Wiesz coś na ten temat czy tylko wymienić potrafisz?
        • Gość: michal_pilot Re: Systemy nawigacji IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 22.02.04, 20:52
          jak chcesz sczegoly to musisz wyjec z tego forum i duzo poczytac ... ktos ci
          juz dal link.
          • Gość: tomek Re: Systemy nawigacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.04, 20:55
            Czyli potrafisz tylko wymienić. Taki z ciebie pilot?
    • Gość: pajlot Re: Systemy nawigacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.04, 20:46
      Ależ proszę, Tomku!

nawigacja.lotnicza.ag.bocznica.org/
      • Gość: tomek Re: Systemy nawigacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.04, 20:52
        A nie przyszło ci do głowki, że chodzi mi o wymianę zdań, dyskusję, zadawanie
        pytań, uzyskiwanie odpowiedzi właśnie na forum, a nie szukanie czegoś jałowo w
        googlach? Zastanów sie nad tym lub przyjmij do wiadomości.
        • cavy Re: Systemy nawigacji 22.02.04, 21:00
          Ja wrzucam link bo nie jestem fachowcem w tym zakresie:
          www.heading.enter.net.pl/
        • Gość: pajlot Re: Systemy nawigacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.04, 21:27
          Coś tomciu reagujesz zbyt emocjonalnie...
          Wiesz, temat jest raczej szeroki, i wcale nie zachęciłeś do dyskusji pierwszym
          postem. Cyt.:

>Czy ktoś mógłby opisać nowoczesne systemy nawigacyjne w samolotach
          >pasażerskich?

Zaguglaj, tam jest to dobrze _opisane_, potem zadaj konkretne pytanie, zacznie
          się dyskusja.
          Mniej zapalczywości życzę i pozdrawiam.
      • gosca Re: Systemy nawigacji 22.02.04, 20:53
        Rozumiem, że pajlot nic nie wie na ten temat a szczegółów każe szukac w google?
        A szkoda.
      • gosca Re: Systemy nawigacji 22.02.04, 20:54
        Rozumiem , że pajlot nic nie wie na ten temat a szczegułów każe szukac w
        google?
        A szkoda.
        • Gość: pajlot Re: Systemy nawigacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.04, 21:38
          Niewiele rozumiesz, tomku. Do SZCZEGÓŁÓW można dojść w dyskusji, a w guglu
          znajdziesz opisy i podstawy.

Pozdrawiam tak czy inaczej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka