Dodaj do ulubionych

Emergency Exit

29.02.04, 09:21
Dwa pytania do osob wybierajacych miejsca w rzedach przy wyjsciu
bezpieczenstwa.
1. Czy personel pokladowy poucza was o tym, jak sie otwiera wyjscie awaryjne?
2. Czy zdarzylo wam sie leciec w sytuacji, gdy wspolpasazerami byly osoby,
ktore nie powinny siedziec w Exit Row?
Obserwuj wątek
    • higher_eu Re: Emergency Exit 29.02.04, 14:43

1. nie
      2. nie

a czemu pytasz???

karen_walker napisał:

> Dwa pytania do osob wybierajacych miejsca w rzedach przy wyjsciu
      > bezpieczenstwa.
      > 1. Czy personel pokladowy poucza was o tym, jak sie otwiera wyjscie awaryjne?
      > 2. Czy zdarzylo wam sie leciec w sytuacji, gdy wspolpasazerami byly osoby,
      > ktore nie powinny siedziec w Exit Row?
      • karen_walker Re: Emergency Exit 01.03.04, 00:11
        Pytam z ciekawosci - taki sondaz sobie robie. Zdarzyly mi sie dwa loty, kiedy
        mialem watpliwosci co do tego, ze ktokolwiek zwracal uwage na to, kogo sadza na
        tych siedzeniach. Raz siedzial kolo mnie niepelnosprawny facet (byl po wylewie
        i mial niesprawna lewa reke).
        Drugi raz musielismy z moim znajomym zrobic awanture, bo przy zdawaniu bagazu
        poprosilismy o exit row ale powiedziano nam, ze wszystkie siedzenia byly
        zajete. Przed boardingiem jeszcze raz zapytalismy sie, czy sa wolne jakies
        miejsca w exit row. Nie bylo. Po wejsciu do samolotu okazalo sie, ze w jednym z
        rzedow siedziala jakas kobieta z dwojgiem dzieci (13-14 lat). Strasznie nas to
        wkurzylo.
        • Gość: tony Re: Emergency Exit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 08:46
          A co, w taki bezczelny sposób chciałeś wymusić sobie miejsce przy oknie?
          • karen_walker Re: Emergency Exit 01.03.04, 09:53
            Nam nie chodzilo o miejsce przy oknie tylko w exit row. Chodzilo o wiecej
            miejsca na nogi. Ja nie jestem piecioletnie dziecko, ktore sie podnieca
            widokami z okna.
          • karen_walker Re: Emergency Exit 01.03.04, 09:54
            Czy masz cos do powiedzenia na zadane pytanie?
            • Gość: tony Re: Emergency Exit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 09:57
              A nie pomyslałeś jak poczuły by się osoby wysiudane przez ciebie z tych całkiem
              dobrych miejsc? Może ktoś inny też sobie je wymarzył? Twojes zachowanie było
              egoistyczne i bezczelne.
              • karen_walker Re: Emergency Exit 01.03.04, 10:02
                1. Nie obchodzi mnie co czuja osoby, ktore siadaja nie tam, gdzie nei powinny
                siedziec.
                2. jesli ktos inny sobie wymarzyl te miejsca, to mogl zrobic to samo
                3. Dzieci nie maja prawa tam siedziec ze wzgledu na przepis
                4. Nie znasz sie, to siedz cicho
                5. Mozesz zmieniac nick do usranej smierci a i tak wiadomo, kto jestes
                • Gość: tony Re: Emergency Exit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 10:06
                  No kto jestem? Popisz się swoją kobiecą intuicją.
                  Z tego co piszesz wynika, że jesteś egoistycznym gburem. A jak chcesz tam
                  siedziec to zareaerwuj sobie tam miejsce a nie bezczelnie przeganiaj osoby,
                  ktore to juz wcześniej zrobiły powołując się na przepisy które znasz ale nie
                  rozumiesz.
                  • karen_walker Re: Emergency Exit 01.03.04, 10:12
                    Przepisow to ty ani nie znasz a juz na pewno nie rozumiesz

Gowno mnie obchodzi, co tobie wynika.

GET A LIFE, YOU LOSER!
                    • Gość: tomy Re: Emergency Exit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 10:16
                      Tak się składa, że jestem stewardem i tego typu rządania jak twoje kwitujemy
                      pogardliwym uśmieszkiem i zwrotem na pięcie w inną stronę. A takim
                      bezczelniakom jak ty to wkładamy palce do ciepłych porcji i plujemy do
                      szklanek. Więc nie wiem czy ci się opłaca z nami zadzierać.
                      • karen_walker Re: Emergency Exit 01.03.04, 13:44
                        1. Mam dla ciebie propozycje - wsadz sobie palec w pupe, bedzie ci jeszce
                        cieplej (jak chcesz pluc, napluj sobie na ten paluszek wczesniej, zeby ci
                        latwiej wszedl)
                        2. Sadzac z czestotliwosci twoich bzdurnych postow na tym forum pod tym i
                        innymi nickami (zarowno z i bez logowania), nie sadze zebys mial jakakolwiek
                        prace - stewarda czy nie.
                        3. Czy jeszce nie dotarlo do ciebie, ze i tak wiekszosc ludzi, ktorzy tutaj
                        zagladaja wiedza, ze sam sobie odpowiadasz na swoje posty i umieszczasz
                        komentarze, ktore maja ludzi zdenerwowac. Jesli nie, to zrozum to wreszcie.
                        4. Nick mozesz sobie zmieniac do woli, ale twoj adres IP jest jeden i ten sam.
                        O tym nie pomyslales, co? No to teraz martw sie, czy i kiedy twoj komputer nie
                        bedzie mial nieproszonych gosci.
                        • Gość: tony Re: Emergency Exit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 23:16
                          Ty jesteś pojebany facet. Lecz się.
    • Gość: Lukasz Re: Emergency Exit IP: *.37.16.57.adsl.snet.net 29.02.04, 15:39
      1. W USA tak: FA maja obowaizaek zaputac sie czy jestes w stanie i wole pomocy
      w przypadku potrzeby - FA maja tez obowaizek ze jezelki ich zdaniem pax nie
      spewnia ich warunkow go przesadzic.

2) pewnego rejsu w exit row siadl facet jak dab ktory po raz pierwszy lecial
      samolotem - jak FA do niego przyszala z ta formulka ... "are willing and able
      to operate exit row..." to on jej powiedzal ze nie wi co to jest emergency exit
      bo pierwszy raz siedzi ... poczym on mu wijasnila i przesadzila z paxex za exit
      row.
      Pare razy zdazylo mi sie zaobserwowac ze w exit row albo w wyznaczonycm
      miejscach PA, przyznawane soe matki z malymi dziecmi albo kobiety w ciazy(!)))
    • cavy Re: Emergency Exit 29.02.04, 18:04
      Jak leciałem ERJ145 British Airways to FA pokazywała paxowi siedzącemu tam jak
      się to otwiera.
    • janka_m Re: Emergency Exit 01.03.04, 20:55
      Hmmm... ja tez jestem stewcią, ale nie wsadzam nikomu palców w żarełko jak
      jest "upierdliwy". I ZAWSZE eksmituję z Exit row osoby które nie powinny tam
      siedzieć.
      1. Jak się to zrobi elegancko to nie jest im przykro
      2. Załóżmy że hmmmm..... "zsuniemy z pasa" (wariant optymistyczny). Mi obetnie
      nogi, i ktoś będzie mnie mysiał z samolotu wynieść. Sadzę, że nie zrobi tego
      ani mamusia, ani zawałowiec... (odrobina egoizmu zawsze się przydaje, he, he,
      he..)

• karen_walker Re: Emergency Exit 01.03.04, 21:03
        Dzieki za postawe. Wspolczuje ci, bo w takich sytuacjach, gniew przesadzanego
        pasazera skupia sie na tobie, a wina jest wylacznie po stronie osob obslugi
        odprawiajacej na lotnisku, ktore daja siedzenia w exit row dzieciom/inwalidom.
        nawet jesli ktos rezerwowal on-line, to i tak przy boardingu powinno sie
        takich "wyluskac".
        • brtlmj Re: Emergency Exit 01.03.04, 21:57
          > odprawiajacej na lotnisku, ktore daja siedzenia w exit row
          dzieciom/inwalidom.
          > nawet jesli ktos rezerwowal on-line,

A da sie zarezerwowac sobie miejsce przy wyjsciu awaryjnym inaczej niz przy
          odprawie ? Mi na to nie pozwolila zadna linia, zawsze slyszalem ze musza mnie
          fizycznie zobaczyc.

Bartek.
          • karen_walker Re: Emergency Exit 01.03.04, 22:28
            To zalezy. BA pozwala pasazerom, ktorzy naleza do Executive Club. Nie udalo mi
            sie nigdy z American, mimo ze mam AAdvantage card (byc moze juz byly zajete).
            Akurat w AA najmniej mi na tym zalezalo, bo i tak maja wiecej miejsca w coach
            niz inne linie (Brawo, AA!!!). LOT kiedys chyba pozwalal. Teraz juz nie. Ale
            nawet jesli nie mozna tego zrobic on-line, to polecam strone www.amadeus.net.
            Jesli linia lotnicza uzywa tego systemu rezerwacji (a LOT uzywa), to mozna
            sprawdzic, ktore miejsca sa juz zajete. Przed moja ostatnia podroza LOTem, nie
            moglem zarezerwowac exit row on-line. Potem okazalo sie, ze jakies miejsca
            zostaly zajete. Zadzwonielm do LOTu i spytalem czy nie moznaby zarezerwowac
            miejsca w exit row. Nikt nic nie mial przeciw temu.
            • brtlmj Re: Emergency Exit 01.03.04, 22:54
              > nawet jesli nie mozna tego zrobic on-line, to polecam strone www.amadeus.net.
              > Jesli linia lotnicza uzywa tego systemu rezerwacji (a LOT uzywa), to mozna
              > sprawdzic, ktore miejsca sa juz zajete.

Gdzie dokladnie na stronie ? Jakos nie moge tego znalezc :-/

Bartek.
              • karen_walker Re: Emergency Exit 01.03.04, 23:14
                1. www i tak dalej
                2. kliknij na "check my trip" po lewej stronie
                3. otworzy sie nowe okno
                4. wpisz numer rezerwacji i nazwisko
                • brtlmj Re: Emergency Exit 01.03.04, 23:22
                  > 3. otworzy sie nowe okno
                  > 4. wpisz numer rezerwacji i nazwisko

A, wiec musze juz miec rezerwacje. Szkoda, myslalem ze bede mogl wybierac sobie
                  date podrozy czy konkretny lot kierujac sie tlokiem na pokladzie (a raczej jego
                  brakiem). Ale strona i tak jest bardzo uzyteczna, dzieki :-)

Bartek.
                  • karen_walker Re: Emergency Exit 02.03.04, 00:13
                    American pozwala sprawdzic (www.aa.com, reservations, check available seats)
                    przed zrobieniem rezerwacji. O innych liniach mi nie wiadomo. Jak ktos ma
                    informacje, to chetnie bym sie dowiedzial.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka