Dodaj do ulubionych

Twarde ladowanie

09.06.04, 10:46
www.airliners.net/open.file/595976/L/
Jak myślicie skąd się biora te pomarszczenia na kadłubach B747?
Obserwuj wątek
    • Gość: Wojtek Re: Twarde ladowanie IP: *.lot.pl 09.06.04, 11:55
      Odpowiedz znjadziesz w:
      "Statyka i stateczność konstrukcji prętowych i cienkościennych" autorstwa prof.
      Z.Brzoski.
      • Gość: roland Re: Twarde ladowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 11:58
        Proszę, przybliż nam ten temat, gdyż nie każdy ma dostep do tak fachowej
        literatury:)
        • Gość: doobel Re: Twarde ladowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 20:36
          Kazdy ma dostep. Biblioteka Narodowa, biblioteki uczelni technicznych. Te 2gie
          znajduja sie w kazdym wiekszym miescie
          • Gość: roland Re: Twarde ladowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 20:43
            Ale ja chcę by ktoś fachowy o tym podyskutował na niniejszym forum!
            • sv-hits Re: Twarde ladowanie 14.06.04, 21:43

> Ale ja chcę by ktoś fachowy o tym podyskutował na niniejszym forum!

my wiemy czym sie takie "podyskutowanie" na tym forum z reguly konczy -
              wysmianiem fachowca. Na szczescie nie znajdziesz tu duzo fachowcow skorych
              polknac haczyk ...
              • Gość: roland Re: Twarde ladowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 21:51
                Bo może to tylko udający fachowców. Znają tylko temat zagadnienia a już
                konkretów niestety. Za to odsyłać do żródeł wszelakich to jak najbardziej
                potrafią. Mam jednak nadzieję, że jest ktoś skłonny do rzetelnej rozmowy i
                wymiany spostrzeżeń.
                • Gość: Wojtek Re: Twarde ladowanie IP: *.lot.pl 01.07.04, 08:31
                  W odpowiedzi pare uwag:
                  1.To jest grupa DYSKUSYJNA, a nie szkolka niedzielna.
                  2.Wyjasnianie czegos na poziomie akademickim na tym forum nic nie da bo nie masz
                  podstaw. Jesli masz podstawy to po przeczytaniu ksiazki sam zrozumiesz. Jest to
                  podstawowa ksiazka do nauki Wytrzymalosci Konstrukcji Lotniczych na MEiLu.
                  3. Rozumiem, ze Ty jestes jak najbardziej fachowcem w dziedzinie oceniania
                  fachowosci innych. Jesli nie, to podpuszczac mozesz kolegow. Jesli chodzi o mnie
                  to patrz moj IP(nie uzurpuje sobie miana fachowca, ale WKL zdalem u prof.
                  Brzoski osobiscie, czego i Wam zycze).
                  4.Rzetelna rozmowe i wymiane spostrzezen (na bazie fizyki klasycznej-o ile mnie
                  pamiec nie myli) mialem jakis czas temu z inicjatorka tego watku-THX.
                  5.Aby podawac zrodla trzeba znac ich tresc.
                  6.ROTFL.Juz dawno nikt mnie tak nie rozbawil.
                  Milej zabawy
            • suck_my_cock roland, 14.06.04, 23:51
              Na co ci fachowiec? Przeciez ty z rozmowy fachowcow i tak nic nie zrozumiesz...
    • sv-hits Re: Twarde ladowanie 13.06.04, 08:55
      oczywiscie nie ma tu kszty dowodu ze to bylo naprawde "twarde" ladowanie.
      • stewex Re: Twarde ladowanie 14.06.04, 13:05
        W tym przypadku to fala goracego powietrza zmienia miejscowo ostrosc zdjecia i
        zakloca prawidlowa optyke. Tak mi sie wydaje.
        • cavy Re: Twarde ladowanie 14.06.04, 20:44
          stewex napisał:

> W tym przypadku to fala goracego powietrza zmienia miejscowo ostrosc zdjecia
          i
          > zakloca prawidlowa optyke. Tak mi sie wydaje.
          Mnie to nie wygląda na falę powietrza. Wydaje mi się że kadłub dużej maszyny
          poddaje się przy przyziemianiu czy turbulencjach i to tak ma być.
      • Gość: kix Re: Twarde ladowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 18:29
        A co to jest "twarde lądowanie"? Jaka jest definicja?
        • sv-hits Re: Twarde ladowanie 14.06.04, 20:26
          Gość portalu: kix napisał(a):

> A co to jest "twarde lądowanie"? Jaka jest definicja?

Moja prywatna definicja bylaby ze twarde ladowanie jest wtedy kiedy samolot
          przekroczyl dopuszczalny limit na G-forces w momencie ladowania. Innymi slowy
          nastepny lot jest niemozliwy bez inspekcji.
          • Gość: tete Re: Twarde ladowanie IP: *.kwadratowa.waw.pl / 213.17.162.* 15.06.04, 00:46
            a jaki jest dopuszczalny limit na "G-force"?
            • Gość: michal_pilot Re: Twarde ladowanie IP: *.arc.nasa.gov 15.06.04, 01:37
              nie wiem jak to sie przedstawia jesli chodzi o G-force ale podwozia wielu
              samolotow sa obliczone na uderzenie ziemi z maksymalna predkoscia pionowa okolo
              3 m/sek.
              • Gość: Wojtek Re: Twarde ladowanie IP: *.lot.pl 15.06.04, 07:20
                Ogolnie - dla samolotow pasazerskich przeciazenie 2-2,5g jest dopuszczalne (w
                zaleznosci od konfiguracji)
                Pozdr.
    • lay_me_on_layover Re: Twarde ladowanie 01.07.04, 00:08
      Zobaczyl ciebie i sie skrzywil.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka