IP: *.rawicz.sdi.tpnet.pl 21.01.05, 13:11
Powiedzcie mi co sie dzieje z samolotami które trafiają na pustynię Mojave
MHV ???
Czy one wracają stamtąd do służby ???
Czy jest to tylko parking na "jakiś czas" ???
Obserwuj wątek
    • Gość: Maly Re: Mojave IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 21.01.05, 18:23
      czasem owszem zdarzaja sie powroty..... ale to jest zlomowisko samolotow a nie
      parking, dodatkowo piasek z pustyni niszczy wszystkie podzespoly itd
      • sv-hits Re: Mojave 21.01.05, 18:33
        > parking, dodatkowo piasek z pustyni niszczy wszystkie podzespoly itd

To jest kompletna nieprawda. Zaden piasek z pustyni. Mojave jest znane z
        idealnych warunkow klimatycznych na przechowywanie samolotow i zobaczysz tam
        samoloty parkujace wielu lini lotniczych nawet europejskich - KLM, Air France,
        itp. Radze kupic sobie bilet i zobaczyc to miejsce z bliska.
    • sv-hits Re: Mojave 21.01.05, 18:28
      Niektore wracja do sluzby, inne nie. Sa tam nawet czasami nowiutkie samoloty
      prosto z fabryki ktore tymczasowo sa tam przechowywane i czekaja na wejscie do
      lotow (np. 737 SouthWest). Jest tez bardzo duzo juz dosc starych samolotow
      ktore po prostu nie beda juz nigdy latac (w USA) ze wzgledow ekonomicznych.
      Masz troche gotowki? Mozesz kupic tam samolot za bardzo przystepna cene.
      • 2paco Re: Mojave 21.01.05, 21:47
        z tego co wiem to samoloty są pokrywane specjalną farbą, która je doskonale zabezpiecza właśnie przed szkodliwym działaniem atmosfery. o tym że panują tam idealne warunki nie słyszałem, ale o tym że samoloty wracają stamtąd do służby to i owszem :)
        • Gość: jast Re: Mojave IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 22.01.05, 19:42
          > tym że panują tam idealne warunki nie słyszałem,

minimalne opady, bardzo suche powietrze, slabe wiatry, tania ziemia (oplata
          miesieczna za parkowanie 747 okolo $1000). Oplaca sie nawet tym z Europy i
          Azji...
          • Gość: Maly Re: Mojave IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 23.01.05, 18:04
            no to teraz juz wiem dokladnie;-) bylem w poblizu niestety czasu i warunkow
            zabraklo aby tam podjechac i zaluje;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka