Dodaj do ulubionych

L1011 TriStar

IP: *.aster.pl 31.07.05, 19:59
Jestem na 99% pewien, ze w tym roku WEA wprowadzi do polski samolot L1011 TRISTAR.
Rozmawialem z konsultantami PodrozeTV i dzwonilem tez do WEA. Konsultanci
mowia, ze WEA bedzie wlasnie TRISTARAMI operowala direct z WAW m.in. do PUJ.
Na wszelki wypadek zadzwonilem do WEA i tu troche zgryz bo niejaki
Kaczanowski, z ktorym mnie polaczono generalnie "nie potwierdza i nie
zaprzecza" :/
Moze to oznaczac, ze faktycznie pracuja nad tym typem...
Zwlaszcza, ze na stronach PodrozyTV jest juz pelny opis maszyny.
Nie sadzicie, ze troche to nieoztropne ladowac sie w tak stary typ jak L1011?
Swoja droga - ciekawe skad je wytrzasneli?
Obserwuj wątek
    • gdabski Re: L1011 TriStar 31.07.05, 21:09
      Jeśli już, to jakaś inna linia posiadająca takie samoloty będzie dla nich
      latać...

/Gdbaski
    • Gość: ForU Re: L1011 TriStar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 21:11
      wezmą je z pustyni, ale do jest pikuś. Brakuje im personleu latającego,
      naziemnego w tym postholderów, mechaników, itp... nie mają także kasy na to aby
      tego rodzaju samoloty wprowadzić do eksploatacji. Rejsy mają się rozpocząć w
      pażdzierniku a jak na razie nic w tym temacie się nie rusza. Nikt się nie
      szkoli, nikogo nie szukają do pracy a nawet ULC nic nie wie (oficjalnie) na ten
      temat. Znaczy to że pomysł może skończyć się katastrofą, szczególnie że za
      partnera mają Pana Przewoźnika.
      • Gość: Wi(L)de Body Re: L1011 TriStar IP: *.aster.pl 31.07.05, 21:31
        Brakuje im personelu latajacego??
        A kto w tej czesci Europy ma personel latajacy na tym konkretnym typie????
        Samoloty mozna wziac w ACMI wiec po co im szkolic personel?
        A sokoro WEA lata to chyba z postholderami nie jest tak zle - nie?
        Z tego co wiem maja loty regularne dla poczty no i lataja czarterowo na ATRach.
        Ktos przeciez musi to nadzorowac...
        A co do Przewoznika to nie wiem kto zacz... Jakies konkrety?
        A tak w ogole byloby fajnie - w koncu ktos poza (nie)LOTem oferowalby long haule.
        Od 1 stycznia 2006 open sky nad atlantykiem i chyba nie byloby problemu zeby
        zaczac konkuroawc z tymi patafianami z Later Or Tomorrow na trasach do Hameryki ;)
        A jesli chodzi o poszukiwanie do pracy to looknij na strone WEA - szukaja FA do
        pracy...
        • Gość: WEB Re: L1011 TriStar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.05, 11:30
          postholderzy od poczty na trzepaczkach do powietrza raczej nie dadzą sobie rady
          na long houla w wykonaniu wide body - to jakbyś chciał maluchem brać udział w
          wyścigach F1. To samo dotyczy mechaników, itd.... To jest inna skala działania
          firmy, inne wyzwania, inne kaszty itd..
    • untochables Re: L1011 TriStar 31.07.05, 22:06
      czy może jest to chwila by ktoś znający ten rynek
      wszedł i zarobił na lotach a nie pan N który obecnie rozwozi poczte nocą
      • Gość: WEA Re: L1011 TriStar IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.08.05, 11:00
        Ludzie, skąd wy macie takie info?
        Czytając ten wątek zaczynam myśleć, że inne tematy tego forum są wielką
        abstrakcją...
        Dowiedzcie się czegoś najpierw a nie robicie głupie ploty i zamieszanie!
    • Gość: gosc Re: L1011 TriStar IP: 82.177.10.* 02.08.05, 17:05
      TRISTAR???
      To TO jeszcze lata???
      Ciekawe...
      Swoja droga bardziej w to jestem stanie uwierzyc niz w reanimacje APN (lol)
      • michaelandro Re: L1011 TriStar 02.08.05, 18:25
        Poczytajcie tutaj- koniecznie- mają latać samolotem najbezpieczniejszym na
        świecie :P

http://www.podroze.tv/index.php?pid=271
        • Gość: Roman Re: L1011 TriStar-brednie IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 02.08.05, 22:38
          nie czytajcie tych bzdur z podroze.tv, na temat krotszej drogi, bezpieczenstwa
          itd, narazie niegdzie nie ma sladu ze ktos cos chce leasingowac albo pozyczac,
          poza tym kazdy tri-star to przy dobrym ukladzie bedzie mial minimum conajmniej
          25 lat, do tego to cholernie paliwozerna maszyna, i ogolnie smierdzi mi to
      • Gość: Ja Re: L1011 TriStar IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.08.05, 19:03
        A DC10 lata?
        Co się głupio pytasz?
        • Gość: Tez ja Re: L1011 TriStar IP: *.sas.dk 04.08.05, 10:27
          Beda latac, czy nie - niewazne! Wazne, ze ta maszyna ma wielka zalete. Cytuje z
          opisu na stronie podroze.tv:
          "L1011 Tristar 500 jest samolotem trzysilnikowym, co zwiększa jego zasięg i
          powoduje, że leci po linii prostej w przeciwieństwie do samolotów
          dwusilnikowych. Pierwszy lot z nowym silnikiem miał miejsce w październiku 1978
          r."
          ROTFL!!!
          • Gość: Andrzej Re: L1011 TriStar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 11:14
            wlasnie o tym opisie mowie bzdura kompletna, to ze ma 3 silniki wcale nic nie
            znaczy jest wiele innych 3 silnikowych samolotow, zaden nie lata w lini prostej
            od tego sa korytaze powietrzne samoloty poruszaja sie pomiedzy wyznaczonymi
            punktami nie zawsze jest to linia prosta itd itd byl juz o tym watek wczesniej
            poszukaj sobie pod tytulem samolot podrozy tv.
            • Gość: Tez ja Re: L1011 TriStar IP: *.sas.dk 04.08.05, 11:26
              Sorki, moze moj post zabrzmial zbyt powaznie, ale piszac go tarzalem sie ze
              smiechu usilujac wyobrazic sobie jak maszyny dwusilnikowe lataja bokiem :D.
              Chociaz wlasciwie zawsze wydawalo mi sie, ze te twiny to jakos tak krzywo
              lataja... :)
              Pozdrawiam
              P.S. Z drugiej strony nie miallbym nic przeciw temu, zeby zobaczyc Tristara
              live gdzies w Polsce...
              • a380 Re: L1011 TriStar 04.08.05, 12:11
                Z tego co pamiatam pare razy ladowal w WAW L1011. Jakis portugalski charter.
              • swissboy Re: L1011 TriStar 04.08.05, 18:03
                sie nie smiej - mi kumpel w liceum probowal wmowic, ze samoloty to "lataja tak
                troche bokiem" - "bo na fimach tak zawsze pokazuja"... ;-)))
    • Gość: arek Re: L1011 TriStar IP: *.futuro.pl 10.08.05, 16:05
      No ciekawie sie robi na rynku.
      Wspolczuje pilotom latajacym na tak dlugich trasach takimi maszynami.
      Ciekawe ilu pilotow na ten typ wyszkola?
      Jak tak dalej pojdzie to ,aby bylo taniej turysci beda latali DC-8 lub Caravell.
      Rozumiem , ze TriStar bedzie tanszy w wynajeciu , ale z drugej strony koszty
      utrzymania beda znacznie wyzsze niz np. starego B 737.
      Musze przyznac rowniez ze tekst na stronach biura podrozy jest "mocny", ale
      ludzie ktorzy sie na tym nie znaja beda uspokojeni.
      Czy zauwazyliscie ze na 10 godzin lotu nie ma na pokladzie cateringu dla
      turystow w klasie economy?
      Fajnie.

Pozdr.

Arek
      www.czekoladaklub.com
      • Gość: Tomek Re: L1011 TriStar IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.08.05, 18:52
        B 737 nawet stary nie doleci na Dominikanę.
        Znalazłeś gdzieś taniej tygodniowy pobyt na Dom?
        Pewnie m. in. dla tego nie ma w economy cateringu ale są oczywiście na
        pokładzie miejsca dla bardziej zamożnych.
        • Gość: Ala Re: L1011 TriStar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 12:31
          ceny owszem sa atrakcyjne ale popatrzcie na hotele?? za takie pieniadze lub
          podobne mozna kupic oferte z niemiec do podobniej klasy hoteli, a co do tego
          cateringu to ok zgadzam sie aby bylo tanie go nie ma natomiast to iz mozna go
          sobie zamowic tylko przed wylotem jest kpina?????!!! odrazu albo sie decydujesz
          albo nie ludzie nie beda sobie czasem zdawac sprawy a jak rozniesie sie zapach
          jedzenia od innych nawet za kase go nie kupia??;-(
        • hien61 Re: L1011 TriStar 12.08.05, 11:41
          Co do B 737 masz zdecydowanie racje. Posiada za maly zasieg.
          Ale co do cateringu to wspolczuje pasazerowi , ktory przez tyle godzin leci z
          dzieckiem, no chyba ze wezmie ze soba jajka na twardo do samolotu.
          Co do oferty cenowej - to zgadzam sie jest tanio , ale zobacz na domki.
          Widziales je. To przypominam mi kiosk RUCHU.
          No, ale jak cena taka usluga.

Pozdr.
          Arek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka