Gość: kawala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.06, 19:54 No i znowy fantastyczne linie Fischer Air pokazały co potrafią. ponad doba opóźnienia - w głowie się nie mieści. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sornat Re: Fischer Air IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.06, 20:06 zanim zaczniesz bezseneowny watek poraz kolejny, zobacz co wyprawia C0... opoznienia sa wliczone w dzialalnosc lini lotniczych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawala Re: Fischer Air IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.06, 20:59 bo jak ktoś ma w d... klientów to nie powinien zajmować się biznesem. Niestety tutaj bezpośednim klientem tej niby linii lotniczej są biura podróży. indywidualni klienci już dawno by ich olali. I szanowny kolego po co porównywać do C0 - co to za moda równania w dół, do gorszego? ...no chyba że taka jest strategia tej firmy "być ciu powyżej poziomu szamba"....i nawet to im się nie udaje - są poniżej tego poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sornat Re: Fischer Air IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 09:08 porownuje do C0 bo central ma wiecej maszyn (fisher na ta chwile sprawna jedna) a nie opisuje sie tu kazdego spoznienia czy potkniecia tak dokladnie jak w przypadku fishera... kazdy taki wypadek jest od razu wszedzie rozglaszany, a wpadki LOT-u czy centrala sa w wiekszosci przemilczane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Fischer Air IP: 85.198.201.* 25.06.06, 21:55 Akurat C0 leci teraz po tych klientów którzy utknęli w POZ w oczekiwaniu na FFP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Fischer Air IP: *.aster.pl 25.06.06, 22:01 Tydzień temu C0 nie mając swojego samolotu wyleasingował samolot wraz z załogą /jak sądzę/ w tureckiej linii Corendon. gosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.W. Re: Fischer Air IP: *.chello.pl 26.06.06, 01:12 szanowny panie,akurat stała sie rzecz niespodziewana padła elektryka -jeden z kabli zasilajacych spowodowało spiecie, co uniemozliwiło dalsza ekploatacje statku powietrznego,w porciegdzie był postój samolotu nie ma odpowiedniej obsługize strony tech. co oczywiscie spowodowało cała lawine wydarzeń o której TY NAWET NIE MASZ ZIELONEGO POJECIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!....zanim zaczniesz sie wieszac na liniach lotniczych zastanów sie .....a najlepiej przesiądz sie na kolej...bo to mniej stresujace... poniał?????????????/ pozdrowienia dla zimnokrwistych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Fischer Air IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 10:09 Boże! W jakim są stanie te samoloty? To cud, że czasami któryś poleci i szczęśliwie powróci. A kabel sam z siebie nie robi zwarcia, tylko wtedy jak coś jest opluzowane, urwane czyli brak właściwej obsługi. Jak bym miała w takim stanie samochód, to z lawety bym nie zjeżdżała. A to się nazywa linia lotnicza Fisher z jednym samolotem sprawnym inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywny Re: Fischer Air IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.06.06, 11:20 Jak widać Ania (powyżej) specjalistka obsługi naziemnej samolotów Boeinga (pewnie jest certyfikowana na wszystkich typach) -jak rozumiem z profesjonalnej wypowiedzi:) Ania i inni pseudospecjaliści- proponuję wam nie zabierać głosu na temat, o którym nie macie pojęcia, bo jest to żałosne. Ktoś tę linię porównał z Centralem, zupełnie niepotrzebnie (z szambem nie należy się porównywać -jak ktoś wyżej stwierdził). Zrobię wyjątek od tej reguły i C0 ma opóźnienia każdego rejsu a FAP jedno:) Porównując siły przerobowe flot jednego i drugiego przewoźnika.... pozwólcie, że nie będę porównywał ale proporcje 6:1 nasuwają oczywiste stwierdzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kawala Re: Fischer Air IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 21:07 misiu, a co mnie obchodzi, że FAP ma jedną biedną maszynę bo druga się rozkraczyła a C0 ma więcej. Co mnie obchodzi, czy spalił się kabel czy coś innego. I wcale nie muszę się na tym znać bo znam się na innych rzeczach. Żałosne jest dla mnie to, że FAP nie jest w stanie zapewnić ciągłości świadczenia swoich usług i ich jakości rozumianej przez klientów między innymi jako punktualność. To żałosna polityka, świadcząca albo o nieudolności, albo o tym, że FAP ma "w wielkim ;-) poważaniu" swoich pasażerów i ich urlopy i wolny czas tracony na lotniskach czy w hotelach zastepczych. I bardzo niedobrze, że takie linie mogą funkcjonować na naszym rynku. To takie ograniczone myślenie - jak by z klapkami na oczach. Co firemka spełniła jakieś wymagania, ma jakieś certyfikaty i już może przewoxić ludzi. Szkoda tylko że jednym z wymagań nie jest zapewnianie minimalnie rozsądnego poziomu jakości obsługi klienta. To w mojej opini też powinno być przedmiotem rozpatrywania przed wyrażeniem zgody przez właściwe organy na świadczenie takich usług jak przewozy lotnicze. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Fischer Air IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 22:25 Wiesz co ... Zal mi ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawala Re: Fischer Air IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 23:55 A coś jeszcze napiszesz? czy tylko Ci żal?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sornat Re: Fischer Air IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 08:40 co masz na mysli w tym zdaniu??? czego nie zapewniaja ze nie ma wg. Ciebie nawet minimalnego poziomu jakosci???? ja lecialem i bylem zadowolony, z obslugi jak i stanu techniczny (oczywiscie dla mnie i na moje mozliwosci jego oceny) nie budzil zastrzezen, moze kwestia miejsca na nogi pozostawia troche do zyczenia... Szkoda tylko że > jednym z wymagań nie jest zapewnianie minimalnie rozsądnego poziomu jakości > obsługi klienta. To w mojej opini też powinno być przedmiotem rozpatrywania > przed wyrażeniem zgody przez właściwe organy na świadczenie takich usług jak > przewozy lotnicze. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kawala Re: Fischer Air IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 18:34 Nie pisałem o wygodzie dla nóg i tyłka, ale o jakości świadczenia usługi, na co składa się znacznie więcej elementów niż tylko to czy w samolocie jest mi wygodnie czy nie. Miałem właśnie na myśli podejscie do klienta/pasażera, wieczne spóźnianie się samolotów itp. Tym jest jakość świadczenia usług. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kam Re: Fischer Air IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.06.06, 11:11 Zmień linię cepie jak ta ci nie pasi. Lataj na wakacje własnym samolotem a najlepiej jeszcze sam usiądź za sterami, odpraw się, podstaw schodki, zamknij drzwi i jazda... Ja jestem zachwycony tą linią i nie tylko ja, jak widać. Gratulacja dla FAP za uruchomienie SP-FVP. Kto inny już by położył linię a oni latają i nie licz,że szybko skończą. To dopiero rozgrzewka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawala Re: Fischer Air IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 20:28 Cepie??? Bez komentarza... Co cię tak zachwyca w tej linii? PS: też się do tych gratulacji przyłączam. To żeczywiście wyczyn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hromka Re: Fischer Air IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 20:48 Popieram. Czym CI ludzie są zachwyceni w takim badziewiu co ledwo zipie i non stop spóźnienia. Też mi linia lotnicza. raptem 2 samoloty. Kto im pozwolił na ten biznes. Samoloty papierowe puszczać a nie ludzi wozić !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sornat Re: Fischer Air IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 21:05 > Popieram. Czym CI ludzie są zachwyceni w takim badziewiu co ledwo zipie i non > stop spóźnienia. > Też mi linia lotnicza. raptem 2 samoloty. Kto im pozwolił na ten biznes. > Samoloty papierowe puszczać a nie ludzi wozić !!! no tak kolejny "ekspert", propounje zdobyc kapital i zalozyc samemu linie nawet ze 100 maszynami, zobaczymym jak CI pojdzie... widze ze masz pojecie o tym... duzo na forum tu takich, narzekac tylko potrafia i tyle... jak nie bylo fishera to narzekali na inne linie, teraz maja kozla ofiarnego i nasluchali sie pismakow co to maja takie samo "pojecie" i na ich opiniach sie tylko opieraja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawala Re: Fischer Air IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 21:12 Jasne....a Ty wszystkie rozumy pozjadałeś.. Nie rozumiem czemu bronisz kogoś, kto prowadzi w taki sposób biznes jak robi to FAP. Czy gdybyś miał czekać na zamówioną taksówke 2 godziny to byś się cieszył? Czy gdybyś miał czekać na przystanku na autobus, który nie nadjeżdzał by przez 5 godzin to było by OK? Czy wreszcie gdybyś miał na lotnisku koczować z małym dzieckiem przez 20 godzin dalej byś tak piał z zachwytu? Please - tylko nie pisz, że niczego nie rozumiem. Rozumiem co znaczy czekanie 20 godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sornat Re: Fischer Air IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 21:29 moj lot FAP mial opoznienie ok 45min, jako ze lecialem juz wczesniej to wiedzialem ze cos takiego moze sie zdarzyc, znam jakies podstawowe zasady ruchu lotniczego i obslugi maszyn, widzialem ludzi ktorzy robili karczemne awantury z tego powodu i do niczego to nie doprowadzilo, tylko wzbudzalo niepotrzebny zamet. akurat w moich slowach jakos nie kojarze zachwytow nad FAP-em tylko staram sie przedstawic moj punkt widzenia, takie sa zasady DYSKUSJI a to jest FORUM DYSKUSYJNE, wiec nie wiem skad te fale nienawisci i plucia na osoby ktore nie zgadzaja sie z krytykujacymi FAP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ant Re: Fischer Air IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 22:04 Porównywanie FAP do innego przewoźnika np. C0 mija się z celem pod względem awaryjności sprzętu.Bo obecnie awaria 1 samolotu FAP to postój 100% floty,a 1 samolotu C0 to unieruchomienie 17%.Przy lekkim marginesie można to jakoś jeszcze połatać,a tu .. amba.Tylko trzeba zastanowić się dlaczego duże firmy nie wchodzą na polski rynek czarterów.Wydaje mi się,że przez takie firmy jak FAP,które byłyby konkurencją (jak latają) ze względu na niskie koszty własne.A jak o turystyce mowa,to przecież na siłę FAP nie uprowadza pax-ów na pokład.To operator turystyki kontraktuje rejsy.A jak nie wiadomo o co chodzi to wiadomo o co.Faktycznie wynajmowanie Fischera to gra w rosyjską ruletkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lester31 Re: Fischer Air IP: *.tpgi.com.au / *.tpgi.com.au 29.06.06, 10:32 "Żeczywiście" pisze się przez RZ !!! Oczy bolą. To jedno słowo świadczy o Twoim poziomie.Lepiej niańcz bachory a nie do samolotu się pakuj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Z [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 20:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sornat Re: Fischer Air IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 08:33 Gość portalu: Ania Z napisał(a): > Ham. Cham Huj Ch.. Chój Hój. te slowa mowia wszystko:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heroes Re: Fischer Air IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.06, 16:01 No...wiocha wkracza. Hoć te poprzednie też niezłe.... Oj emocje emocje....Fanatycy FAP i AntyFAP. Odpowiedz Link Zgłoś