Gość: qwerty IP: *.dip.t-dialin.net 24.11.03, 20:26 Wlasnie dolecialem do FRA (LO365 albo 366, nie pamietam ktory to w te strone) - "przeleciala" nas dzisiaj Pani pilotka Joanna. Ile jest kobiet - pilotow w Locie? Milo bylo, dziekuje :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dekris Re: Panie pilotki? :) IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 24.11.03, 20:56 na ATR jest jedna pani na EMB też chyba jedna na benkach chyba 3. (w tym pani Basia, leciałem z nią rejsem z Madrytu) razem 5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Panie pilotki? :) IP: *.lot.pl 25.11.03, 10:56 Na ATR jest minimum 5 pilotek Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Panie pilotki? :) IP: 217.153.182.* 29.11.03, 22:10 Dlaczego, w takim razie, na stronie LOT-u w dziale PILOCI nie ma ani jednej kobiety, lecz sami faceci? Odpowiedz Link Zgłoś
default_user Re: Panie pilotki? :) 29.11.03, 22:48 Gość portalu: Rafał napisał(a): > Dlaczego, w takim razie, na stronie LOT-u w dziale PILOCI nie ma ani jednej > kobiety, lecz sami faceci? Bo webmaster to męska szowinistyczna świnia!!! Pozdrawiam M..M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaduła Panie pilotki? - hurra są !!! :-) IP: *.iod.krakow.pl / *.IOd.krakow.pl 25.11.03, 17:17 leciałem Warszawa Kopenhaga benkiem i jakie było moje zdziwienie gdy za wolantem zobaczyłem panią kapitan pilot !! pozdrowienia dla Pań Pilotek z Lotu !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cavy Re: Panie pilotki? :) IP: *.netcontrol.pl / *.netcontrol.pl 02.12.03, 20:23 Właśnie wygrzebałem SP nr 10/1988 i na okładce ładne zdjęcie z podpisem: "Pierwsza i jedyna w PLL LOT kobieta pilotująca samoloty pasażerskie, kapitan Adela Szarzec za sterami An-24". Jest tam całostronicowy artykuł o niej. Później była 2 pilotem na Tu-154 jak gdzieś czytałem. Może pani Joanna o której piszesz to nasza szybowniczka Joanna Biedermann? Też w SP pisali że lata na ATR, a może już na 737 ? To miałeś szczęście. Są panie-pilotki na 767 ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Panie pilotki? :) IP: *.dip.t-dialin.net 02.12.03, 21:25 > Może pani Joanna o której piszesz to nasza szybowniczka Joanna Biedermann? > Też w SP pisali że lata na ATR, a może już na 737 ? To miałeś szczęście. Tak, to ona. Latam dosyc czesto atr'kami, ale pierwszy raz mnie przeleciala. Na poczatku, kiedy moj sasiad uslyszal, ze kapitanem jest kobieta, zrobil tylko zdziwiona i troche zaklopotana mine, ale pozniej bylo OK :) Chyba najbardziej delikatny lot na tej trasie to byl - moze wlasnie szybowce jej weszly w krew :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cavy Re: Panie pilotki? :) IP: 80.48.253.* 03.12.03, 07:30 Wydaje mi się że Joanna B. zasługuje na to żeby jej opis był na stronie Lotu tam gdzie opisuą plotów. Może przeszkodą jest ten tęczowy pasek na górze strony? Odpowiedz Link Zgłoś
stewex Re: Panie pilotki? :) 03.12.03, 15:29 w PLL LOT S.A. "steruje" 6 Pań, w Eurolocie 4 wg ponizszego zestawienia: W Locie na B737 3 Panie Kapitan i 1 2gi Oficer, W Locie na ERJ 1 Pani Kapitan i 1 2gi Oficer, W Eurolocie wszystkie 4 Panie to na stanowisku 2go Oficera. To tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Panie pilotki? :) IP: *.arcor-ip.de 03.12.03, 20:14 No to w takim razie dali chyba jej tym razem pobawic sie tym patykiem do kierowania, bo to byl eurolot i wyraznie miala kobiece imie, czyli jest przynajmniej jedna pani kapitan w eurolocie ;) Odpowiedz Link Zgłoś