zb_zg_cu 06.10.05, 07:23 po raz pierwszy będę wymieniał świece w fiat albea 1,2 16V , jakie polecacie do tego typu samochodu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
waskes29 Re: świece do albea 06.10.05, 07:41 Jednymi z najlepszych sa swiece firmy NGK ale dokladny typ swiecy musisz dobrac w sklepie w/g katalogu bo nie pamietam teraz symbolu- kazdy kto jest w temacie rowniez potwierdzi i poleci wlasnie swiece tego producenta. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek801 Re: świece do albea 06.10.05, 13:11 Potwierdzam że NGK są dobrymi swiecami, ale jeślichodzi o dobór to proponuję wejśc na stronę: www.ngkntk.pl/ i tam ustalić rodzaj świec do Twojego autka i takich konkretnych szukać w sklepach. Miałem ten sam problem i w sklepach proponowano mi kilka rodzajów świec do fita 1,2 8V problem w tym że żadne z nich nie były prawidłowe. A proponowali je bo akurat te mieli na stanie a widomo że na innych też będzie jeździł więc można wcisnąć klientowi może się nie zorientuje. A do twojego fiacika nez problemu dobierzesz świece na stronie NGK. Spisz wszystkie oznaczenia które są podane na tej stronce i do sklepów w poszukiwaniu właściwych. Koszt kompletu to ok 80 zł. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
1adarek Re: świece do albea 06.10.05, 13:53 NGK lub Denso, a kazde inne to wyrzucanie pieniedzy Odpowiedz Link Zgłoś
mobile5 Re: świece do albea 07.10.05, 20:10 1adarek napisał: > NGK lub Denso, a kazde inne to wyrzucanie pieniedzy Wpadasz w przesadyzm. Są jeszcze Berum, a Denso jeszcze nie spotkałem w sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
xystos Re: świece do albea 10.10.05, 12:11 .. polecam ND - sa trwalsze niz Bosch i niezbieraja tyle sadzy co Champion jezeli Cie stac- kup:- www.ontop.nu/england/engindex.htm w/wm swiece gwarantuja nizsze spalanie wzglednie wieksza moc Odpowiedz Link Zgłoś
darek104 Re: świece do albea 10.10.05, 18:45 Ja mam sienę 1.4 . poprzednik albea. Seryjnie zaleca się NGK. Można spokojnie przejechać 40 tysięcy bez zaglądania. Ale model jest specjalny do fiata i w sklepach dostać je prawie niemożliwe, tylko serwis. Raz nawet w serwisie nie mieli to założyli od 1.6. Póżniej założyłem gaz, a na gazie lepsze są tradycyjne, z jedną elektrodą a NGK ma dwie. Zapytałem w sklepie i powiedzieli mi że "Iskry są naprawdę dobre">. Sa tańsze, to napewno. Przejechałem 30 tysięcy już na jednym komplecie i faktycznie Iskra zrobiła duży postęp w stosunku do okresu komuny. Działają bez zarzutu.Mam założony model konkretny do mojego silnika.Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś