Dodaj do ulubionych

świece do albea

06.10.05, 07:23
po raz pierwszy będę wymieniał świece w fiat albea 1,2 16V , jakie polecacie
do tego typu samochodu?
Obserwuj wątek
    • waskes29 Re: świece do albea 06.10.05, 07:41
      Jednymi z najlepszych sa swiece firmy NGK ale dokladny typ swiecy musisz
      dobrac w sklepie w/g katalogu bo nie pamietam teraz symbolu- kazdy kto jest w
      temacie rowniez potwierdzi i poleci wlasnie swiece tego producenta.
      • leszek801 Re: świece do albea 06.10.05, 13:11
        Potwierdzam że NGK są dobrymi swiecami, ale jeślichodzi o dobór to proponuję
        wejśc na stronę: www.ngkntk.pl/ i tam ustalić rodzaj świec do Twojego
        autka i takich konkretnych szukać w sklepach. Miałem ten sam problem i w
        sklepach proponowano mi kilka rodzajów świec do fita 1,2 8V problem w tym że
        żadne z nich nie były prawidłowe. A proponowali je bo akurat te mieli na
        stanie a widomo że na innych też będzie jeździł więc można wcisnąć klientowi
        może się nie zorientuje. A do twojego fiacika nez problemu dobierzesz świece na
        stronie NGK. Spisz wszystkie oznaczenia które są podane na tej stronce i do
        sklepów w poszukiwaniu właściwych. Koszt kompletu to ok 80 zł. Powodzenia
    • 1adarek Re: świece do albea 06.10.05, 13:53
      NGK lub Denso, a kazde inne to wyrzucanie pieniedzy
      • mobile5 Re: świece do albea 07.10.05, 20:10
        1adarek napisał:

> NGK lub Denso, a kazde inne to wyrzucanie pieniedzy

Wpadasz w przesadyzm. Są jeszcze Berum, a Denso jeszcze nie spotkałem w
        sklepach.
    • xystos Re: świece do albea 10.10.05, 12:11
      .. polecam ND - sa trwalsze niz Bosch i niezbieraja tyle sadzy co Champion

jezeli Cie stac- kup:-

www.ontop.nu/england/engindex.htm

w/wm swiece gwarantuja nizsze spalanie wzglednie wieksza moc
      • darek104 Re: świece do albea 10.10.05, 18:45
        Ja mam sienę 1.4 . poprzednik albea. Seryjnie zaleca się NGK. Można spokojnie
        przejechać 40 tysięcy bez zaglądania. Ale model jest specjalny do fiata i w
        sklepach dostać je prawie niemożliwe, tylko serwis. Raz nawet w serwisie nie
        mieli to założyli od 1.6. Póżniej założyłem gaz, a na gazie lepsze są
        tradycyjne, z jedną elektrodą a NGK ma dwie. Zapytałem w sklepie i powiedzieli
        mi że "Iskry są naprawdę dobre">. Sa tańsze, to napewno. Przejechałem 30
        tysięcy już na jednym komplecie i faktycznie Iskra zrobiła duży postęp w
        stosunku do okresu komuny. Działają bez zarzutu.Mam założony model konkretny do
        mojego silnika.Polecam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka