Dodaj do ulubionych

Problem z zapalaniem Diesla !!!

11.11.05, 19:36
Witam!! Mój Renault 19 1,9D nie chce zapalac po nocy jak jest wilgoć na
dworzu i jak jest lekki pzrymrozek (wiekszych jeszcze w tym roku nie było).
Gdy sie go raz odpali to pzrez cały dzień nie ma problemu!! Pzry 2 godzinach
słoneczka nie problemu z zapaleniem!! Musze go krecic dobre 30 s. Jak mozna
temu zaradzić! prosze o pomoc!! Pozdrawiam!!
Obserwuj wątek
    • waskes29 Re: Problem z zapalaniem Diesla !!! 11.11.05, 22:00
      zawsze zaczyna sie od tego samego czyli trzeba sprawdzic swiece zarowe czy
      wszystkie sa sprawne.
    • sznikers23 Re: Problem z zapalaniem Diesla !!! 12.11.05, 10:38
      Pytanie: mam VW Passata 1,9D (rocznik 91). Mam ten sam problem co własciciel
      Renaulta. Pytanie moje: czy można ew. na noc przykryć część silnika jakąś
      szmatką, folią, tak aby ta wilgoć nie dostawała się tam gdzie nie powinna?
      Jeżeli to skutkuje to co moge przykryć...
      Chodzi tylko o fakt by nie ponosić kosztów... Może poskutkuje, proszę więc o
      radę. Pozdrawiam
      • waskes29 Re: Problem z zapalaniem Diesla !!! 12.11.05, 11:56
        sznikers23 napisał:

> Pytanie: mam VW Passata 1,9D (rocznik 91). Mam ten sam problem co własciciel
        > Renaulta. Pytanie moje: czy można ew. na noc przykryć część silnika jakąś
        > szmatką, folią, tak aby ta wilgoć nie dostawała się tam gdzie nie powinna?
        > Jeżeli to skutkuje to co moge przykryć...
        > Chodzi tylko o fakt by nie ponosić kosztów... Może poskutkuje, proszę więc o
        > radę. Pozdrawiam

Nic nie musisz przykrywac bo to nic nie da a i tak raczej nie o wilgoc tu
        chodzi .Zeby odpalic silnik diesla musi wytworzyc sie odpowiednia temp. aby
        nastapil zaplon oleju napedowego a uzyskuje sie to za pomoca swiec zarowych i
        kompresji mieszanki.Wystarczy ze silnik bedzie slaby lub nawet jedna swieca
        uszkodzona to moga nastapic problemy z uruchomieniem silnika tym bardziej
        teraz kiedy jest niska temp. zewnetrzna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka