acado 21.12.05, 17:29 od jakiegoś czasu dioda SRS świeci się bez przerwy. Do tej pory świeciła się kilka sekund i gasła. Nie wydarzyło się nic, co by mogło powodować tę sygnalizację. Co to może być? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sebald Re: Dioda SRS w Hondzie Civic 21.12.05, 21:15 Wydaje mi się, że jest to sygnalizacja awarii systemu sterującego airbagami. Odpowiedz Link Zgłoś
acado Re: Dioda SRS w Hondzie Civic 22.12.05, 05:41 tyle ja też wiem (ale dzięki za odzew). Interesuje mnie, czy jest jakiś sposób naprawy (likwidacji) tej usterki, bo nie wydarzyło się nic, co mogłoby racjonalnie tłumaczyć to zjawisko. Może zresetować komputer? Odpowiedz Link Zgłoś
koa Re: Dioda SRS w Hondzie Civic 22.12.05, 08:02 Mi się ta lampka paliła jak samochód stał jakiś czas z odłączonym akumulatorem (naprawa blacharska). Trzeba było podjechać do ASO, gdzie sprawę załatwili od ręki w minutę. Natomiast jak lampka zaświeciła się samoistnie, to może to sugerować jakąś awarię. W każdym razie, dla własnego bezpieczeństwa podjechałbym gdzieś, gdzie to mogą zdiagnozować. Pozdrawiam, Koa Odpowiedz Link Zgłoś