arvelli 07.01.06, 18:13 ..pytanie takie mam.Jeśli zajdzie potrzeba wyjęcia aumulatora w celu doładowania czy jest takie niebezpieczeństwo że zresetuje się ustawienie komputera pokładowego i sterownik od LPG ??? Pozdrawiam.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karburatorek Re: Wyjęcie akumulatora 07.01.06, 19:10 > ..pytanie takie mam.Jeśli zajdzie potrzeba wyjęcia aumulatora w celu doładowania A po co chcesz wyciągać? Nie możesz ładować w samochodzie? > czy jest takie niebezpieczeństwo że zresetuje się ustawienie komputera pokład > owego i sterownik od LPG ??? W Syrenie i maluchu na pewno nie; a jakie masz auto, to nasza szklana kula nie wie..... "Komputer pokładowy" to potoczna nazwa urządzenia informującego o różnych parametrach jazdy: zużyciu paliwa, dystansie możliwym do przejechania na paliwie pozostałym w baku, ew. o różnych czynnościach serwisowych, które w najbliższym czasie trzeba przeprowadzić. Po pierwsze: skasowanie tego komputera nie ma wpływu na parametry jazdy samochodu (moc, prędkość) Po drugie: ten komputer po odcięciu zasilania się nie kasuje (myślę o danych dotyczących przeglądów) Czy na pewno wiesz, o jaki komputer pytasz???? Pozdrawiam.. Odpowiedz Link Zgłoś
gogggo Re: Wyjęcie akumulatora 07.01.06, 19:40 Róznie to bywa np. w w Lanosie po wyjęciu akumulatora często zapala się AIR BAG.Ponowna aktywacja to koszta.Rzeczywiście,jeśli nie trzeba wyciągać ,ładuj w pojeżdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
pocieszne Re: Wyjęcie akumulatora 08.01.06, 02:26 jezeli chodzi Ci o komputer sterujacy praca silnika ( a nie pokladowy ) to resetuja sie tylko te ktore maja pamiec adaptacyjna(uczaca sie stylu jazdy) Odpowiedz Link Zgłoś
arvelli Re: Wyjęcie akumulatora 08.01.06, 20:52 ...i chodziło mi o te info...szkoda że nie wiedziałem o tym wcześniej...dzieki...pozdro... Odpowiedz Link Zgłoś