Dodaj do ulubionych

Jeżeli jakiś problem z samochodem to zapraszam ...

• bubu77 Re: Jeżeli jakiś problem z samochodem to zaprasza 17.05.06, 10:58
      witam:
      już od dłuższego czasu chcę się dowiedzieć, ale nikt nie reaguje na moje posty,
      może tu spróbuję.
      Mam w aucie 11 letnią PP kierowcy, czy jest bezpieczna, czy lepiej ją wyrzucić
      w ogóle, może już nie spełnia swojej roki (czytałem, ze PP są dobre przez 10
      lat).kupiłem auto używane, widać, ze miało prostowany błotnik, ale nie wiadomo
      co jeszcze. W citroenie powiedzieli za samo sprawdzenie 150-200 zł + naprawa
      1200 za wymianę poduszki, hi, hi
      pozdrawiam, licząc na pomoc
      bubu77
    • roxy Re: Jeżeli jakiś problem z samochodem to zaprasza 21.05.06, 21:54
      Witam :)
      ja mam kilka pytań odnośnie Poloneza :), Użytkuję taki z 2000 roku - Caro plus
      i jest jedno uszkodzenie:
      naprawiałam u elektryka brak ładowania /przy włączaniu-wyłączaniu stacyjki nie
      świeciła się kontrolka akumulatora/, fachman znalazł usterkę pod kokpitem,
      gdzieś nie łączył kabelek...Po tej naprawie auto z trasie zwariowało, napięcie
      było na obudowie samochodu, w takcie jazdy szarpał silnik. Ponieważ mam
      załozony gaz, przełączyłam na tą instalkę i jakoś dojechałam do domu. Nastepny
      raz juz nie odpalił :(, był mechanik i sprawdził, ze - pompy paliwa nie słychać
      ( spalona czy zatarta? )i trzeba wymienić. Poradził, bym go odpaliła na gazie i
      w ten sposób dojechała do jego serwisu - polewając wrzątkiem parownik.
      Niestety - nie chce zapalić - kilka razy próbowałam, rozrusznik kręci, świeci
      się dodatkowo kontrolka silnika...
      Ja słyszę po włożeniu kluczyka do stacyjki - lekkie wzbudzanie się pompy
      paliwa, ale nie wiem, co jeszcze mogło paść :( Być może jeszcze gdzieś jest
      zwarcie, bo czasem wycieraczki chodzą i nie da się ich wyłączyć, ale nie jest
      to reguła, tylko losowo...
      Może Pan, po opisanych objawach coś mi podpowie :)

P.S. Wcześniej zdarzał się brak zapłonu - cisza po przekręceniu kluczyków...ale
      jak przepchnęłam 2 metry - zwyczajnie zaskakiwał zapłon ! Co to mogło być ???
      pozdrawiam
    • majka831 Re: Jeżeli jakiś problem z samochodem to zaprasza 30.05.06, 15:39
      Pisałam już wcześniej o usterce, która ma miejsce w moim samochodzie, ale
      niestety zalecenia nie pomogły. Otóż mam Seicento, które nie gaśnie od razu po
      wyjęciu kluczyka!
      Z góry dziękuję za odpowiedź.
    • kaska225 Re: Jeżeli jakiś problem z samochodem to zaprasza 17.08.06, 18:40
      Witam. Mój samochód Fiat seicento 1.1 rok 2001, od dłuższego czasu są problemy
      z zapalaniem kręci ale nie odpala, dopiero znajomy powiedział żebym wlała
      troche kropel benzyny do gaźnika "górą" i jakos pomaga- co to może być? Teraz
      ostatnia przygoda- stał tydzień w garażu ( zawsze stoi na powietrzu) i nie mógł
      nawet zakręcić (akumulator naładowany ) nawet na pych nie chciał zapalic,
      przy pchaniu i próbie zapalania strasznie cos piszczało w silniku - jakos za 5
      razem coś "puściło" i zakręcił. Proszę o jakąs pomoc. pozdrawiam
      • kaska225 Re: Jeżeli jakiś problem z samochodem to zaprasza 21.08.06, 19:32
        Usterka zlokalizowana, pompa paliwowa nie daje ciśnienia i dlatego nie
        zapala, zatarła się.
    • tomtu1 Re: Jeżeli jakiś problem z samochodem to zaprasza 20.08.06, 20:19
      Witam wszystkich
      Mam problem z moim Citroen-em AX, 96r., 1.0- wywala mi ciagle płyn z chłodnicy
      i codziennie dolewam ze 2 litry, wiatrak włącza się za późno o jakies 20 sek i
      przez to wielka kaluza pod blokiem i ciagle zapowietrzanie chłodnicy i
      dmuchanie w nią, jakies 3-4 miesiace temu wymienialem uszczelke pod glowica czy
      to znowu to, mam nadzieje, ze nie!!!
    • stylistka Problem z odpalaniem seicento po deszczowej nocy 21.08.06, 13:35
      Witam
      Od kilku tygodni mam problem z odpalaniem auta tzn po nocy chodzi na 3
      cylindrach przez jakieś 30 sekund i później jest dobrze, ale zaczeło się robić
      coraz gorzej bo po deszczowej nocy ledwo lewdwo mi odpala i dłużej dochodzi do
      poprawnej pracy silnika. Jest to Fiat seicento 2003 rok 1100 wymienione zostały
      świece i przewody. Byłam u elektryka ale ten rozłożył ręce, poradźcie coś

• zgryzliwy1 Re: Jeżeli jakiś problem z samochodem to zaprasza 21.08.06, 13:44
      jak widac experttttt ROBBIN2 sie dawno zmyl - nie daje rady biedaczek
    • tata_kris Re: Jeżeli jakiś problem z samochodem to zaprasza 23.08.06, 21:50
      Witam
      Mój problem polega na tym, że kierownica w SC bardzo ciężko się kręci (nie ma
      oczywiście wspomagania). Mam wrażenie, że z czasem coraz bardziej. Pamietam
      czasy 126p, w ktorym trzeba było smarowac zwrotnice. Ale czy tutaj też się coś
      smaruje? Jaka może być przyczyna i jak temu zaradzić. I nie zgodzę się ze
      stwierdzeniem, że ten typ tak ma, bo jeździłem identycznym i tam było o wiele
      lżej...
    • 1q2w3e4rkk Re: Jeżeli jakiś problem z samochodem to zaprasza 13.05.20, 15:52
      Witam, mam problem z mondeo mk3 2.5 v6
      Otóż Auto pali od strzała obroty trzyma nie dusi się nie trzepie nim wszystko jest ok na zimnym silniku śmiga jak wariat. Problem zaczyna się na rozgrzanym silniku, od 3 biegu czyli 3, 4, 5 Auto kręci się tylko do 4,5-5tys obrotów i blokuję go na biegu drugim nie ma tego problemu wymienione są świece cewka kable pod komputerem u Elektryka byl: błąd sterownik suwaka kolektora zasysania zacina się / zamknięte błąd P2006
      Zaś u mechanika wyszło wyrzucenie zapłonu na 1 cylindrze oraz pali się kontrolka silnika
      W czym może być problem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka