bubu77 Re: Jeżeli jakiś problem z samochodem to zaprasza 17.05.06, 10:58 witam: już od dłuższego czasu chcę się dowiedzieć, ale nikt nie reaguje na moje posty, może tu spróbuję. Mam w aucie 11 letnią PP kierowcy, czy jest bezpieczna, czy lepiej ją wyrzucić w ogóle, może już nie spełnia swojej roki (czytałem, ze PP są dobre przez 10 lat).kupiłem auto używane, widać, ze miało prostowany błotnik, ale nie wiadomo co jeszcze. W citroenie powiedzieli za samo sprawdzenie 150-200 zł + naprawa 1200 za wymianę poduszki, hi, hi pozdrawiam, licząc na pomoc bubu77 Odpowiedz Link Zgłoś
roxy Re: Jeżeli jakiś problem z samochodem to zaprasza 21.05.06, 21:54 Witam :) ja mam kilka pytań odnośnie Poloneza :), Użytkuję taki z 2000 roku - Caro plus i jest jedno uszkodzenie: naprawiałam u elektryka brak ładowania /przy włączaniu-wyłączaniu stacyjki nie świeciła się kontrolka akumulatora/, fachman znalazł usterkę pod kokpitem, gdzieś nie łączył kabelek...Po tej naprawie auto z trasie zwariowało, napięcie było na obudowie samochodu, w takcie jazdy szarpał silnik. Ponieważ mam załozony gaz, przełączyłam na tą instalkę i jakoś dojechałam do domu. Nastepny raz juz nie odpalił :(, był mechanik i sprawdził, ze - pompy paliwa nie słychać ( spalona czy zatarta? )i trzeba wymienić. Poradził, bym go odpaliła na gazie i w ten sposób dojechała do jego serwisu - polewając wrzątkiem parownik. Niestety - nie chce zapalić - kilka razy próbowałam, rozrusznik kręci, świeci się dodatkowo kontrolka silnika... Ja słyszę po włożeniu kluczyka do stacyjki - lekkie wzbudzanie się pompy paliwa, ale nie wiem, co jeszcze mogło paść :( Być może jeszcze gdzieś jest zwarcie, bo czasem wycieraczki chodzą i nie da się ich wyłączyć, ale nie jest to reguła, tylko losowo... Może Pan, po opisanych objawach coś mi podpowie :) P.S. Wcześniej zdarzał się brak zapłonu - cisza po przekręceniu kluczyków...ale jak przepchnęłam 2 metry - zwyczajnie zaskakiwał zapłon ! Co to mogło być ??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
majka831 Re: Jeżeli jakiś problem z samochodem to zaprasza 30.05.06, 15:39 Pisałam już wcześniej o usterce, która ma miejsce w moim samochodzie, ale niestety zalecenia nie pomogły. Otóż mam Seicento, które nie gaśnie od razu po wyjęciu kluczyka! Z góry dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
kaska225 Re: Jeżeli jakiś problem z samochodem to zaprasza 17.08.06, 18:40 Witam. Mój samochód Fiat seicento 1.1 rok 2001, od dłuższego czasu są problemy z zapalaniem kręci ale nie odpala, dopiero znajomy powiedział żebym wlała troche kropel benzyny do gaźnika "górą" i jakos pomaga- co to może być? Teraz ostatnia przygoda- stał tydzień w garażu ( zawsze stoi na powietrzu) i nie mógł nawet zakręcić (akumulator naładowany ) nawet na pych nie chciał zapalic, przy pchaniu i próbie zapalania strasznie cos piszczało w silniku - jakos za 5 razem coś "puściło" i zakręcił. Proszę o jakąs pomoc. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kaska225 Re: Jeżeli jakiś problem z samochodem to zaprasza 21.08.06, 19:32 Usterka zlokalizowana, pompa paliwowa nie daje ciśnienia i dlatego nie zapala, zatarła się. Odpowiedz Link Zgłoś
tomtu1 Re: Jeżeli jakiś problem z samochodem to zaprasza 20.08.06, 20:19 Witam wszystkich Mam problem z moim Citroen-em AX, 96r., 1.0- wywala mi ciagle płyn z chłodnicy i codziennie dolewam ze 2 litry, wiatrak włącza się za późno o jakies 20 sek i przez to wielka kaluza pod blokiem i ciagle zapowietrzanie chłodnicy i dmuchanie w nią, jakies 3-4 miesiace temu wymienialem uszczelke pod glowica czy to znowu to, mam nadzieje, ze nie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
stylistka Problem z odpalaniem seicento po deszczowej nocy 21.08.06, 13:35 Witam Od kilku tygodni mam problem z odpalaniem auta tzn po nocy chodzi na 3 cylindrach przez jakieś 30 sekund i później jest dobrze, ale zaczeło się robić coraz gorzej bo po deszczowej nocy ledwo lewdwo mi odpala i dłużej dochodzi do poprawnej pracy silnika. Jest to Fiat seicento 2003 rok 1100 wymienione zostały świece i przewody. Byłam u elektryka ale ten rozłożył ręce, poradźcie coś Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzliwy1 Re: Jeżeli jakiś problem z samochodem to zaprasza 21.08.06, 13:44 jak widac experttttt ROBBIN2 sie dawno zmyl - nie daje rady biedaczek Odpowiedz Link Zgłoś
tata_kris Re: Jeżeli jakiś problem z samochodem to zaprasza 23.08.06, 21:50 Witam Mój problem polega na tym, że kierownica w SC bardzo ciężko się kręci (nie ma oczywiście wspomagania). Mam wrażenie, że z czasem coraz bardziej. Pamietam czasy 126p, w ktorym trzeba było smarowac zwrotnice. Ale czy tutaj też się coś smaruje? Jaka może być przyczyna i jak temu zaradzić. I nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że ten typ tak ma, bo jeździłem identycznym i tam było o wiele lżej... Odpowiedz Link Zgłoś
1q2w3e4rkk Re: Jeżeli jakiś problem z samochodem to zaprasza 13.05.20, 15:52 Witam, mam problem z mondeo mk3 2.5 v6 Otóż Auto pali od strzała obroty trzyma nie dusi się nie trzepie nim wszystko jest ok na zimnym silniku śmiga jak wariat. Problem zaczyna się na rozgrzanym silniku, od 3 biegu czyli 3, 4, 5 Auto kręci się tylko do 4,5-5tys obrotów i blokuję go na biegu drugim nie ma tego problemu wymienione są świece cewka kable pod komputerem u Elektryka byl: błąd sterownik suwaka kolektora zasysania zacina się / zamknięte błąd P2006 Zaś u mechanika wyszło wyrzucenie zapłonu na 1 cylindrze oraz pali się kontrolka silnika W czym może być problem? Odpowiedz Link Zgłoś