Dodaj do ulubionych

Wymiana amortyzatorów

IP: *.army.mil.pl / *.army.mil.pl 11.12.02, 14:36
Mam pytanie związane z wymianą tylnych amortyzatorów; czy po takiej wymianie
konieczne jest ustawienie zbieżności kół i kątów pochylenia? Mam nadzieję, że
Pan odpowie w przeciwieństwie do wątku o silniczku krokowym?
Obserwuj wątek
    • Gość: ry.mi Re: Wymiana amortyzatorów IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 11.12.02, 15:20
      Nie wiadomo o jaki samochód chodzi.
      W samochodach z przednim napędem i tylną osią sztywną (belka, wachacze
      wleczone) zbieżność i pochylenie kół tylnych nie ulega zmianie przy wymianie
      czy to sprężyn czy amortyzatorów teleskopowych.
      • Gość: Cris Re: Wymiana amortyzatorów IP: *.army.mil.pl / *.army.mil.pl 11.12.02, 15:24
        Sorry; Chodzi o Megane 5d, poj 1,6 z 96 roku.
        • Gość: Cris Re: Wymiana amortyzatorów IP: *.army.mil.pl / *.army.mil.pl 11.12.02, 15:25
          Aha! Tam nie ma sprężyn, tylko same amortyzatory.
          • Gość: frankowski Re: Wymiana amortyzatorów IP: 62.233.165.* 11.12.02, 15:34
            W Megane (nie COupe) są z tyłu dwa drążki skrętne. Wymieniać amory i jeździć.
    • adam.grabalowski Re: Wymiana amortyzatorów 11.12.02, 16:09
      Zgodnie z ogólnymi zasadami forum ingeruję zasadniczo w dwóch sytuacjach: gdy
      nie ma w ogóle odpowiedzi na pytanie lub jeśli odpowiedź na pytanie jest lecz
      można mieć wątpliwości co do jej słuszności. W przypadku obu Pana pytań, inni
      uczestnicy forum udzielili odpowiedzi, z których co najmniej jedna w zasadniczy
      sposób wyczerpuje temat.
      Zobowiązany też jestem odpowiadać na pytania związane z eksploatacją samochodów
      a nie z ich naprawą. Staram się wtedy (przy możliwościach czasowych, wszak
      muszę z czegoś żyć)poszukać osoby, z którą mógłbym się skonsultować w danej
      sprawie.
      W Pańskim i wielu innych przypadkach, nastawy tylnego zawieszenia nie podlegają
      regulacji. Prawdopodobnie znajduje to potwierdzenie w książce samochodu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka