Gość: Ciekawy IP: *.army.mil.pl 11.02.03, 14:48 No właśnie, jak myślicie lepiej skrobać szybę czy spryskać ją odmrażaczem w sprayu i czekać aż się rozmrozi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arka33 Re: Skrobać czy odmrażać? 11.02.03, 15:29 Ja osobiście używam odmrażacza, skrobaczka może porysować szybę a pozatym marzną ręce. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kicur Re: Skrobać czy odmrażać? IP: *.bielsko.msk.pl 11.02.03, 18:00 Gość portalu: Ciekawy napisał(a): > No właśnie, jak myślicie lepiej skrobać szybę czy spryskać ją odmrażaczem w > sprayu i czekać aż się rozmrozi? Z tych dwóch raczej polecałbym odmrażacz, ale DOBRY! Najlepsze jest jednak trzecie wyjście, lecz dostępne jedynie chyba tylko w Fordach i Renaultach: ogrzewana przednia szyba - ja mam taką w Focusie: rewelacja:)) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tur Re: Skrobać czy odmrażać? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.02.03, 22:06 Ja z powodzeniem używam ciepłą wodę. Na przednią szybę z powodzeniem wystarczy 1.5 lira. Co ważne to szyba jest ciepła i nie ma tenencji do zaparowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Re: Skrobać czy odmrażać? IP: *.acn.pl / 10.72.4.* 18.02.03, 17:52 Gość portalu: tur napisał(a): > Ja z powodzeniem używam ciepłą wodę. Na przednią szybę z powodzeniem wystarczy > 1.5 lira. > Co ważne to szyba jest ciepła i nie ma tenencji do > zaparowania. Przy mrozach jest b. duza różnica temp. - moze spowodować pęknięcie szyby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciejK Re: Skrobać czy odmrażać? IP: *.radiomerkury.pl 18.02.03, 18:31 Z tym pęknięciem to jak rozumiem żart-chyba słyszałeś o hartowaniu szyb? Te samochodowe w trakcie produkcji i kontroli jakości poddawane są dużo większym róznicom temperatur. I nawet goraca woda to dla nich betka... Ciepla woda jest bardzo dobra tyle za podobnie jak odmrazacze sprawdza się mniej więcej do minus 5 stopni. Poniżej tylko skrobaczka bo zarównio woda jak i odmrazacz blyskawicznie zamarzną. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cris Re: Skrobać czy odmrażać? IP: *.army.mil.pl 19.02.03, 10:04 Co innego hartowanie szyby a co innego oblewanie jej gorącą wodą na mrozie. Odpowiedz Link Zgłoś