przeciwnik_tego_rzadu 16.07.07, 07:42 Witam W moim aucie (Rover 214) od pewnego czasu po jeździe w deszczu pod dywanikiem pasażera za kierowcą pojawia się duża ilość wody. Podwozie jest w porządku. Czy ktoś wie co może być przyczyną? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
waldi9910 Re: woda pod dywanikiem 16.07.07, 13:39 Najczęście przyczyna jest niedrożny odpływ spod szyby.Ale oczywiście możliwości jest wiele.Najlepiej zdjąc dywanik i poobserwować w czasie deszczu. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: woda pod dywanikiem 21.02.14, 20:07 W czasie deszczu sprwadz dokladnie czy wewnetrzne czesci uszczelek (szczegolnie przedniej szyby) nie sa mokre... Odpowiedz Link Zgłoś
kuba-karp Re: woda pod dywanikiem 21.02.14, 14:27 przeciwnik_tego_rzadu napisał: > Witam > W moim aucie (Rover 214) od pewnego czasu po jeździe w deszczu pod dywanikiem > pasażera za kierowcą pojawia się duża ilość wody. Podwozie jest w porządku. > Czy ktoś wie co może być przyczyną? > pozdrawiam to zalezy moze kanaliki odprowadzajace wode z dachu sa zatkane lub tez brak dywanikow samochodowych gumowych sprawdz se tu za tym Kolpaki i dywaniki samochodowe Odpowiedz Link Zgłoś
nothing-nic Re: woda pod dywanikiem 21.02.14, 19:06 Woda pod dywanikiem-to efekt sukcesywnego wnoszenia śniegu przez tzw. pasożyta Wybrać wodę szmatą, podłożyć pod wykładzinę suchy płat filcu, po jednym dniu wymieniać go na suchy i...tak aż do osiągnięcia względnej suchości...Nigdy woda nie dostanie się z powodu zapchanych kanalików odpływowych drzwi ! Odpowiedz Link Zgłoś
herisa Re: woda pod dywanikiem 05.05.14, 14:32 Ale to może z z dywnika ? jeśli masz welurowe to może przesiąka? Chociaż ja miałam i welurowe i gumowe i nie nażekałam dobre jakościowo, wykończenie również ok, elegancko się je czyściło i odkurzało, sprawdz sobie ja kupowałam swoje stąd i jestem zadowolona z użytku www.pfi24.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
wsk175 Re: woda pod dywanikiem 05.05.14, 19:42 herisa napisał(a): > Ale to może z z dywnika ? jeśli masz welurowe to może przesiąka? Chociaż ja miałam i welurowe i gumowe i nie nażekałam dobre Idiotka odpowiada bez sensu na wątek siedmioletni............. ABY TYLKO SPAM WRZUCIĆ, BO INACZEJ U SZEFA Z POŁYKIEM....... Odpowiedz Link Zgłoś
pannalodzia6 Re: woda pod dywanikiem 11.06.14, 15:23 Może masz nieszczelną uszczelkę przy drzwiach? W moim aucie też to się zdarza podczas silnych deszczów przy mocnym wietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka_so Re: woda pod dywanikiem 17.06.14, 20:05 U mnie to samo - uszczelka drzwi do wymiany, trochę mocniejszy deszcz i kałuża pod nogami pasażera. Odpowiedz Link Zgłoś