Dodaj do ulubionych

woda pod dywanikiem

16.07.07, 07:42
Witam
W moim aucie (Rover 214) od pewnego czasu po jeździe w deszczu pod dywanikiem
pasażera za kierowcą pojawia się duża ilość wody. Podwozie jest w porządku.
Czy ktoś wie co może być przyczyną?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • waldi9910 Re: woda pod dywanikiem 16.07.07, 13:39
      Najczęście przyczyna jest niedrożny odpływ spod szyby.Ale oczywiście możliwości
      jest wiele.Najlepiej zdjąc dywanik i poobserwować w czasie deszczu.
      • engine8 Re: woda pod dywanikiem 21.02.14, 20:07
        W czasie deszczu sprwadz dokladnie czy wewnetrzne czesci uszczelek (szczegolnie przedniej szyby) nie sa mokre...
    • kuba-karp Re: woda pod dywanikiem 21.02.14, 14:27
      przeciwnik_tego_rzadu napisał:

> Witam
      > W moim aucie (Rover 214) od pewnego czasu po jeździe w deszczu pod dywanikiem
      > pasażera za kierowcą pojawia się duża ilość wody. Podwozie jest w porządku.
      > Czy ktoś wie co może być przyczyną?
      > pozdrawiam

to zalezy moze kanaliki odprowadzajace wode z dachu sa zatkane lub tez brak dywanikow samochodowych gumowych sprawdz se tu za tym Kolpaki i dywaniki samochodowe
    • nothing-nic Re: woda pod dywanikiem 21.02.14, 19:06
      Woda pod dywanikiem-to efekt sukcesywnego wnoszenia śniegu przez tzw. pasożyta Wybrać wodę szmatą, podłożyć pod wykładzinę suchy płat filcu, po jednym dniu wymieniać go na suchy i...tak aż do osiągnięcia względnej suchości...Nigdy woda nie dostanie się z powodu zapchanych kanalików odpływowych drzwi !
      • herisa Re: woda pod dywanikiem 05.05.14, 14:32
        Ale to może z z dywnika ? jeśli masz welurowe to może przesiąka? Chociaż ja miałam i welurowe i gumowe i nie nażekałam dobre jakościowo, wykończenie również ok, elegancko się je czyściło i odkurzało, sprawdz sobie ja kupowałam swoje stąd i jestem zadowolona z użytku www.pfi24.com/
        • wsk175 Re: woda pod dywanikiem 05.05.14, 19:42
          herisa napisał(a):

> Ale to może z z dywnika ? jeśli masz welurowe to może przesiąka? Chociaż ja miałam i welurowe i gumowe i nie nażekałam dobre
          Idiotka odpowiada bez sensu na wątek siedmioletni.............
          ABY TYLKO SPAM WRZUCIĆ, BO INACZEJ U SZEFA Z POŁYKIEM.......
    • pannalodzia6 Re: woda pod dywanikiem 11.06.14, 15:23
      Może masz nieszczelną uszczelkę przy drzwiach? W moim aucie też to się zdarza podczas silnych deszczów przy mocnym wietrze.
      • ewka_so Re: woda pod dywanikiem 17.06.14, 20:05
        U mnie to samo - uszczelka drzwi do wymiany, trochę mocniejszy deszcz i kałuża pod nogami pasażera.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka