aniacoerelle 09.01.09, 11:57 Zauważyłam malutkie pęknięcie na szybie, podobno mozna to jakos zakleic i nie bedzie trzeba wymieniac całej szyby. Znacie może jakies miejsce w Warszawie gdzie sie tym zajmuja i ile to kosztuje?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zimnokrwisty Re: pajączek na szybie 09.01.09, 12:02 www.jaan.com.pl/ lub inne podobne firmy zajmujace sie wymianą szyb. Naprawiaja, jesli pekniecie da się przykryć montę 2 złotową (nie jest wieksze). Zadzwoń, to podadzą Ci cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
sk-1 Re: pajączek na szybie 09.01.09, 13:00 Na początek weż suwmiarkę,zmierz odległości między nóżkami tego pajączka i kontroluj czy się nie powiększają. Jeśli pająk nie będzie się dalej rozkraczał,to nigdzie nie jedż i nie pytaj. Mam to samo u siebie w 20-letnim struclu już 10 lat,i nic się nie dzieje,a zdarza się że sypnę od czasu do czasu tak pod 160/h. Co prawda,trafił się kiedyś nadgorliwy diagnosta i coś prawił,że na tym się nie oszczędza i jak ty jeżdzisz,ale wkońcu huknął herbem na kartce dowodu i tak się skończyło. Odpowiedz Link Zgłoś
zimnokrwisty Re: pajączek na szybie 09.01.09, 14:36 Latem dostałem kamieniem w szybę. Jezdziłem dalej, bo nie chciało mi sie załatwiac formalności w PZU. Z szybą nic sie nie działo przez 5 miesięcy. Az przyszły pierwsze mrozy i z pajaczka o srednicy 3 cm zrobiło sie w jednej chwili pęknięcie 40 cm. Wiec metoda raczej ryzykowna. Bo zamiast wydać 100 zł na naprawę możemy wydac 1000 zł za wymianę. Odpowiedz Link Zgłoś
anmar123 Re: pajączek na szybie 09.01.09, 18:14 Naprawiałem. To tylko wyrzucone pieniądze. Długo nie wytrzymało. I tak musiałem wymienić szybę. Odpowiedz Link Zgłoś
oenordglass Re: pajączek na szybie 13.10.14, 09:25 anmar123 zapraszam następnym razem do NordGlass. Jeśli nasi specjaliści zakwalifikują szybę do naprawy, wykonają taką usługę, a pomimo to szyba od miejsca naprawy zacznie pękać, otrzymałby Pan zniżkę na wymianę tej szyby w wysokości poniesionych kosztów naprawy. A do tego otrzymałby Pan nową gwarancję. Pozdrawiam, Sebastian Nikulski Online Ekspert NordGlass Odpowiedz Link Zgłoś
johanesmax456 Re: pajączek na szybie 12.11.14, 20:13 A szybę tylną do Vectry B Kombii tez dostanę u was od ręki? Odpowiedz Link Zgłoś
johanesmax456 Re: pajączek na szybie 20.11.14, 20:18 Sprawa już załatwiona. Byłem w warsztacie norglass i szyba była na miejscu. Szczerze muszę przyznać, że jestem zaskoczony pozytywnie obsługa i szybkością wymiany. Po godzinie wszystko było zrobione. Odpowiedz Link Zgłoś
marenowacki Re: pajączek na szybie 26.09.14, 13:25 podjedź do NordGlass przy Artyleryjskiej 93, szybko ocenią czy można coś z tym zrobić czy wymienić Odpowiedz Link Zgłoś
lenari Re: pajączek na szybie 13.10.14, 08:19 Jeśli chodzi o pęknięcie i Warszawę to ja bym pojechała do Nordglass. Jak byłam z odpryskiem to za naprawę zaplaciłam 140zl. Odpowiedz Link Zgłoś
monika1523 Re: pajączek na szybie 17.11.14, 09:45 Nie wiem czy to dobry pomył, jazda z uszkodzoną szybą. Chyba wiesz że za to grozi mandat i strata DR Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: pajączek na szybie 05.12.14, 10:49 Ja kiedyś właśnie straciłam DR za niewielkie pęknięcie na przedniej szybie. Oddali dopiero po wymianie szyby. Nie ma sensu zaklejać pęknięć, lepiej od razu wymienić szybę, to nie jest jakiś olbrzymi wydatek. A każde małe pęknięcie może z czasem zmienić się w bardzo duże pęknięcie, więc nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
rolondo1 Re: pajączek na szybie 18.01.15, 23:12 Ja bym jednak radził wymienić całą szybę - bezpieczniej Odpowiedz Link Zgłoś
oenordglass Re: pajączek na szybie 20.01.15, 13:00 Fachowo wykonana naprawa szyby jest równie bezpieczna. Świadczy o tym najdobitniej fakt, że samochód z tak naprawioną szybą jest pozytywnie oceniany w każdej stacji diagnostycznej w Polsce. Naturalnie, uszkodzenia uszkodzeniu nie równe, więc nie każde będzie można naprawić. Ale jeśli już specjalista NordGlass oceni, że szyba nadaje się do naprawy, to Klient może mieć pewność, że nie wpłynie to na obniżenie bezpieczeństwa. Trzeba też pamiętać, że naprawa szyby to ułamek kosztu wymiany, więc zawsze warto naprawić, zamiast wymieniać, gdy jest to możliwe. Pozdrawiam, Sebastian Nikulski Online Ekspert NordGlass Odpowiedz Link Zgłoś
santo222 Re: pajączek na szybie 28.04.15, 16:46 a czy na taka naprawę szyby również otrzymuję gwarancję ? Odpowiedz Link Zgłoś