stokrotka_beauty 31.05.09, 09:51 mam pytanie. ile moge przejechac na dopiero co zapalonej kontrolce paliwa? vectra 2.0 dti 98 rok. pytam, bo testuje ekonomicznosc auta. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fredoo Re: kontrolka paliwa w vectrze b 31.05.09, 10:08 Stokrotko, w ten sposób nie przetestujesz niczego a możesz uszkodzić pompę paliwa znajdującą się w zbiorniku i chłodzoną paliwem.Lepiej zatankować do pełna przejechać ileś kilometrów i ponownie zatankować do pełna.Liry zatankowanego paliwa podzielić przez przejechane kilometry i już. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_beauty Re: kontrolka paliwa w vectrze b 31.05.09, 10:29 fredoo napisał: > Stokrotko, w ten sposób nie przetestujesz niczego a możesz uszkodzić > pompę paliwa znajdującą się w zbiorniku i chłodzoną paliwem.Lepiej > zatankować do pełna przejechać ileś kilometrów i ponownie zatankować > do pełna.Liry zatankowanego paliwa podzielić przez przejechane > kilometry i już. tak wlasnie sobie przed chwila pomyslalam. szkoda auta na takie testy:), a to auto to moje prawdziwe oczko w glowie i chce o nim wiedziec jak naj wiecej:). dzieki za odpowiedz. jakim autem jezdzisz jesli moge wiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
fredoo Re: kontrolka paliwa w vectrze b 31.05.09, 17:33 Tak oczywiście. Mam do podróżowania Cromę 2.2 benzynową.A dla przyjemności Poldka w idealnym stanie z blokadą tylnego mostu(szpera) i Fiata 132 w odbudowie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
fredoo Re: kontrolka paliwa w vectrze b 31.05.09, 17:34 Zapomniałem dodać, że Vectra B mi się podoba bo jakoś zwykle wolę modele nieco starsze od tych najnowszych. Odpowiedz Link Zgłoś
wojko112 Re: kontrolka paliwa w vectrze b 03.06.09, 14:58 U mnie jak zapala sie kontrolka paliwa w VB 2,0 DTH to komputer pokazuje że zostało do przejechania 93 km jak jest 50-60 km do przejechania to kontrolka miga. Odpowiedz Link Zgłoś