Dodaj do ulubionych

Pozwolenie na broń

23.08.04, 00:26
Witam, chciałem Was zapytać, bo z pewnością łapiecie się w tym temacie lepiej
ode mnie, jakie warunki należy spełnić, aby dostać pozwolenie na broń w
Polsce. Gdzie się to załatwia? Ile się czeka? I w końcu, jak bardzo
pozwolenie ogranicza wybór pistoletu? Do kalibru? Czy może tylko do broni
krótkiej, półautomatycznej? Dzięki wielkie.
Pozdrawiam DJ
Obserwuj wątek
    • Gość: axx Re: Pozwolenie na broń IP: 209.136.102.* 23.08.04, 01:01
      Zobacz meretrix pozwolenie . Bylo kilka tygodni wczesniej.
      • Gość: ciekawy Re: Pozwolenie na broń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.04, 09:21
        Jest b. trudno, jest horrendalnie trudno i po trzecie jest jeszcze trudniej.
        • Gość: ez Re: Pozwolenie na broń IP: *.asystent.polsl.gliwice.pl 24.08.04, 02:46
          Wszystko zalezy od tego, o jakie pozwolenie ci chodzi. Na bron
          mysliwska/sportowa/do obrony wlasnej? Podobno mysliwska zdobyc najlatwiej. Na
          sportowa wystarczy, ze bedziesz kilkukrotnym medalista olimpijskim i nie
          powinno byc problemow, a do obrony - jak cie pare razy pobija, z czego ze dwa -
          zabija, to masz realne szanse ;)
          • Gość: Radek Re: Pozwolenie na broń IP: *.2015.com 25.08.04, 22:34
            A pozwolenie na bron mysliwska to jaka bron obejmuje? Tylko strzelby
            gladkolufowe czy mozna miec karabin polaltomatyczny? Jakie sa ograniczenia?
            • wielki_czarownik Sztucery też 25.08.04, 23:06
              Zerknij w ustawę o broni i amunicji po konkrety.
              • madafaqa Re: Sztucery też 26.08.04, 05:18
                ja moge sie obkladac i obwieszac wszystkim czym bym zapragnal tylko po co? A
                taki jak ten autor watku marzy mu sie posiadanie spluwy. Zabic kogos chcesz?
                • Gość: Radek Re: Sztucery też IP: *.tu.ok.cox.net 30.08.04, 07:00
                  > ja moge sie obkladac i obwieszac wszystkim czym bym zapragnal tylko po co? A
                  > taki jak ten autor watku marzy mu sie posiadanie spluwy. Zabic kogos chcesz?

Nie rozumiem twojego problemu, jakby chcial kogos z broni zamordowac to by sie
                  o pozwolenie nie pytal bo to nie jest wielki problem cos nielegalnie
                  skombinowac.
            • Gość: ciekawy Re: Pozwolenie na broń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.04, 08:52
              Pozwolenie na broń myśliwską zezwala na posiadanie każej broni
              myśliwskiej.Głakolufowej, gwintowanej, kombinowanej (gladkie lufy +
              gwintowana) -tzw. drylling. Karabin półautomatyczny to sztucer półautomat, broń
              najbardziej myśliwska. Chociaż tego typu broń nie ma wzięcia u rasowych
              myśliwych. Wolą tradycyjny repetier. Broń myśliwska nie może mieć magazynka
              mieszczącego więcej jak 5 naboi. Ograniczenia co do ilości posiadanych sztuk są
              nieco elastyczne. Można mieć kilka, ale ponad 5, 6 sztuk już zaczynają się
              trudności.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka