marek_ogarek 09.05.06, 14:12 serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34248,3329091.html Nie wiem czy opis Rosjanina z tego artukulu pokrywa sie w 100% z rzeczywistoscia, ale niektore osoby z tego formu calkowicie do niego pasuja ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hillux Re: Naiwieksza duma Rosjan 09.05.06, 14:24 Masz rację, IPN powinien wszcząć śledztwo w sprawie dumy Rosjan. Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: Naiwieksza duma Rosjan 09.05.06, 15:35 jako prawdziwy rusek odpowiem ci, nie ma ten artykuł nawet połowy prawdy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marek_ogarek Re: Naiwieksza duma Rosjan 09.05.06, 21:09 > jako prawdziwy rusek odpowiem ci, nie ma ten artykuł nawet połowy prawdy > pozdrawiam Tez tak mysle. Mam kilku rosyjskich kolegow (choc w rosji juz nie mieszkaja) i znajac ich mysle ze nie jest z Wami az tak zle jak opisuje to np. foxbat1. Odpowiedz Link Zgłoś
wladca_pierscienii Re: do prawdziwego Ruska o333 15.05.06, 07:59 o333 napisał: > jako prawdziwy rusek odpowiem ci, nie ma ten artykuł nawet połowy prawdy A drugi prawdziwy Rusek z tego forum - Misza Kazak, potomek dońskich "machaczy" nahajką, bardzo sobie Stalina ceni, mimo że z powodu terroru stalinowskiego zginął jego dziadek. > pozdrawiam Spadaj do Rosji. I weź ze sobą paru prawdziwych rusofili. Odpowiedz Link Zgłoś
pzl-old Re: Naiwieksza duma Rosjan 09.05.06, 18:14 Jak trzeba od czegos odciagnąc uwage społeczenstwa to przewaznie rozkreca sie nacjonalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Naiwieksza duma Rosjan 14.05.06, 04:37 wujcio44 napisał: > Ale harmatę to mają fajną. Sława! Dzieło sztuki. Kiedys nawet armaty musiały byc łądne. A jak to strzelało? Bo cos mi sie blyska,że byly z puszka problemy..? Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Naiwieksza duma Rosjan 14.05.06, 14:02 Car-Puszka nigdy nie oddała ani jednego strzału!:) Ale samym swoim "byciem" kilka razy odstraszyła wrogów!:) -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
czaja1 Re: Naiwieksza duma Rosjan 14.05.06, 22:36 marek_boa napisał: > Car-Puszka nigdy nie oddała ani jednego strzału!:) Ale samym swoim "byciem" > kilka razy odstraszyła wrogów!:) jaki efekt i dotego o ile taniej i ekologiczniej od bomby "A" :) Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Naiwieksza duma Rosjan 14.05.06, 23:40 No to akurat to na pewno!:) Problem był jeszcze jeden!:) To działo nigdy nie wystrzeliło bo konstruktorzy...bali się ,że przy pierwszym strzale się rozpadnie!:) -Pozdrawiam!:) Odpowiedz Link Zgłoś
wujcio44 Re: Naiwieksza duma Rosjan 15.05.06, 12:16 marek_boa napisał: > Car-Puszka nigdy nie oddała ani jednego strzału!:) Ale samym swoim "byciem" > kilka razy odstraszyła wrogów!:) Kogo konkretnie? Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Naiwieksza duma Rosjan 15.05.06, 19:54 Nie pamiętam dokładnie(aż tak "daleko" historia mnie nie pociągała nigdy)Ale skoro odlano to działo w 1586 to i w tym okresie trzeba szukać!:) -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Naiwieksza duma Rosjan 16.05.06, 03:04 marek_boa napisał: > Nie pamiętam dokładnie(aż tak "daleko" historia mnie nie pociągała nigdy)Ale > skoro odlano to działo w 1586 to i w tym okresie trzeba szukać!:) > -Pozdrawiam! Sława! To chyba nie podziałao to to na tych durnych Lachów co opanowali Moskwe jako jedyni z Naródów Europejskich... To duuuuuże kompleksy mają wobec nas i zabojady i goebblesy... :))) Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
adrzewoj Nie przesadzałbym z tymi kompleksami 16.05.06, 08:46 Polska obecność na Kremlu ma mniej więcej takie samo znaczenie, jak biwakowanie kozaków na Polach Elizejskich w 1814 czy defilada Wehrmachtu tamże w 1940. Powinniśmy też pamiętać, kto w latach 30tych XIX w. zbudował w warszawie cytadelę i jaka załoga stała tam do 1915. Polacy np. nigdy nie zdobyli Sewastopola, a Francuzi i Niemcy - owszem. I co, mamy kompleksy? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś