Gość: Krzysiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 22:41 Przy ulicy Wolności za sklepem Husqvarna od jakiegoś czasu budowany jest dziwny parterowy i długi budynek z garażami, może ktoś się orientuje co ma się w nim mieścić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kazimierzp Straż Pożarna 12.06.06, 23:30 Nowa, główna baza straży pożarnej. Z tego miejsca będzie bliżej do południowych obszarów Jeleniej Góry i Kotliny Jeleniogórskiej. Po wybudowaniu tej nowej siedziby, przy ulicy Sudeckiej dalej będzie część wozów bojowych straży pożarnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michaił Re: Straż Pożarna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 12:05 Mnie też od pewnego czasu intrygował ten budynek. Miejsce chyba dobre, tylko mieszkańcom nie zazdroszczę. Budynek spory ile jednostek może się w nim mieścić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poiu Re: Straż Pożarna IP: *.jgora.dialog.net.pl 13.06.06, 23:22 A ja jestem pod wrażeniem zagospodarowania tego terenu. Jak już wylano kilka lat temu fundamenty, w dawnym pawilonie spożywczym zaczęły się jakieś roboty wyburzeniowe. Sądziłem nie tylko ja, że rozbierają pawilon aby odsłonić nową remizę i poprawić wyjazd. Nic bardziej błędnego. Pawilon został nawet lekko poszerzony przez co wyjazd będzie jeszcze trudniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michaił Re: Straż Pożarna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 12:53 Zostanie ustawiona sygnalizacja świetlna, któa pomoże włączyć się straży do ruchu. Obym był złym prorokiem ale moga być wypadki, samochody pędzą tam z dużą prędkością. Odpowiedz Link Zgłoś