bmc3i 06.06.09, 01:36 Wg Mikołaja Makrowa - dowódcy Armii rosyjskiej, siły zbrojne Gruzji są aktualnie lepiej wyposażone w broń i urządzenia militarne, niż były w trakcie konfliktu w sierpniu zeszłego roku... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kstmrv Re: Aktualny stan sil zbrojnych Gruzji 06.06.09, 01:47 bmc3i napisał: > Wg Mikołaja Makrowa - dowódcy Armii rosyjskiej, siły zbrojne Gruzji są > aktualnie lepiej wyposażone w broń i urządzenia militarne, niż były w trakcie > konfliktu w sierpniu zeszłego roku... Propaganda. Mówi tak, żeby oskarżać "imperialistów z USA o wspieranie antyrosyjskich watażków". Natomiast gruzińska armia rzeczywiście odbudowuje siły poprzez dostawy zachodniej broni, ale to jeszcze potrwa. Odpowiedz Link Zgłoś
marcowsky Re: Aktualny stan sil zbrojnych Gruzji 06.06.09, 22:05 Tzn. oprocz Estoni i Łotwy Gruzja stanowi wielkie zgrozenie dla Wielkiej Rosji!!!A o Czeczeni juz zapomnieli? My z daleka widzimy raczej Wielkie Chiny czajace sie do skoku na Wielka Rosje;) Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Aktualny stan sil zbrojnych Gruzji 06.06.09, 22:40 marcowsky napisał: > Tzn. oprocz Estoni i Łotwy Gruzja stanowi wielkie zgrozenie dla Wielkiej > Rosji!!!A o Czeczeni juz zapomnieli? > My z daleka widzimy raczej Wielkie Chiny czajace sie do skoku na Wielka Rosje;) Sława! Niech ich troche spłaszcza... :)) Znowu poteznieja wtedy Chiny ale to juz problem dla Amero-koreo- japończyków Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: Aktualny stan sil zbrojnych Gruzji 08.06.09, 09:08 marcowsky napisał: > Tzn. oprocz Estoni i Łotwy Gruzja stanowi wielkie zgrozenie dla Wielkiej > Rosji!!!A o Czeczeni juz zapomnieli? 1) Jaka Estonia i Lotwa? Z glowa wszystko masz w porzadku ? :) 2) Gruzja stanowi zagrozenie dla Pld. Osetii i Abchazji a nie ROsji. Odpowiedz Link Zgłoś
conn-x-5 ja tylko mam taka nadzieje ze nastepnym razem 08.06.09, 09:31 rosjanie zrownaja z ziemia te cala gruzje i tego zarlacza krawatow ukaraja przykladnie o reszte kraikow powolnym krokiem zbliza sie zima..beda z reki jedli rosjana Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: ja tylko mam taka nadzieje ze nastepnym razem 08.06.09, 09:37 Jak Rosjanie znowu bedachcieli fkac w Gruzji,to o ile Gruzini beda mili o co walczyc(np. Stolice,czy ogolnie niepodleglosc),doszkola wojakow,w tym wdzialaniach asymetrycznych,a przede wszystkim zalatwia sobie jakas normalna kadre dowodcza to zrobia Rosjanom krwawalaznie.Ale musza inwestowac w nowoczesna bron p.panc i p.lot.Czolgami wiele nie nafikaja.No i rzecz najwazniejsza:trzeba zalatwic wiecej niz ostatnio amerykanskich instruktorow(najemnikow?) z fortu Bragg:P) Odpowiedz Link Zgłoś