Gość: michu IP: 217.153.152.* 17.05.04, 11:38 ...poszukuje informacji. Lokal - slaby, ale moze poza tym szkola swietna? Z gory dziekuje za kazde info - a moze ktos zna inna, dobra podstawowke niepubliczna na Ursynowie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mary_ann Re: wklejam mój post... 23.05.04, 22:57 ... sprzed kilku dni z Forum Ursynów: -------------------------------------------------------------------------- Znam ją trochę, chodziły tam dzieci znajomych, sama byłam w zeszłym roku na spotkaniu dla rodzicow kandydatów. Wybrałam inna szkołę, choć tę miałabym pod bokiem. Nie odstraszyły mnie złe warunki lokalowe (rzeczywiście marne; do tego dyrekcja od lat zwodzi rodzicow, że już ma namierzony i "przyobiecany" własny budynek, a przeprowadzką jest kwestią miesięcy - to już taka "świecka tradycja" tej szkoły:-))). Poziom szkoły jest na pewno dobry (dobra pozycja w rankingach mierzona wynikami testów do gimnazjum). Ja osobiście szukałam szkoły mniej nastawionej na wyniki, a bardziej "dziecioprzyjaznej". Odnoszę wrażenie, że ta jest wstępem do wyścigu szczurów, który nie jest moim ideałem wychowawczym. Zerknij na ich stronę internetową - poczesną pozycję zajmuje ranking uczniów:-))Na zebraniu podkreślano głownie zdobywane przez dzieci laury oraz to, jakich to biznesmenów potomstwo zaszczyca/-ciło jej progi, nikt nie zająknął sie nawet o wartościach wychowawczych, które chce się dzieciakom przekazać. Zgromadzeni rodzice zdawali sie też zainteresowani wyłacznie tym, kiedy wprowadzona zostanie kolejna godzina angielskiego w tygodniu. Przemowa pani dyrektor jako żywo przypominała drewniany język oficjalek rodem z państowego szkolnictwa. Wrażenie ogólne - skomercjalizowana wersja szkoły państwowej. No, i - last but not least - element rodem z filmów Barei: na ścianie wisiały wyniku konkursu na "koleżankę miesiąca" i "dżentelemena miesiąca". Jakim "zeroempatycznym" durniem trzeba być, żeby zorganizowac coś podobnego? Ja szukałam szkoły "idiot-free":-)) Podsumowując - nie moja bajka... Życzę wyboru, z którego będziesz zadowolony/-a i pozdrawiam mary_ann Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michu Re: wklejam mój post... IP: 217.153.152.* 25.05.04, 15:08 Dzieki za info. A mozesz mi zdradzic jaka szkole wybralas i czy jestes z niej zadowolona? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ann Re: wklejam mój post... 25.05.04, 23:35 Napisałam na tamtym forum. Szkoła ma niestety nie dla wszystkich korzystną lokalizację - w Mysiadle (ul. Krótka), jakiś kilometr od Puławskiej, po przeciwnej jej stronie niż Auchan czy Józefosław. Mimo uciążliwości dojazdów jestem b. zadowolona. Jak chcesz wiedzieć więcej, to napisz na priv, chętnie powiem więcej, tylko nie dziś, bo robota wzywa:-)), wpadłam tu tylko na chwilę. Odpowiedz Link Zgłoś