Dodaj do ulubionych

szkola STO przy Pieciolinii

IP: 217.153.152.* 17.05.04, 11:38
...poszukuje informacji. Lokal - slaby, ale moze poza tym szkola swietna? Z
gory dziekuje za kazde info - a moze ktos zna inna, dobra podstawowke
niepubliczna na Ursynowie?
Obserwuj wątek
    • mary_ann Re: wklejam mój post... 23.05.04, 22:57
      ... sprzed kilku dni z Forum Ursynów:
      --------------------------------------------------------------------------
      Znam ją trochę, chodziły tam dzieci znajomych, sama byłam w zeszłym roku na
      spotkaniu dla rodzicow kandydatów. Wybrałam inna szkołę, choć tę miałabym pod
      bokiem.

Nie odstraszyły mnie złe warunki lokalowe (rzeczywiście marne; do tego dyrekcja
      od lat zwodzi rodzicow, że już ma namierzony i "przyobiecany" własny budynek, a
      przeprowadzką jest kwestią miesięcy - to już taka "świecka tradycja" tej
      szkoły:-))).

Poziom szkoły jest na pewno dobry (dobra pozycja w rankingach mierzona wynikami
      testów do gimnazjum).

Ja osobiście szukałam szkoły mniej nastawionej na wyniki, a
      bardziej "dziecioprzyjaznej". Odnoszę wrażenie, że ta jest wstępem do wyścigu
      szczurów, który nie jest moim ideałem wychowawczym. Zerknij na ich stronę
      internetową - poczesną pozycję zajmuje ranking uczniów:-))Na zebraniu
      podkreślano głownie zdobywane przez dzieci laury oraz to, jakich to biznesmenów
      potomstwo zaszczyca/-ciło jej progi, nikt nie zająknął sie nawet o wartościach
      wychowawczych, które chce się dzieciakom przekazać. Zgromadzeni rodzice zdawali
      sie też zainteresowani wyłacznie tym, kiedy wprowadzona zostanie kolejna
      godzina angielskiego w tygodniu. Przemowa pani dyrektor jako żywo przypominała
      drewniany język oficjalek rodem z państowego szkolnictwa. Wrażenie ogólne -
      skomercjalizowana wersja szkoły państwowej.

No, i - last but not least - element rodem z filmów Barei: na ścianie wisiały
      wyniku konkursu na "koleżankę miesiąca" i "dżentelemena miesiąca".
      Jakim "zeroempatycznym" durniem trzeba być, żeby zorganizowac coś podobnego?
      Ja szukałam szkoły "idiot-free":-))

Podsumowując - nie moja bajka...

Życzę wyboru, z którego będziesz zadowolony/-a i pozdrawiam
      mary_ann

• Gość: michu Re: wklejam mój post... IP: 217.153.152.* 25.05.04, 15:08
        Dzieki za info. A mozesz mi zdradzic jaka szkole wybralas i czy jestes z niej
        zadowolona?
        Pozdrawiam
        • mary_ann Re: wklejam mój post... 25.05.04, 23:35
          Napisałam na tamtym forum. Szkoła ma niestety nie dla wszystkich korzystną
          lokalizację - w Mysiadle (ul. Krótka), jakiś kilometr od Puławskiej, po
          przeciwnej jej stronie niż Auchan czy Józefosław.
          Mimo uciążliwości dojazdów jestem b. zadowolona. Jak chcesz wiedzieć więcej, to
          napisz na priv, chętnie powiem więcej, tylko nie dziś, bo robota wzywa:-)),
          wpadłam tu tylko na chwilę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka