Dodaj do ulubionych

angielski dla 8latka

IP: *.spray.net.pl 06.10.04, 09:18
kOCHANI

Mieszkam na Nowodworach na Odkrytej i poszukuje nauczyciela angielskiego,
który podjąłby się uczenia mojego dziecka(1 odz. w tygodniu albo 2 zależnie
od ceny i efektów).
Zależy mi na osobie, która prowadzi zajęcia wyłącznie w jęz. angielskim i
kłądzie akcent na nauczenie dziecka porozumiewania się a nie pojedyńczych
wyrwanych słowek.
Może uda mi się znależć odpowiednią osobę poprzez forum?
pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • Gość: inna mama Re: angielski dla 8latka IP: *.chello.pl 06.10.04, 11:48
      A może jednak zajęcia w grupie? Z moich doświadczen - 2 dzieci po FCE- wynika,
      że znacznie efektywniej uczy się w małych grupach.
      Nie upierałabym się aby 100% lekcji było po angielsku- na to przyjdzie czas
      nieco później.
      I jeszcze jedno - jeżeli zależy Ci na prawidłowej wymowie - niech dziecko
      codziennie(!) słucha po kilkadziesiąt minut kaset. Mogą być angielskie
      piosenki, niech ogląda telewizję. Szkoda, że dziś nie ma oryginalnych
      angielskich kreskówek na żadnym z dostępnych kanałów.
      Gdy moje dzieci były w kreskówkowym wieku - warunkiem ich oglądania była wesja
      oryginalna ( zresztą wtedy w TV sporadycznie pojawiały się polskie). Budziłam
      je włączając piosenki, potem dialogi. Dziś oboje - gimnzjum i liceum maja zdane
      FCE ( A i B( i przygotowują się do kolejnych etapów. Nigdy nie byli w krajach
      anglojęzycznych a akcent mają tak ładny, że nikt w to nie wierzy.
      Pozdrawiam.
      • Gość: mama Re: angielski dla 8latka IP: *.spray.net.pl 06.10.04, 20:05
        Moje dziecko chodziło na angielski do dwóch szkół językowych gdzie na 45
        minutową lekcję przypadało ok35 min po polsku i 10 po angielsku...i dlatego
        uważam takie lekcje za stratę czasu i pieniędzy - tym bardziej że moje dziecko
        bardzo szybko łapie słowa i potem się zwyczajnie nudzi...
        pozdr

• Gość: inna mama Re: angielski dla 8latka IP: *.chello.pl 06.10.04, 21:32
          To trafiłas na fatalną szkołę. Zresztą nauka języka to nie tylko "łapanie"
          słówek. Dla 8 latka bardzo ważna jest konkurencja, gra, mozliwość popisania się
          przed kolegami, uczenie się na błędach - także kolegów. Nie znam szkół w
          Tarchominie, ale jeśli już upierasz się , że chcesz mieć angielski tylko po
          angielsku spróbuj British Council- mają lekcje dla dzieci- przy okazji
          zainteresuj się egzaminem KET. Jeśli dziecko ma zdolności językowe po 3 latach
          nauki powinno taki zdać. Warto- formula identyczna jak w FCE. My od tego
          zaczynaliśmy.
    • Gość: Ela Re: angielski dla 8latka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.04, 09:26
      Moje 9-letnie dziecko chodzi na angielski do Berlitza. Tam lekcje prowadzone są
      wyłacznie po angielsku i wiem,że niektórym dzieciom sprawia to trudność,
      przynajmniej na początku, bo nie wszytko są w stanie zrozumieć. Córka chodzi 2
      rok i w tej chwili nie ma żadnych trudności w mówiemiu, gorzej jest z pisaniem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka