Dodaj do ulubionych

Uwaga na CKK Profesja

IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 14.01.05, 10:15
Czy ktoś z Was ma okazję uczyć się, uczył się bądź ma taki zamiar w silnie
promującym się Centrum Kształcenia Kadr Profesja? Nie wiem czy to jest
powszechna praktyka w tego typu firmach edukacyjnych (nie mam stosownych
doświadczeń) ale koszty kształcenia podawane podczas rekrutacji na
jednoroczne kursy obowiązują tylko przez semestr. Przed drugim semestrem
następuje podwyżka i masz alternatywę albo godzisz się na podwyżkę, albo
rezygnujesz z nauki a kilkaset złotych zapłaconych w pierwszym semestrze
musisz uznać za wyrzucone w błoto.

Przed zapisaniem się do Profesji radzę zatem raz jeszcze zastanowić, mając
świadomość tego, że już za pół roku będziesz musiał płacić za naukę sporo
więcej.
Obserwuj wątek
    • Gość: słuchaczka Re: Uwaga na CKK Profesja IP: *.chello.pl 24.08.05, 12:12
      skończyłam tam dwuletnie studium , gdyby nie pomoc wykładowców to niewiele by to
      mi dało , profesorowie w trakcie odchodzili bo to co tam jest to jeden wielki
      skandal, budynek szkoły zmienialiśmy co semestr, szkola obiecywała gruszki na
      wierzbie w efekcie nie dotrzymali słowa... np w ofercie jest że słuchacze mają
      stały dostęp do inernetu (cafe-internet), prawda jest taka ze w sekretariacie
      jest komputer i teoretycznie można tam przyjść , czesne naliczane i co roku
      podwyżka , raz spużniłam się z rata to mnie z listy skreślili i nic mi nie
      powiedzieli potem przed obroną musialam zaplacić pare stówek za to że mnie
      skreslili potem zapisali i jeszcze odsetki .... długo można opowiadać ...
      • Gość: fajans Re: Uwaga na CKK Profesja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 13:49
        ech. naprawde szkoda, ze ludzie nie potrafia sie nauczyc prostej rzeczy - nie
        zdajemy na niesprawdzone szkolki. jest w polsce (zwlaszcza w wiekszych osrodkach
        akademickich, typu warszawa, krakow, wroclaw...) sporo naprawde dobrych szkol
        prywatnych. docenianych przez zarówno przez studentow jak i pracodawców, a takze
        w rankingach uczelni wyzszych. na ktorych moze zaplaci sie odrobine wiecej, ale
        za to jakosc studiow bedzie ow iele lepsza. prawda jest taa, ze nie ma sensu
        zdawanie na te niby-szkoly, o ktorych nikt nie slyszal.
    • Gość: G76 Re: Uwaga na CKK Profesja IP: *.acn.waw.pl 08.03.06, 22:11
      Ja to ujme tak: jesli chcesz miec papierek bez uczenia sie to ok - ale jesli
      chcesz sie czegos nauczyc to lepiej omijac ta "szkole" z daleka. Do normalnych
      rzeczy nalezy:
      - podwyzka czesnego z semestru na semestr,
      - zmieniajacy sie z semestru na semestr wykladowcy,
      - 100 PLN kary w przypadku spoznienia sie z oplata nawet o jeden dzien (liczony
      nie od daty wplacenia pieniedzy tylko od daty ich wplyniecia na konto profesji),
      - w wiekszosci kiepska wiedza kadry nauczajacej,
      - tylko teoretyczny wybor specjalizacji (bo tak naprawde nie ma zadnego wyboru),
      - kuriozalne stypendium polegajace na ... umorzeniu ostatniej raty czesnego,
      - itd, itp ...
      Chyba nie trzeba nic wiecej dodawac.
      • Gość: sluchaczka Re: Uwaga na CKK Profesja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 20:55
        Uczę się tam juz czwarty semestr i nie wiem o co wam chodzi,uczyć się trzeba ,za darmo nic nie ma ,nieprawda,ze da się obijać i papierek mieć za nic,trzeba trochę popracować,a co do podwyzek,to była jedna i to o 10 zł,to chyba nie katastrofa,energia i gaz tez poszedł w górę a jakoś nikt nie pisał ,ja i moja grupa jesteśmy z tej szkoły zadowoleni.pozdrawiam grono nauczycielskie Profesji i LO 4 b Kasia
        • emila25 Re: Uwaga na CKK Profesja 07.06.06, 12:37
          Ja tez zapisalam sie do tej szkoły, i mam teraz mieszane uczucia, Czy naprawde
          jest tak zle jak piszecie? W umowie jest napisane ze mozliwa jest podwyzka ale
          nie przekraczajaca 15 %.To taka katastrofa?
    • Gość: wykładowca Re: Uwaga na CKK Profesja IP: *.stk.vectranet.pl 13.02.07, 00:35
      Ja niestety uczę w Profesji i widzę, że oprócz słuchaczy mają także gdzieś
      kadrę. Przepływ informacji zerowy, panie w sekretariacie za nic nie są
      odpowiedzialne i nie potrafią na żadne moje pytanie udzielić odpowiedzi.
      Dyrekcja uważa, że skoro np. w sobotę mam zajęcia, to mam być do dyspozycji 24
      godziny. Dostaję za godzinę 2o zł brutto - o tak niskich stawkach w
      szkolnictwie prywatnym jeszcze nikt nie słyszał. Pociągnę jeszcze semestr
      letni, bo mam bardzo fajną grupę i nie chcę ich zostawaić, ale potem - żegnaj
      Profesjo!!! A gdybyście widzieli ich założenia edukacyjne i umowę dla
      pracownika - jego obowiązki - można by było pomysleć, że Oxford przy nich to
      regionalna szkółka...
    • albertmorro Re: Uwaga na CKK Profesja 22.08.07, 12:26
      Szukam informacji o kierunkach budowlany i hotelarstwo. Jeśli ktoś
      kształcił się to proszę info.
      • albertmorro Re: Uwaga na CKK Profesja 22.08.07, 12:35
        Szukam informacji o kierunkach budowlany i hotelarstwo. Jeśli ktoś
        kształcił się to proszę info. Poza Profesją wchodzą w gre i inne
        szkoły.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka