n.tech 17.04.10, 20:56 W szpitalu, w którym zamierzam rodzić istnieje możliwość zzo, czy powinnam wykonać wcześniej jakieś badania czy nie jestem uczulona na substancje w nim podane ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agusia-g Re: zzo 17.04.10, 21:39 Wiesz ja idąc do porodu nawet nie myślałam o zzo chciałąm rodzić naturalnie bez znieczulenia. Rzeczywistość okazała sie inna z powodu braku postepu porodu musiałam miec cesarskie cięcie gdzie podano zzo i nikt nie robił żadnych badań. Jedynie przed samym zabiegiem anestezjolog robił wywyaid na jakie ewentualnie leki jestem lub nie uczulona. Więc chociażby na fakt tego zdarzenia jakie mnie spotkało myślę, że nie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynaoles Re: zzo 17.04.10, 22:20 Postępowanie, które opisuje koleżanka jest typowe, choć są szpitale, gdzie prosi się kobiety przed planowym cc lub zzo żeby wcześniej spotkały się anastezjologiem na wywiad. Proszę zorientować się jak to jest przyjęte w szpitalu, który Pani wybrała. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
agena2 Re: zzo 18.04.10, 10:01 U mnie zapytano mnie czy będę chciała zzo,powiedziałam,że biorę taką ewentualnośc pod uwagę i miałam na porodówce pobieraną krew na jakieś badania ale niestety nie wiem w jakim kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
swinka-morska Re: zzo 18.04.10, 14:27 Prawdopodobnie badano ilość płytek krwi. Poniżej pewnej wartości nie podaje się zzo. Odpowiedz Link Zgłoś
aga8207 Re: zzo 18.04.10, 21:43 Wymagane jest ktualne badanie na układ krzepnięcia krwi (z ostatnich 2 tydodni) Odpowiedz Link Zgłoś