Dodaj do ulubionych

pilne do Pani Kasi

19.04.10, 11:49
Witam,w maju zeszłego roku urodzilam córke.Wgrudniu dostalam okres ktory nie
był bardzo obfity i trwał 5 dni następna miesiaczka była w lutym bardziej
obfitsza,ale tez trwała 5 dni w marcu nie dostałam w ogole teraz dostałam w
sobotę przedwczoraj i w niedzielę i dzis to jest tragedia ,bo wczoraj zuzylam
trzy paczki podpasek a dzis musze chodzic do toalety zmieniac co pół godziny
tak ze mnie leci.Nie sa to zadne skrzepy tylko sama krew nigdy tak nie
mialam.Troche mnie to niepokoi,nawet zmienialam juz dwa razy spodniebo mnie
zalalo.6 lat temu tez urodzilam,ale wszystko było w porzadku,okres dostalam 5
miesiecy po porodzie i co miesiac mialam regularnie i nie był bardzo
obfity.Moze Pani wie co sie dzieje.Sexu nie uprawiałam od 4 miesiecy dodam
tez,ze karmie piersia bardzo prosze o odpowiedż pozdrawiam Jolanta
Obserwuj wątek
    • this_is_it Re: pilne do Pani Kasi 19.04.10, 13:18
      Przepraszam Cie.Ale czy Ty jestes powazna? Na co czekasz ? Az
      stracisz przytomnosc ? Myslisz,ze ktos Cie zbada przed net i udzieli
      pomocy ? Zamiast siedziec przed komputerem,powinnas siedziec przed
      gabinetem lekarskim.
    • chatka76 Re: pilne do Pani Kasi 19.04.10, 13:21
      Pędź na IP dziewczyno!
    • katarzynaoles Re: pilne do Pani Kasi 19.04.10, 16:54
      Jeśli dotychczas jeszcze Pani tego nie zrobiła proszę się udać
      szybko na IP. Trzymam kciuki!
      • babasiak Re: pilne do Pani Kasi 20.04.10, 11:10
        Witam.Byłam wczoraj na IP i lekarz,ktory mnie badal powiedzial,ze jak karmie
        piersia to moga byc takie odstepy czasu,ze jak przestane karmic to wszystko sie
        unormuje.Co do obfitosci,to powiedzial,ze ma pacjentki co maja wieksze
        krwawienia i nie robia z tego takiej paniki jak ja SZOK.nA SZCZESCIE OD WIECZORA
        JUZ MAM TAKIE MOCNE PLAMIENIA A DZISIAJ TYLKO TROCHE LECI.wIĘC MYSLE ZE TEN
        DRUGI I TRZECI DZIEN MIESIACZKI TYLKO SIE TAK NASILIL.jAK W PRZYSZLYM MIESIACU
        BEDZIE TAK SAMO TO IDE PRYWATNIE DO DOBREGO LEKARZA.nAPISZCIE MI PROSZĘ CZY
        JEZELI KARMIE PIERSIA TO OKRES MOZE BYC TAK NIEREGULARNY.pROSZE O ODPOWIEDZ
        pozdrawiam i dziekuje
        • babasiak Re: pilne do Pani Kasi 20.04.10, 11:12
          Przepraszam za ta poprzednią pisownie,ale dopiero teraz zauważylam tą gafe
          • dominikanj1 Re: pilne do Pani Kasi 20.04.10, 11:33
            faktycznie, podczas karmienia piersią miesiączki, czy też krwawienia(nie wiadomo
            bowiem czy poprzedza je owulacja)mogą występować.
            moje dziecko ma 13 tyg. równo po 6 wystąpiło u mnie podobne krwawienie, silne z
            racji częstego karmienia dziecka, co jeszcze bardziej pobudziło macicę do
            czynności skurczowej. w pewnych momentach chciałam już pakować torbę do
            szpitala(uraz po krwotokach w ciąży).trwało tydzień kilka dni przerwy, znów
            krwawienie na przemian z plamieniem, ale już nie tak obfite, kolejna przerwa i
            kolejne krwawienie...
            do lekarza udałam się w ciągu 2 tyg 3 razy. pierwsza wizyta to była ocena
            zakończenia połogu, następnego dnia jednak wystąpiło krwawienie(piątek) i na
            początku nast tyg. znów pojawiłam się w gabinecie. gdy wystąpiło 2 raz kolejna
            wizyta, ale lekarze potwierdzali informacje, ze tak może być.
            od prawie 4 tyg krwawienie się nie pojawiło, więc jeśli to faktycznie miesiączka
            to ok piątku powinnam spodziewać się kolejnej.
            każda kobieta ma indywidualny cykl hormonalny a karmienie piersią bardzo go
            zaburza, dlatego podczas spadków poziomu hormonów może dochodzić do takich epizodów.
            niepokojąca jest jedynie siła twoich krwawień.
            jeśli musisz zmieniać podpaski częściej niż co pól godziny, to jest to stan
            niewątpliwie niepokojący.
            na twoim miejscu poczekała bym do następnego ewentualnego krwawienia i podczas
            gdy będzie ono silne udała się do innego lekarza.
            pomyśl też o stosowaniu mini-pigułek. ich wada są ciągłe krwawienia i plamienia,
            ale może w twojej sytuacji plamienia będą lepsze dla organizmu niż ciągłe
            krwawienia.
            koniecznie zrób też morfologię i w przypadku anemii stosuj preparaty żelaza
          • gos85 Re: pilne do Pani Kasi 20.04.10, 12:54
            babasiak, ja mam rocznego synka,karmie piersią, pierwszy okres miałam w grudniu, cykle mają po 40 dni.. przed ciążą mialam raczej krotkie i regularne..teraz to taka ruletka;)

z tego co wiem to przy karmieniu piersia dlugie cykle są normalne;)
            nie martw się. pozdrawiam!
        • kasia_750 Re: pilne do Pani Kasi 20.04.10, 11:29
          Oczywiście, że przy karmieniu piersią okres może być nieregularny, to jest
          zupełnie normalne. Ja tak miałam, co w żaden sposób nie przeszkodziło mi w
          zajściu w kolejną ciążę;) Jedyna niedogodność - termin porodu mam wyznaczony
          tylko na podstawie usg.
          Obfite krwawienia na pewno skonsultowałabym z innym lekarzem, bez czekania na
          kolejną miesiączkę. Może to nic takiego, ale nie powinno się tego zlekceważyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka