monica188 31.07.10, 22:35 Kiedy mogę zacząć ćwiczyć po 2 cc? dodam,że u nas instruktorka daje niezły wycisk. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miacasa Re: aerobic po cc 31.07.10, 22:48 aerobik? 6 miesięcy masz się oszczędzać tak, jak każdy kto przeszedł operację brzuszną (żadnego dźwigania ciężarów, przesuwania mebli, forsownych ćwiczeń) by uniknąć przepukliny w bliźnie pooperacyjnej a także obniżenia narządu rodnego Odpowiedz Link Zgłoś
gluchoj Re: aerobic po cc 01.08.10, 08:08 Trzy miesiące trzeba się bardzo oszczędzać. To czas. który jest potrzebny organizmowi na regenerację po tak poważnej operacji. Po tym czasie można zacząć ćwiczyć jednak z dźwiganiem większych ciężarów trzeba odczekać 6 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
langolier_maximus Re: aerobic po cc 02.08.10, 11:30 ciekawe-jak mowa o wycieciu wyrostka to mowi sie, ze banalna operacja, jak mowa o cesarce to zaraz POWAZNA ;-). Powazna to jest operacja na otwartym sercu a nie cesarka. Odpowiedz Link Zgłoś
dollyparton Re: aerobic po cc 02.08.10, 15:42 Ciekawe porównanie- laparoskopowe usunięcie kilkucentymetrowego odcinka jelita a rozcięcie całkowite powłok brzusznych i macicy, że tak powiem od ucha do ucha. No cóż, moim zdaniem cesarka to raczej faktycznie jest- POWAZNY zabieg chirurgiczny... Odpowiedz Link Zgłoś
gluchoj Re: aerobic po cc 02.08.10, 22:19 Wyrostek też poważna sprawa jak każda operacja brzucha. Po prostu na wszystkie tego typu ingerencje chirurgiczne zwykło się mówić zabieg. A że robi się takie zabiegi masowo to wydawać by się mogło, że to nic takiego. Przecież serc tyle się nie operuje co wycina wyrostków i przyjmuje na świat dzieci przez cięcie. Zafunduj sobie cesarkę to zobaczysz jak mało poważnym jest zabiegiem. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko5 Re: aerobic po cc 02.08.10, 23:41 Wyrostek nie zawsze da sie usunac laparoskopowo.Ja mialam laparotomie.A bolalo .... . Przecież serc tyle > się nie operuje co wycina wyrostków i przyjmuje na świat dzieci przez cięcie U mnie, srednio ida dwa zabiegi kardiochirurgicznie dziennie.Przez 7 dni w tygodniu.Wysrotek trafia sie 1-2 razy w miesiacu ;-) Kazdy zabieg operacyjny wiaze sie z jakims ryzykiem.Tak samo jak porod naturalny.I jedno i drugie ma swoje dobre i zle strony. Ja osobiscie wole cc.Owszem,otwarcie jamy brzusznej wiaze sie z niemalym bolem po zabiegu,ale scierpie to. Wracajac do tematu watku.Po 3 miesiacach mozesz zaczac wykonywac stopniowo cwiczenia.Miesnie musza sie zagoic. Odpowiedz Link Zgłoś