Dodaj do ulubionych

Pytanie o poród

24.08.11, 11:23
Pani Kasiu mam pytanie:
1. Pierwszy poród (18 miesięcy temu): rodziłam 15 godzin. Rozwarcie juz maniłam pełne zaczęły sie bóle parte i nie kazano mi przeć bo uduszę dziecko. Zapadła decyzja o cc. W papierach miałam napisane brak postępu porodu. Do tej pory nie wiem o co chodziło ponoć dziecko nie chciało wstawić się w kanał rodny...

Teraz czeka mnie 2 poród. Gin proponuje umówioną cesarkę bo mówi ze może rozejść się rana.
Decyzja należy do mnie i zadecydowałam ze czekam na akcje porodową.

Moje pytanie: Ponieważ mówi się ze drugi poród łatwiejszy i szybszy ( wiem ze to nie reguła ) to czy ja mogłabym mieć nadzieje na taką szanse :) mimo ze pierwszy poród zakończony cc

Wydaje mi sie ze skoro było cc to tak, jakby teraz poród sn na który sie decyduje był moim pierwszym porodem.....?

Nie wiem czy jasno wyraziłam moje myśli ale nie umiem tego inaczej ująć:)
Dziękuje bardzo za odpowiedz!
Obserwuj wątek
    • katarzynaoles Re: Pytanie o poród 24.08.11, 11:41
      Myślę, że ma Pani szanse na dużo sprawniejszy drugi poród, bo doszła Pani do II okresu, w dodatku było to niedawno. NIe mogę wywnioskowac z postu jaka była przyczyna braku postępu porodu i pewnie jest to juz nie do odtworzenia - ale jeśli ma Pani chęć to warto spróbować sn. Jeśli tylko blizna jest normalna, a nie jakoś wyjątkowo cienka to zagrożenie jej rozejściem się jest niewielkie. Życzę, żeby wszystko ułożyło się po Pani myśli. Pozdrawiam
      :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka