norah
28.10.11, 11:00
Pani Katarzyno, podczytuję to forum od poczatku ciąży i chciałam wyrazic uznanie dla Pani wiedzy i fachowości, ale przede wszystkim dla Pani wysokiej kultury i szacunku, z jakimi odpowiada Pani na każdy post.
Dlatego pozwalam sobie zapytać Panią o porade - choć zdaję sobie sprawę, ze trudno i niezrecznie bedzie Pani odpowiedzieć bardziej konkretnie, ale licze choć na ogólne spostrzeżenia z Pani doświadczenia, moze pomogą mi podjać decyzje.
Otóz, mam do wyboru trzy szpitale do porodu. Moja ciąza jest jak najbardziej normalna, przebiega bez problemów, poza cukrzycą ciazową - to moja pierwsza ciaza (mam 36 lat). Myślałam o normalnym szpitalu w Otwocku - jest tu odnowiony oddział połozniczy, super sale do porodu, małe sale dla pacjentek (dwójki) z łazienkami itp. - tylko kompletnie nie znam personelu (znam jedna położną , która prowadzi szkołe rodzenia). W szpitalu w Miedzylesiu położną jest moja bliska koleżanka i ona namawia mnie na poród u nich, pomimo bardzo średniego wyposażenia szpitala (wciaz czeka na remont). A trzeci szpital to Karowa, bo tam pracuje lekarz, który prowadzi moją ciąże i zaprasza mnie oczywiscie do siebie.
Każde z tych miejsc ma swoje plusy i minusy - Otwock, bo blisko, ładnie, sporo koleżanek zadowolonych, ale gdyby cos działo sie z maluszkiem to jednak do warszawy 30 km. Miedzylesie - super, bo ze znajoma położną, blisko CZD gdyby cos, ale miejsce trochę niekomfortowe, no i ta Karowa, o której legendy mówią, ze super fachowo ale bez serca, fabryka rodzenia dzieci i jak wszystko z ciaza ok, to lepiej gdzies indziej rodzic.
I tak sie miotam juz od kilku tygodni rozważając za i przeciw. Prosze o jakąs poradę.